اگر کسی بتواند روشی مطمئن و قطعی برای خوابیدن نوزاد پیدا کند، قطعا آن شخص لایق جایزه نوبل است! خوب است تا بدانید در واقعیت چنین چیزی امکان ندارد. زیرا هر نوزادی الگوی خواب متفاوتی دارد و نمیتوان در این مورد نوزادان را با یکدیگر مقایسه کرد. به طور کلی نوزادان تازه متولد شده در مجموع 16 ساعت در شبانهروز را خواب هستند. به خاطر داشته باشید از آنجایی که مغز کودک شما هنوز تکامل نیافته است، او از الگوی خواب خاصی پیروی نمیکند. همچنین خواب مفید باعث رشد مغزی او میشود. به همین علت ما میخواهیم در ادامه این بخش به 20 روش مطمئن که به خوابیدن نوزاد کمک میکند، اشاره کنیم. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید این روشها حتی برای نوزادان کولیکی نیز مناسب است.
20 روش مطمئن برای خوابیدن نوزاد، حتی نوزادان کولیکی
- مانع خوابیدن نوزاد نشوید
بعضی از والدین گمان میکنند اگر نوزادشان را در طول روز بیشتر بیدار نگه دارند، خواب شب نوزاد طولانیتر خواهد شد. این باور اساسا غلط است. زیرا نوزاد تا 3 ماهگی بیشتر از 2 ساعت تحمل بیداری را ندارد. بنابراین سعی نکنید نوزادتان را بیش از حد خسته نگه دارید. زیرا این کار باعث بیخوابی و اذیت شدن او میشود.
- ساعت بیدار شدن نوزاد در صبح را تنظیم کنید
برای تنظیم زمان خوابیدن نوزاد و تعیین الگوی مناسب خواب برای او بهتر است تا ساعت خاصی در صبح را مشخص کنید تا او بیدار شود. به طور مثال اگر ساعت 9 صبح را برای بیدار شدن او در نظر میگیرید، حتما به آن پایبند باشید. اگر نوزادتان ساعت 6 صبح بیدار شد، حتما او را تکان دهید و یا سعی کنید با شیردادن او را بخوابانید.
- اولین چرت روزانه او را تنظیم کنید
برای عادت دادن نوزاد به یک الگوی خواب منظم، ساعت اولین چرت صبحگاهی او را تنظیم کنید. معمولا 45 دقیقه الی یک ساعت پس از بیدار شدن زمان مناسبی برای چرت نوزاد است.
- پوشک را قبل از شیردهی عوض کنید
معمولا اکثر نوزادان در حین شیر خوردن میخوابند. بنابراین قبل از شیردهی پوشک او را عوض کنید تا اختلالی در خوابیدن نوزاد به وجود نیاید.
- نوزاد را تحریک نکنید
نوزادان برای شناخت پیرامون و دنیای اطرافشان بسیار تحریکپذیر هستند و ممکن است با سادهترین اتفاقات اطرافشان تحریک شوند. اگر نوزاد شما سخت به خواب میرود، این تحریکات را به حداقل برسانید. نور، صدا، رفتوآمد اطرافیان و... را محدود کنید تا او برای بیدار ماندن تحریک نشود.
- روتین ایجاد کنید
بهتر است نوزادتان را به یک روتین مناسب عادت دهید تا به مرور زمان متوجه زمان خواب شود. به عنوان مثال 10 الی 15 دقیقه قبل از زمان خواب، یک موسیقی بیکلام و ملایم پخش کنید. و یا میتوانید او را ماساژ دهید.
- نشانههای خواب نوزاد را بشناسید
خمیازه کشیدن، خیره شدن به دوردستها، نق زدن، کشیدن گوش و... نشانههای خستگی و فرا رسیدن زمان خواب نوزاد است. این نشانهها را بشناسید و برای خواباندن نوزادتان به موقع عمل کنید.
- نوزاد را قنداق کنید
اگر نوزاد شما رفلاکس داشته باشد و یا به دلیل کولیک بیخواب شده باشد، قنداق گزینه مناسبی است. فقط به خاطر داشته باشید قنداق برای خوابیدن نوزادانی است که کمتر از سه ماه سن دارند.
- از وایت نویز استفاده کنید
وایت نویز با تولید صدای آرامشبخش، مشابه صدای رحم مادر به کودک حس آرامی را القا میکند. این دستگاه با تولید صدایی مانند صدای باران و سایر صداهای این چنینی، صداهای تحریک کننده اطراف را از بین میبرد و به خوابیدن نوزاد کمک زیادی میکند. حتی اگر نمیتوانید این دستگاه را تهیه کنید، بهتر است از یوتیوب تعدادی ویدیو در این خصوص دانلود کنید. به خاطر داشته باشید برای خواب آرام و مفید نوزاد باید وایفای را خاموش کنید و تلفن همراهتان را در حالت پرواز قرار دهید.
- از لرزش یا حرکت دست استفاده کنید
نوزاد در رحم مادر ریتمهایی را تجربه میکند که همگی آنها برایش آرامشبخش خواهند بود. به همین علت شما میتوانید برای خوابیدن نوزاد از لرزش یا حرکت آرام دست استفاده کنید. این کار باعث آرامش نوزاد شما میشود. همچنین میتوانید از یک توپ زایمان برای خواباندن نوزاد استفاده کنید.
- اتاق را تاریک کنید
شبیهسازی فضای رحم به خواب آرام و راحت نوزاد کمک زیادی میکند. در رحم تاریکی مطلق وجود دارد. به همین علت شما باید اتاق را کاملا تاریک کنید تا نوزادتان به راحتی بخوابد. در صورتی که به کمی نور نیاز دارید، میتوانید از چراغهای شب کهربایی استفاده کنید. زیرا نور بسیار ملایم و کمی دارند.
- دمای اتاق را تنظیم کنید
ایدهآلترین دما برای خواب نوزاد 27 درجه سانتیگراد است. اگر نوزاد شما بیخواب شده، دما را بررسی کنید و ببینید که سردتر یا گرمتر از این میزان نباشد.
- نوزاد را ماساژ دهید
ماساژ نوزاد یکی از بهترین روشهای خواباندن نوزاد است. این کار هم به کاهش کولیک و رفلاکس کمک میکند، هم باعث تسکین درد نوزاد میشود و هم به خواب آرام و راحت او کمک میکند.
- کمی قفسه سینه را فشار دهید
فشار بسیار آرام و ملایم قفسه سینه نوزاد، باعث آرامش و خواب راحت او میشود. این کار به کاهش رفلاکس نیز کمک میکند.
- پستانک را امتحان کنید
بعضی از نوزادان به طور ذاتی برای خوابیدن به مکیدن نیاز دارند. مطمئنا زمانی که نوزاد سیر باشد، از مکیدن امتناع میکند اما ممکن است نیاز به مکیدن در او وجود داشته باشد. به همین علت بیخواب شود. پستانک گزینه مناسبی است. حتما آن را امتحان کنید.
- از نور طبیعی استفاده کنید
طبق تحقیقات نوزادانی که در روز با نور طبیعی میخوابند، شبها خواب آرامتری را تجربه میکنند. پس سعی کنید در طول روز او را در معرض نور طبیعی بخوابانید.
- چرخه چرت نوزاد را کنترل کنید
نوزاد در چرت روزانه باید تقریبا 45 دقیقه بخوابد. مراقب باشید این زمان بیشتر نشود. زیرا باعث تغییر الگوی خواب نوزاد شما میشود.
- چرت بعدازظهر را کوتاه کنید
عصرها چرت نوزاد باید کوتاهتر شود تا کیفیت خواب شبانه بالا برود. پس این موضوع را در الگوی خواب نوزاد اعمال کنید.
- زمان خواب شب را تنظیم کنید
6 هفته پس از تولد زمان مناسبی است تا شما برنامه خوابیدن نوزاد در شب را تنظیم کنید. بهتر است او را قبل از نیمه شب بخوابانید.
- آب آلبالوترش بنوشید
اگر نوزاد شما از شیرمادر تغذیه میکند، آب آلبالوترش بنوشید. زیرا تاثیر این نوشیدنی بر شیر شما باعث خواب آرام نوزاد میشود..
منبع:mamanatural