بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

خواب و حافظه کودک چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

خواب و حافظه کودک چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

آیا می‌دانید چه ارتباطی میان خواب کودک و حافظه کودک وجود دارد؟ آیا خوابیدن باعث باهوش شدن کودکان می‌شود؟ یا برعکس شاید باعث پایین آمدن هوش و حافظه آنها شود! در کل باید یک ارتباط ویژه‌ای بین خوابیدن کودک با هوش و حافظه وجود داشته باشد. در این بخش تصمیم داریم ارتباط این دو با یکدیگر را بیان کنیم. با ما همراه باشید.

خواب و حافظه کودک چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

ارتباط خواب و حافظه کودک هر دو به عملکرد مغز او برمی‌گردند. خواب یک فرآیند ذهنی است که مغز برای برطرف کردن خستگی و افزایش عملکرد خود از آن استفاده می‌کند. قطعا همه شما بر این باور هستید که در این دوره و زمانه کودکان از هوش و استعداد بالایی برخوردارند. این موضوع تا حدودی درست است. اما فقط تا قبل از 6 سالگی و زمانی که نیمکره سمت راست مغز آنها فعال است! زمانی که کودکتان به مدرسه برود، قطعا به این نیاز دارد که هوش و حافظه فعالی داشته باشد. پس چه کنیم؟



با توجه به ارتباطی که میان خواب و حافظه کودک وجود دارد، بهتر است تا حتما به کودکتان اجازه دهید در طول روز چرت بزند. زیرا این باعث بالا رفتن کارایی و عملکرد مغز و حافظه او می‌شود. قطعا شما تاثیر آن را در دوران مدرسه خواهید دید. طبق مطالعات و بررسی‌ها کودکانی که در طول روز چرت می‌زنند و کودکانی که در طول روز چرت نمی‌زنند، هر دو از یک هوش و حافظه برخوردار هستند. اما تفاوت در روز بعد احساس می‌شود! زمانی که کودک پروسه خواب شبانه روزی را تکمیل می‌کند و علاوه بر چرت روزانه، شب هم به طور کامل می‌خوابد، در روز بعد علاوه بر اینکه پرانرژی‌تر خواهد شد، هوش و حافظه بالاتری نیز خواهد داشت.

بنابراین متوجه می‌شویم که بین خواب کودک و هوش و حافظه او ارتباطاتی وجود دارد. یقینا کودکانی که در طول روز عادت به چرت زدن دارند و همچنین خواب مفید شبانه دارند، در مدرسه دانش‌آموزان باهوشی می‌شوند. این به دلیل ارتباطی است که میان خواب و حافظه کودک وجود دارد.

تخت کنار مادر Hannah مدل Amorتخت کنار مادر و گهواره برقی Cullar مدل Sg505تخت کنار مادر Hannah مدل Aqua


تاثیرات
خواب و حافظه کودک بر کیفیت زندگی او چیست؟

آیا می‌دانید خواب و حافظه کودک چگونه بر کیفیت زندگی او تاثیر می‌گذارند؟ فرض کنید کودک 2 ساله شما در طول روز با انرژی بالا مشغول بازی و فعالیت است. بعدازظهر او خسته و بی‌انرژی می‌شود. قطعا اگر در چنین حالتی شما بخواهید او را بخوابانید مقاومت می‌کند. این یک امر کاملا طبیعی و عادی بین کودکان است. در صورتی که کودک خودش را از یک چرت نیمروزی محروم کند، قطعا بی‌حوصله، پرخاشگر و بهانه‌جو می‌شود. این برای شما نیز کلافه کننده است. اما کودکی که در برابر چرت نیمروزی مقاومت نکند و برای مدتی بخوابد، پرانرژی می‌شود، خلق و خوی بهتری پیدا می‌کند و به طور کلی سرحال‌تر و شاداب‌تر می‌شود. در نتیجه می‌تواند تا قبل از خواب شبانه، با تمرکز بیشتری به کسب مهارت‌های جدید بپردازد.

بنابراین خواب و حافظه کودک هر دو می‌توانند در کیفیت زندگی او نیز تاثیر بگذارند. علاوه بر اینکه چرت نیمروزی به کودک شما کمک می‌کند تا باهوش‌تر شود، بلکه به بالا رفتن کیفیت زندگی او نیز کمک زیادی میکند. کودکانی که در طول روز چرت میزنند، علاوه بر اینکه شاداب‌تر و سرحال‌تر می‌شوند، بلکه سلول‌های مغزشان برای کسب مهارت‌های جدید فعال‌تر می‌شوند. پس می‌توان گفت رابطه خواب و حافظه کودک می‌تواند باعث فعال‌تر شدن سلول‌های مغزی نیز شود.

 

مزایای خواب نیمروزی برای کودک چیست؟

همانطور که گفتیم ارتباط خواب و حافظه کودک به گونه ای است که باعث بالا رفتن قدرت ذهن و حافظه کودک می‌شود. همچنین کودکانی که از همان دوران نوزادی و خردسالی به چرت نیمروزی عادت دارند، در مدرسه دانش‌آموزان باهوش‌تری می‌شوند. حال بهتر است تا ببینیم این چرت زدن‌ها چه فواید دیگری برای کودکان دارند؟

  • کمک به بهبود وضعیت خلق و خوی کودک

قطعا کودکی که خسته باشد و نخوابد، وضعیت خلق و خوی مناسبی نخواهد داشت. این باعث می‌شود تا  خواب و حافظه کودک مختل شود. منظور از خواب همان چرت نیمروزی و منظور از حافظه همان تمرکز و قدرت یادگیری اوست. پس اگر کودک شما چرت نیمروزی داشته باشد، خوش اخلاق‌‌تر خواهد بود.

  • کمک به پرورش خلاقیت کودک

یکی دیگر از مزایای خواب نیمروزی این است که باعث می‌شود خلاقیت کودک به خوبی پرورش پیدا کند. زمانی که خواب کودک تنظیم باشد، حافظه او نیز تقویت می‌شود. همانطور که گفتیم بین خواب و حافظه کودک ارتباط نزدیکی وجود دارد. در نتیجه خلاقیت کودک به خوبی پرورش پیدا می‌کند.

  • کمک به بالا رفتن ضریب هوشی کودک

یکی دیگر از مزایای خواب نیمروزی کمک به بالا رفتن ضریب هوشی است. زمانی که خواب و حافظه کودک در وضعیت مناسبی قرار بگیرد، قطعا این به رشد ذهنی کودک کمک زیادی می‌کند. در نتیجه باعث می‌شود تا ضریب هوشی کودک به مرور افزایش پیدا کند.

نی نی لای لای Cam مدل Giocamنی نی لای لای مدل Long Shang مدل 1883 گهواره و نی نی لای لای Mastela مدل 5in1


چگونه خواب نیمروزی کودکمان را تنظیم کنیم؟

حال که متوجه ارتباط خواب و حافظه کودک شدید، شاید بپرسید که چگونه خواب نیمروزی کودکمان را تنظیم کنیم؟ در پاسخ باید بگوییم شما می‌توانید به سادگی این کار را انجام دهید. در صورتی که کودک شما هنوز کوچک است، می‌توانید چرت نیمروزی را برایش به یک عادت تبدیل کنید. شاید در ابتدا کودک مقاومت کند. استفاده از تخت کنار مادر، گهواره برقی، تاب برقی نوزاد و نی نی لالای می تواند کیفیت خواب کودک را افزایش دهد. اما یقینا به مرور به این روال عادت می‌کند و حتما در طول روز حداقل یک بار می‌خوابد.

در صورتی که کودک شما کمی بزرگتر باشد، می‌توانید برای او یک الگوی خواب در نظر بگیرید. حتما شب‌ها او را زود به رختخواب ببرید و سعی کنید تا صبح‌ها او را زودتر از خواب بیدار کنید. بدین ترتیب می‌توانید در نیمه‌های روز نیز او را بخوابانید و از این طریق حافظه‌اش را نیز تنظیم کنید. به یاد داشته باشید خواب و حافظه کودک هر دو اهمیت بسیار زیادی دارند. در صورتی که می‌خواهید کودک شاد و سالمی داشته باشید، حتما برنامه خواب او را تنظیم کنید تا هم به تقویت حافظه‌اش کمک کرده باشید و هم برایش یک سبک زندگی سالم را بنا کرده باشید.

در این بخش اطلاعاتی در خصوص ارتباط خواب و حافظه کودک در اختیارتان قرار دادیم. همانطور که متوجه شدید، اگر خواب کودک تنظیم باشد و او به اندازه کافی بخوابد، این موضوع در تقویت حافظه‌اش نیز تاثیرگذار خواهد بود.

 

منبع:mamanatural

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close