بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

خوابیدن نوزاد با دهان باز

خوابیدن نوزاد با دهان باز

خوابیدن نوزاد با دهان باز چه علتی دارد؟
آیا این به دلیل وجود مشکل تنفسی است؟
آیا همه نوزادان با دهان باز می‌خوابند؟
به طور کلی نوزادانی که تازه متولد می‌شوند، هنوز در سیستم تنفسی خود ضعف‌هایی دارند. این ضعف‌ها به دلیل وجود بیماری نیست. بلکه سیستم تنفسی آنها به طور کامل شکل نگرفته است.
به همین علت ممکن است شما گاهی نوزادان را در حالی ببینید که با دهان باز نفس می‌کشند. البته باید بدانید که مراقبت از این نوزادان برای والدین یک امر واجب و ضروری به حساب می‌آید.
به همین علت می‌خواهیم در این بخش شما را با هر آنچه که نیاز است در این خصوص بدانید، آشنا کنیم.

 


آیا خوابیدن نوزاد با دهان باز طبیعی است؟

خوابیدن نوزاد با دهان باز، آیا این طبیعی است؟ همانطور که می‌دانید تنفس از طریق بینی طبیعی‌ترین روش نفس کشیدن برای هر انسانی است. اکثر نوزادانی که به تازگی متولد می‌شوند، از طریق بینی خود نفس می‌کشند. اما در صورتی که در مجرای بینی آنها انسداد یا گرفتگی وجود داشته باشد، قطعا تنفس طبیعی آنها با مشکل روبرو می‌شود. در نتیجه آنها نمی‌توانند از طریق بینی نفس بکشند و به ناچار با دهان باز نفس می‌کشند. نفس کشیدن با دهان باز برای نوزاد بی‌ضرر است. اما در عین حال برای او فایده‌ای نیز ندارد. زمانی که تنفس از طریق بینی اتفاق می‌افتد، اکسیژن بیشتری جذب بدن می‌شود.

خوابیدن نوزاد با دهان باز باعث می‌شود تا یک سری تحریکات گلو برای او به وجود بیاید. در نتیجه ممکن است نوزاد با خشکی گلو و یا تورم گلو روبرو شود. بنابراین باید بگوییم نفس کشیدن با دهان نوعی تنفس غیرطبیعی است و قطعا علتی دارد که باید این علت شناخته شده و برطرف شود.

 

چرا نوزادان با دهان باز نفس می‌کشند؟

خوابیدن نوزاد با دهان باز قطعا دلایلی دارد. زیرا این روش نفس کشیدن غیرطبیعی است. بنابراین نوزاد به دلایل مختلفی نمی‌تواند با بینی نفس بکشد. اما چه دلایلی؟ به مواردی که در ادامه مطرح می‌کنیم، توجه داشته باشید.

  • سرماخوردگی

خوابیدن نوزاد با دهان باز می‌تواند به دلیل سرماخوردگی باشد. زمانی که ویروس سرماخوردگی وارد بدن نوزاد می‌شود، معمولا آبریزش بینی نیز برای نوزاد به وجود می‌آید. بنابراین ممکن است نوزاد تا بهبودی کامل، نتواند با بینی نفس بکشد. به همین علت نوزاد در خواب با دهان نفس می‌کشد. اگر خوابیدن نوزاد با دهان باز به دلیل سرماخوردگی باشد، جای نگرانی وجود ندارد. زیرا پس از بهبود وضعیت سرماخوردگی این مشکل نیز برطرف می‌شود.

  • مخاط بینی

یکی دیگر از دلایلی که باعث خوابیدن نوزاد با دهان باز می‌شود، مخاط بینی است. زمانی که مخاط بینی سوراخ‌های بینی را مسدود کنند،تنفس نوزاد با اختلال روبرو می‌شود. در نتیجه نوزاد با دهان نفس می‌کشد. معمولا تجمع مخاط بینی به دلیل سرماخوردگی یا آلرژی اتفاق می‌افتد.

  • آپنه خواب

خوابیدن نوزاد با دهان باز گاهی اوقات به دلیل آپنه خواب است. آپنه خواب به دلیل عفونت لوزه‌های بزرگ، تورم آدنوئیدها و... اتفاق می‌افتد. آپنه خواب معمولا علائم دیگری مانند خروپف، تنفس نامنظم، اختلال در خواب و... را نیز به همراه دارد.

  • انحراف سپتوم

انحراف سپتوم با تیغه بینی باعث بروز برخی ناهنجاری‌های تنفسی همراه است. خوابیدن نوزاد با دهان باز نیز یکی از همین مشکلات است که باعث می‌شود نوزاد نتواند از طریق بینی نفس بکشد.

  • عادت

خوابیدن نوزاد با دهان باز گاهی اوقات هیچ دلیل خاصی ندارد مگر عادت. برخی نوزادان هیچ مشکل تنفسی ندارند و صرفا از روی عادت مایلند تا از طریق دهان نفس بکشند.

  • زبان بسته

گاهی اوقات نوزادان حرکات زبان محدودی دارند. به همین علت نمی‌توانند زبان روی سقف دهان را لمس کنند. در نتیجه هنگام نفس کشیدن از طریق بینی، زبان سقف به دهان می‌چسبد و باعث بروز ناهنجاری تنفسی می‌شود.

عوارض خوابیدن نوزاد با دهان باز چیست؟

حال که متوجه شدید نوزادان به چه دلایلی با دهان باز نفس می‌کشند، خوب است تا با عوارض این ناهنجاری نیز آشنا شوید. در اینجا به برخی از عوارض نفس کشیدن با دهان باز اشاره خواهیم داشت.

  • خشکی لب و دهان

یکی از بارزترین عوارض خوابیدن نوزاد با دهان باز، خشکی لب و دهان است. زمانی که نوزاد با دهان باز نفس می‌کشد، بزاق دهان او به سرعت تبخیر می‌شود و این باعث خشک شدن لب و دهان نوزاد می‌شود.

  • تشدید آسم

تشدید آسم در نوزادان یکی دیگر از عوارض خوابیدن نوزاد با دهان باز است. موها و پرزهای ریز داخل بینی محرک‌ها و آلاینده‌ها را فیلتر می‌کنند. این موضوع از بروز آلرژی جلوگیری می‌کند. اما در صورتی که نوزاد از طریق دهان نفس بکشد، این آلاینده‌ها برای او آلرژی به وجود می‌آورند.

  • رانش زبان

از دیگر عوارض خوابیدن نوزاد با دهان باز رانش زبان است. زمانی که نوزاد دائما از طریق دهان نفس بکشد، زبانش به سمت دندان‌های جلویی هدایت می‌شود. این حالت که رانش زبان نام دارد، باعث تضعیف ماهیچه‌های زبان و دهان می‌شود. به همین علت ممکن است تا در بزرگسالی ناتوانی‌هایی از قبیل اختلالات جویدن در غذا، اختلالات گفتاری و... برای کودک به وجود بیاید.

راه چاره چیست؟

با توجه به اینکه خوابیدن نوزاد با دهان باز و تنفس با دهان باز مشکلات متعددی را برای نوزاد به وجود می‌آورد، خوب است تا یک سری اقدامات را انجام دهید. توجه به این نکات باعث پیشگیری از بروز این عوارض می‌شود. به نکاتی که در ادامه برایتان عنوان می‌کنیم، توجه داشته باشید.

  • محیط خانه را مرطوب کنید

استفاده از یک دستگاه بخور باعث افزایش رطوبت هوا می‌شود. با بالا رفتن رطوبت هوا انسداد مجرای بینی از بین می‌رود.

  • از آب شور استفاده کنید

اگر شاهد خوابیدن نوزاد با دهان باز بودید می‌توانید از محلول نمکی یا آب شور استفاده کنید. استفاده از این محلول باعث از بین رفتن مخاط بینی می‌شود.

  • مایعات زیاد به کودک بدهید

هیدراته نگه داشتن بدن نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد. این موضوع باعث می‌شود تا از خشکی دهان نوزاد جلوگیری شود. بنابراین به تغذیه نوزاد با شیر مادر یا شیرخشک اهمیت زیادی دهید.

  • از تمیزی محیط اطراف اطمینان حاصل کنید

اگر شاهد خوابیدن نوزاد با دهان باز بودید، بهتر است تا حد امکان محیط اطراف را تمیز و به دور از گرد و غبار نگه دارید. حتما مرتبا جاروبرقی بکشید تا از شر گرد و غبارهای اضافی موجود در هوا راحت شوید.

منبع: parenting

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close