بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

انواع صندلی ماشین کودک

انواع صندلی ماشین کودک

در این مطلب به معرفی انواع صندلی ماشین کودک می‌پردازیم. همه ما می‌دانیم که کمربند ایمنی از جمله لوازم ضروری در هنگام رانندگی بوده و نقش آن در کاهش صدمات ناشی از سوانح رانندگی بر کسی پوشیده نیست. با این حال، به دلیل جثه کوچک نوزاد و کودک، کمربند ایمنی  کارایی لازم را در حفظ ایمنی آنان ندارد. بستن کمربند ایمنی توسط کودکان حتی می‌تواند به آسیب‌دیدگی در نواحی گردن، کتف و شانه منجر شود.

به همین دلیل است که در بسیاری از کشورها استفاده از صندلی ماشین برای نوزادان و کودکان اجباری است. درکشور ما نیز چند سالی است که این قانون به اجرا درآمده است. در حال حاضر صندلی ماشین کودک، به عنوان ایمن‌ترین وسیله مورد تأیید برای حفظ امنیت کودک در حین رانندگی، یکی از لوازم بسیار ضروری در لیست خرید سیسمونی نوزاد محسوب می‌شود.

مدل‌های صندلی ماشین کودک موجود در بازار بسیار متنوع هستند و هر یک مزایا و معایبی دارند. این موضوع می‌تواند خانواده‌ها را در هنگام برنامه‌ریزی برای خرید لوازم سیسمونی نوزاد دچار سردرگمی کند. اینکه آیا یک مدل صندلی ماشین چندکاره خریداری کنید یا همگام با بزرگ شدن بچه‌ها، صندلی ماشین مناسب برای ردهٔ سنی آنها تهیه کنید، از مهمترین سؤالاتی است که باید به پرداخته شود. در این مطلب، ما به مزایا و معایب هر یک از دو روش پرداخته و سپس انواع صندلی ماشین را متناسب با رده‌های سنی کودکان معرفی خواهیم کرد.


چرا مدل‌های صندلی ماشین بسیار متنوع است؟

تمامی کودکان از روز اول تولد تا ۱۰ سالگی، برای نشستن در داخل خودرو به یک وسیلهٔ کمکی همچون صندلی ماشین یا بوستر نیاز دارند. از آنجایی که این بازهٔ سنی بسیار وسیع است و قد و وزن کودکان به سرعت تغییر می‌کند، انتخاب یک وسیله که بتواند در تمامی سنین عملکرد ایده‌آل را داشته باشد، اندکی دشوار است. دو راهکار عمده پیش روی والدین قرار دارد: استفاده از یک مدل چندکاره و یا استفاده از چند مدل تک‌کاره متناسب با ردهٔ سنی. پیش از معرفی انواع صندلی ماشین، به مزایا و معایب هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم.

   
صندلی ماشین چیکو مدل NextFit iX Zip صندلی ماشین چیکو مدل NextFit Sport صندلی ماشین چیکو مدل NextFit Max


انواع صندلی ماشین کودک برای رده‌های سنی مختلف

اولین انتخاب والدین در هنگام خرید صندلی ماشین، انتخاب مدل‌هایی است که برای یک بازهٔ سنی خاص کاربرد دارند. به عنوان مثال، در هنگام تولد کودک، والدین می‌توانند از یک کریر مخصوص برای کودکان زیر 6 ماه استفاده کنند. پس از عبور بچه‌ها از شش ماهگی، از یک صندلی ماشین دوجهته با قابلیت نصب رو به عقب و جلو برای ایمنی آنها استفاده می‌شود. در نهایت پس از 8 سالگی، بچه‌ها از بوستر استفاده می‌کنند تا به قد و وزن مناسب برای استفاده از کمربند ایمنی خودرو برسند. این روش، مزایا و معایبی دارد.

مزایای خرید صندلی ماشین کودک مناسب برای هر ردهٔ سنی

  • تناسب محصول با نیازهای خاص هر ردهٔ سنی: به عنوان مثال، در ماه‌های اولیهٔ تولد برای والدین مهم است که بتوانند بچه‌ها را از داخل خودرو به کالسکهٔ کودک منتقل کنند و این کار با استفاده از کریر امکان‌پذیر است.
  • انتخاب مدل‌های جدید متناسب با پیشرفت تکنولوژی: بسیاری از شرکت‌ها، به صورت مدام در حال بهبود کیفیت محصولات خود هستند و تولید کنندگان لوازم سیسمونی نوزاد نیز از این قاعده مستثنی نیستند. با خرید صندلی ماشین همزمان با رشد بچه‌ها، شما همیشه می‌توانید جدیدترین مدل‌های موجود در بازار را انتخاب کنید.
  • هزینهٔ پایین در کوتاه مدت: یک صندلی همه‌کاره، با اینکه در طولانی‌مدت قیمت مناسبی دارد، اما در هنگام خرید، قیمتی بالاتر از مدل‌های ساده‌تر دارد. در ماه‌های اولیه تولد که تعداد لوازم مورد نیاز کودک زیاد است، شاید خرید یک کریر انتخاب مقرون به صرفه‌تری باشد.

معایب خرید صندلی ماشین مناسب برای هر ردهٔ سنی

  • دست‌وپاگیر بودن: برای خانواده‌هایی که فضای کمی برای نگهداری از لوازم نوزاد در اختیار دارند، نگهداری از چندین وسیله با عملکرد مشابه می‌تواند دشوار باشد.
  • عمر مفید کوتاه: هر یک از مدل‌های صندلی ماشین، تنها برای یک یا دو سال مورد استفاده قرار خواهند گرفت. از طرفی، به دلیل اینکه با یک تصادف صندلی ماشین باید دور انداخته شود، خرید صندلی ماشین دست دوم به خانواده‌ها توصیه نمی‌شود. به همین دلیل، احتمال کمی دارد که خانواده‌های دیگر این وسیله را از شما خریداری کنند.
  • هزینهٔ بالا در طولانی مدت: خرید چند مدل صندلی ماشین، در یک نگاه بلندمدت، قیمتی بالاتر از یک صندلی ماشین چندکاره خواهد داشت. با اینکه هر یک از مدل‌ها به تنهایی احتمالاً قیمت کمتری نسبت به مدل‌های چندکاره دارند.

صندلی ماشین چندکاره

مدل‌های صندلی ماشین نوزاد و کودک چندکاره، همان طور که از نامشان پیداست، از روز اول تولد تا زمان رسیدن کودک به سن ۱۰ سالگی، به اشکال مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مدل‌ها از پدهای چندلایه تشکیل می‌شوند. در سنین پایین‌تر، پدهای اضافی نقش حفاظت مضاعف را برای نوزاد ایفا می‌کنند. با هر بار رشد بچه‌ها، یک لایه از داخل صندلی جدا شده و فضای کافی برای استقرار کودک ایجاد می‌شود. این مدل‌ها همچنین قابلیت تنظیم زاویهٔ پشتی و ارتفاع محافظ پشت‌سری متناسب با قد و وزن بچه‌ها را دارند.

مزایای صندلی ماشین نوزاد و کودک چندکاره

  • ایمنی و کیفیت ساخت بسیار بالا: از آنجایی که صندلی‌های چندکاره برای استفادهٔ طولانی مدت تولید می‌شوند، کیفیت ساخت بسیار بالایی دارند. همچنین تعداد تدابیر ایمنی در نظر گرفته شده برای اتصالات و شاسی این مدل‌ها بیشتر بوده و به طور کلی شرکت‌ها، خلاقیت زیادی در طراحی این مدل‌ها به خرج می‌دهند.
  • صرفه‌جویی در هزینه‌های بلندمدت: با اینکه صندلی‌های چندکاره ممکن است گران‌ترین انواع صندلی ماشین محسوب شوند، اما با در نظر گرفتن اینکه یک بار تهیه می‌شوند، در طولانی مدت با صرفهٔ اقتصادی در کنار کیفیت بالا همراه هستند.

معایب صندلی ماشین چندکاره

  • عدم تطابق با نیازهای خاص یک ردهٔ سنی: این مدل‌ها به طور کلی جاگیر، بزرگ و سنگین هستند و این در حالیست که در ماه‌های اول تولد، والدین لوازم سبک با قابلیت جابه‌جایی را ترجیح می‌دهند.
  • هزینهٔ بالا برای خرید مجدد: پس از هر بار تصادف، صندلی ماشین حتی اگر ظاهر سالمی داشته باشد باید دور انداخته شود. با توجه به عمر طولانی‌تر این مدل‌ها، احتمال بروز تصادف در طول مدت استفاده از آن و نیاز به خرید مجدد، بیشتر از مدل‌هایی است که به مدت کوتاه‌تری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انتخاب از بین یکی از دو گزینهٔ فوق، به شرایط خانوادگی، بودجه، و ترجیحات شخصی بستگی دارد. به عنوان مثال، خانواده‌هایی که چند فرزند خردسال با فاصلهٔ سنی کمی دارند، ممکن است خرید صندلی ماشین متناسب سن کودک و استفاده از آن برای فرزندان بعدی را انتخاب بهتری بدانند.

   
صندلی ماشین گراکو مدل Extend2Fitصندلی ماشین کیکابو مدل 4in1 صندلی ماشین گراکو مدل 4Ever DLX Platinum


انواع صندلی ماشین بر اساس ردهٔ‌ سنی کودکان

یکی از نکات بسیار مهمی که پیش از خرید صندلی ماشین کودک لازم است با آن آشنایی داشته باشید، انواع صندلی ماشین برای رده‌های سنی مختلف است. با آگاهی از این موضوع، راحت‌تر می‌توانید مدل‌های مورد نظر خود را انتخاب کنید. به همین جهت در این بخش، به معرفی انواع صندلی ماشین و ملاحظات خرید هر یک خواهیم پرداخت.

لازم به ذکر است که فاکتور اصلی در استفاده از صندلی ماشین قد و وزن بچه‌هاست. با این حال، با در نظر گرفتن قد و وزن متوسط بچه‌ها در رده‌های سنی مختلف، می‌توان یک معیار حدودی در اختیار خانواده‌ها قرار داد تا بتوانند ساده‌تر در این مورد تصمیم‌گیری کنند.

کریر: روز اول تولد تا شش ماهگی

کریر (Infant capsule یا Infant car seat)، ساده‌ترین وسیله ایمن برای حمل نوزاد در داخل خودرو است. کریرها در داخل خودرو به صورت رو به عقب نصب می‌شوند و معمولاً ظرفیت وزنی آنها به حدی است که تا حدود ۶ ماهگی یا اندکی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزیت اصلی کریرها نسبت به صندلی ماشین، قابلیت جابه‌جایی آنهاست. این لوازم به راحتی در داخل خودرو قرار گرفته یا از آن جدا می‌شوند، بدون اینکه نیاز باشد نوزاد را از داخل آن خارج کنید. بدین ترتیب از بیدار شدن، سرما خوردن یا ناراحتی کودک جلوگیری می‌شود. همچنین بعضی مدل‌های کریر، امکان نصب بر روی کالسکهٔ نوزاد را دارند که این کار باعث می‌شود حمل بچه‌ها برای والدین آسانتر باشد.

 

صندلی ماشین کودک رو به جلو: ۶ ماهگی تا ۴ سالگی

صندلی ماشین رو به جلو (front-facing car seat یا forward-facing car seat)، تنها در یک جهت قابل نصب بوده و پس از ۶ ماهگی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. از آنجایی که ایمنی کودک در حالت نصب رو به عقب، ۴ برابر حالت نصب رو به جلو است، توصیه می‌شود تا جایی که قد و وزن کودک اجازه می‌دهد از حالت نصب رو به عقب استفاده شود. بنابراین این مدل‌ها، در ردهٔ سنی زیر ۲ سال ایمن‌ترین انتخاب محسوب نمی‌شوند. با این حال، کمربند ایمنی در نظر گرفته شده برای برخی از این مدل‌ها از نوع ۶ نقطه‌ای است که ضریب ایمنی را افزایش می‌دهد.

 

صندلی ماشین نوزاد و کودک دوجهته: از روز اول تولد تا ۸ سالگی

صندلی ماشین دوجهته (Convertible car seat)، تا حدودی مشابه صندلی‌های ماشین چندکاره است با این تفاوت که قابلیت تبدیل شدن به بوستر را ندارد. این مدل‌ها می‌توانند از اولین روز تولد بچه‌ها مورد استفاده قرار گیرند. مزیت بزرگ آنها، امکان استفاده از حالت نصب رو به عقب به مدت طولانی‌تر است. همچنین متناسب با مدلی که انتخاب می‌کنید، می‌توانند بسیار مقرون به صرفه باشند.

 

با اینکه بیشتر مدل‌های صندلی ماشین از روز اول تولد تا ۸ سالگی قابل استفاده هستند، اما این موضوع در مورد همهٔ مدل‌ها صادق نیست. بنابراین، شما باید در هنگام خرید مشخصات محصول را با دقت مطالعه کنید. مدل‌های رایج صندلی ماشین دوجهته عبارتند از:

صندلی ماشین کودک دوجهته قابل استفاده از روز اول تولد تا ۴ سالگی

این مدل‌ها متناسب با توضیحات تولید کننده، ممکن است تا یک سالگی یا ۲.۵ سالگی امکان نصب رو به عقب را داشته باشند. پس از آن به صورت رو به جلو نصب می‌شوند. مدل‌هایی که امکان نصب رو به عقب به مدت طولانی‌تری را فراهم می‌سازند، ایمنی بیشتری خواهند داشت.

صندلی ماشین کودک دوجهته قابل استفاده از ۶ ماهگی تا ۴ سالگی

این مدل‌ها، از نظر بازهٔ سنی مشابه صندلی‌های ماشین با نصب رو به جلو هستند. یعنی امکان نشاندن بچه‌های تازه متولد شده در داخل آن وجود ندارد. با این حال، تفاوت عمدهٔ آنها با مدل‌های یک‌جهته، امکان استفاده از حالت نصب رو به عقب است. بعضی از این مدل‌ها، پس از ۴ سالگی امکان تبدیل به بوسترسیت‌ را نیز دارند. این مدل‌ها، انتخاب ایده‌آل برای خانواده‌هایی هستند که قصد استفاده از کریر برای نوزاد را دارند.

صندلی ماشین کودک دوجهته قابل استفاده از روز اول تولد تا ۸ سالگی

این مدل‌ها، همچون مدل‌های پیشین، تا یک الی ۲.۵ سالگی (متناسب با توضیحات تولید کننده) می‌توانند به صورت رو به عقب نصب شوند. با این حال، تفاوت عمدهٔ آن با سایر مدل‌ها، مدت زمان طولانی‌تر برای نشاندن کودک در داخل صندلی ماشین در حالت رو به جلو است. بنابراین، با تهیهٔ این مدل‌ها به بوسترهای دارای پشتی نیاز نخواهید داشت و پس از رسیدن کودک به ۸ سالگی می‌توانید یک بوستر بدون پشتی کوچک برای کودک تهیه کنید. همچنین در برخی مدل‌ها، امکان جدا کردن کمربند ایمنی پنج نقطه‌ای وجود دارد. در این صورت، پس از رشد بچه‌ها، می‌تواند به همراه کمربند ایمنی خودرو به صورت بوستر دارای پشتی تا ۸ سالگی مورد استفاده قرار گیرد.

بوستر کودک: از ۴ سالگی تا ۸-۱۰ سالگی

بوسترها (booster seat)، پس از رسیدن بچه‌ها به قد ۱۰۵ سانتی‌متر، برای نشاندن کودک در داخل خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرند. بوستر فاقد کمربند ایمنی است و نقش آن، تنظیم قد کودک برای استفاده از کمربند ایمنی خودرو است. در حد فاصل ۸ الی ۱۰ سالگی، بچه‌ها به قد مناسب استفاده از کمربند ایمنی خودرو (حدود ۱۴۵ سانتی‌متر) می‌رسند. دو مدل رایج از بوسترها، بوسترهای دارای پشتی و بوسترهای بدون پشتی هستند.

 

بوستر کودک با تکیه‌گاه یا پشتی بلند

بوسترهای دارای پشتی نازک‌تر از صندلی‌های ماشین هستند. در مدل‌های صندلی ماشین چندکاره نیز با رسیدن بچه‌ها به ۴ سالگی، لایه‌های اضافی صندلی جدا می‌شود تا یک صندلی سبک و نازک برای نشستن بچه‌ها باقی بماند. بوسترها معمولاً به جایی در ماشین نصب نمی‌شوند و تنها بستن کمربند ایمنی توسط کودک، برای کیپ شدن آنها در محل خود کافی است. با این حال، بعضی مدل‌ها برای ایمنی بیشتر اتصال Top Tether نیز دارند. بعضی از مدل‌های جدید بوستر، در کناره‌های خود محافظ‌هایی برای جذب فشارهای جانبی نیز دارند.

صندلی ماشین گراکو مدل Size4Me 65 صندلی ماشین جیکل مدل Upgoصندلی ماشین گراکو مدل 4Ever DLX


بوستر کودک بدون پشتی

بوسترهای بدون پشتی، تنها و تنها قد بچه‌ها را برای استفاده از کمربند ایمنی تنظیم می‌کنند و هیچ گونه نقش محافظتی ندارند. به همین دلیل از نظر ایمنی، به اندازهٔ مدل‌های دارای پشتی قابل اعتماد نیستند. با این حال، استفاده از آنها غیرقانونی نیست و خانواده‌ها متناسب با ترجیحات شخصی و سلایق کودک‌شان می‌توانند خرید این مدل‌ها را مد نظر قرار دهند.

مدل‌های مختلف صندلی ماشین، با توجه به ظرفیت وزن و قد تنوع زیادی دارند. شما می‌توانید از یک مدل چندکاره به مدل ۱۰ سال استفاده کرده و یا با گذر زمان و همزمان با رشد کودک از مدل‌های مختلف استفاده کنید. در این مطلب، ما به مزایا و معایب هر یک از این روش‌ها پرداخته شد که می‌تواند به تناسب ترجیحات شخصی هر خانواده در برنامه‌ریزی برای خرید سیسمونی نوزاد مورد توجه قرار گیرد. سپس انواع مدل‌های صندلی ماشین را معرفی شدند که انتخاب مدل مناسب از بین انبوه مدل‌های موجود در بازار را ساده‌تر می‌کند.

در انتها میتوانین به صورت جداگانه از صندلی ماشین کودک چیکو، صندلی ماشین کودک جویی، صندلی ماشین کودک جیکل و صندلی ماشین کودک گراکو دیدن فرمایید.

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close