بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

کودک از چه سنی به چرت زدن نیاز ندارد؟

کودک از چه سنی به چرت زدن نیاز ندارد؟

چرت زدن کودک باید در چه حدی باشد؟ به نظر می‌رسد که کودکان تمایل زیادی به چرت زدن دارند. اما حقیقتا آنها چند دقیقه یا ساعت در روز باید چرت بزنند؟ در صورتی که شما از الگوی خواب کودک نوپا و یا کودک خردسال خود باخبر باشید، قطعا به خوبی متوجه می‌شوید که او در روز چقدر به چرت زدن نیاز دارد. زیرا چرت نیم‌روزی باعث سرحال شدن کودک می‌شود.
به همین منظور در این بخش می‌خواهیم شما را با الگوی خواب کودک و همچنین زمان نرمال برای چرت زدن او آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 


چرا چرت زدن کودک از اهمیت بالایی برخوردار است؟

آیا می‌دانید چرا چرت زدن کودک از اهمیت زیادی برخوردار است؟ شاید کودک خود را کوچک ببینید؛ اما در همین ذهن کوچک، روزانه هزاران اطلاعات مختلف پردازش می‌شود. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید کودک شما در طول روز مانند یک کامپیوتر پرسرعت، در حال آنالیز اطلاعات مختلف است. زیرا او برای شناخت پیرامون اطرافش، با دنیایی که آن را لمس می‌کند، ارتباط زیادی برقرار می‌کند. شاید شما به پرواز یک پرنده به صورت کاملا عادی و معمولی نگاه کنید. اما کودکتان بارها و بارها این اتفاق را در ذهنش آنالیز می‌کند. پس طبیعی است که در طول روز احساس خستگی زیادی داشته باشد.

به گفته محققان چرت زدن کودک برای او فواید بسیار زیادی دارد. زیرا باعث افزایش انرژی آنها و همچنین بالا رفتن عملکرد مغز و حافظه‌شان می‌شود. یک استراحت نیمروزی به کودکان نوپا و خردسال کمک می‌کند تا بتوانند در ادامه روز با انرژی بالاتری فعالیت کنند. چرت نیمروزی به کودکان کمک می‌کند تا قدرت یادگیری بیشتری را تجربه کنند و با سرعت بالاتری به پاسخ سوالاتشان برسند. بنابراین نیاز است تا کودکان در طول روز یک یا چند بار چرت بزنند.

 

تخت کنار مادر Hannah مدل Amorتخت کنار مادر و گهواره برقی Cullar مدل Sg505تخت کنار مادر Hannah مدل Aqua


چرت زدن کودک
چه فوایدی برای او دارد؟

آیا می‌دانید چرت زدن کودک برای او چه فوایدی را به همراه دارد؟ به طور کلی زمانی که کودک شما در طول روز چرت می‌زند، خستگی‌هایش را رفع می‌کند و انرژی بیشتری برای فعالیت کردن پیدا می‌کند. اما بهتر است به طور دقیق فواید چرت زدن را بررسی کنیم.

  • بهبود وضعیت خلق و خوی کودک

کدام پدر و مادر هستند که با خوش اخلاق بودن کودکشان مشکل داشته باشند؟ قطعا اولین و مهمترین خواسته هر پدر و مادری این است که کودکش خوش اخلاق و شاد باشد. به همین دلیل باید بگوییم چرت زدن کودک باعث بهبود وضعیت خلق و خوی او می‌شود. در نتیجه کودک دلبندتان با شادی و به دور از بهانه‌جویی بازی می‌کند.

  • رفع اضطراب کودکان

از شنید واژه استرس و اضطراب در کودکان متعجب نشوید. زیرا استرس به طور کاملا طبیعی در بدن تمام انسان‌ها وجود دارد. شاید پرت شدن ناگهانی یک وسیله روی زمین، برای کودک شما اضطراب به وجود بیاورد. پس بدانید که این موضوع شامل حال کودک شما نیز می‌شود. چرت زدن کودک به کاهش استرس و اضطراب او کمک زیادی می‌کند.

سرویس خواب کودک

سرویس خواب کودک

سرویس خواب کودک


بررسی الگوی چرت زدن و خواب کودک

آیا می‌دانید چرت زدن کودک باید چقدر باشد؟ به طور کلی یک نوزاد در طول روز بین 16 الی 18 ساعت می‌خوابد. در واقع او به این مقدار خواب نیاز دارد. شاید برای شما جالب باشد تا بدانید یک نوزاد می‌تواند در طول شبانه روز حتی 20 ساعت بخوابد! اگر چنین اتفاقی برای نوزاد شما افتاد اصلا نگران نباشید. زیرا او به این چرت زدن‌ها نیاز دارد.

زمانی که دلبند شما بزرگتر می‌شود، کمتر به چرت زدن نیاز پیدا می‌کند. یک کودک نوپا تمایل زیادی به گردش و جستجو در محیط اطرافش دارد. به همین دلیل تمایل کمتری به چرت زدن نشان می‌دهد. شاید پس از یک سالگی چرت زدن کودک بسیار کم شود. ممکن است کودک شما در روز دو الی سه بار و با مدت کوتاه‌تری چرت بزند. اما پس از دو سالگی به طرز عجیبی او به یک خواب‌آلوی تمام معنا تبدیل می‌شود! ممکن است کودک دو ساله سه ساعت در روز بخوابد! قطعا این دیگر فراتر از یک چرت معمولی است.

الگوی چرت کودک در سنین مختلف، متفاوت است. بین 9 تا 12 ماهگی او تنها به دو بار چرت زدن در روز نیاز دارد. در 15 تا 24 ماهگی الگوی چرت زدن او به یک بار در روز اما با مدت طولانی‌تری تغییر می‌کند. در سه سالگی ممکن است کودک بسیار خواب‌آلو شود و تمایل بیشتری به چرت زدن داشته باشد. در 5 سالگی چرت زدن کودک کاهش می‌یابد و او بیشتر ترجیح می‌دهد که فعالیت داشته باشد؛ تا جایی که کودک به 7 سالگی می‌رسد و چرت زدن‌هایش متوقف می‌شود!

تخت کنار مادر Mini Panda مدل Naturalتخت کنار مادر Snuz مدل SnuzPodتخت کنار مادر Kikka boo مدل Bonne Nuit


چرت زدن کودک
در چه سنی متوقف می‌شود؟

در بخش قبلی شما را با یک الگوی چرت زدن کودک آشنا کردیم. توجه داشته باشید که حتما نباید یک کودک از این الگو تبعیت کند. بلکه هر کودک با دیگری متفاوت است و ممکن است الگوی چرت زدنش با دیگر متفاوت باشد. اما بهتر است ببینیم این چرت زدن‌ها تا کجا ادامه دارد و چه زمانی متوقف می‌شود؟

قبل از هر چیزی باید بگوییم بلافاصله بعد از مشاهده علائم خواب در کودک، او را به چرت زدن تشویق کنید. زیرا اگر کودک شما استراحت نکند، قطعا کج خلقی می‌کند و به شدت پرخاشگر می‌شود. مالش چشم‌ها، بی‌حوصلگی، کلافه بودن و... همگی نشانه خواب کودک است. اگر کودک شما نوپا است، می‌توانید از موسیقی برای خوابش کمک بگیرید. همچنین لالایی برای نوزاد می‌تواند مقاومت کودک در برابر چرت زدن را کاهش دهد.

چرت زدن کودک از نوزادی تا 7 سالگی ادامه دارد. گاهی ممکن است این چرت زدن‌ها کاهش یابد و کمتر شود؛ در مقابل ممکن است چرت زدن کودک در سن به خصوصی افزایش یابد. اما این موضوع اصلا نگران کننده نیست و کاملا طبیعی است. پس اجازه دهید کودکتان چرت بزند تا پرانرژی باشد. تقریبا اکثر کودکان زمانی که به سن 7 سالگی می‌رسند، دیگر به چرت زدن نیازی ندارند. بنابراین 7 سالگی سن توقف چرت زدن است.

در نهایت باید این موضوع را به خاطر داشته باشید که اگر کودکتان به چرت زدن نیاز دارد، حتما اجازه دهید تا استراحت کند. اما این چرت زدن‌ها نباید نزدیک به زمان خواب شبانه باشد. زیرا ممکن است ریتم خواب کودک نامنظم شود و در خواب شبانه او اختلال به وجود بیاید.

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close