بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

دلایل شب ادراری در کودکان

دلایل شب ادراری در کودکان

 شب ادراری کودک یکی از مشکلات رایج در بین کودکان است. معمولا کودکانی که کمتر یا بیشتر از 6 سال سن دارند، با این موضوع روبرو می‌شوند که برای  آنها و خانواده‌شان ناراحت کننده است. اگر کودک شما هم با این مشکل روبرو است، باید یک سری اطلاعات درست در این خصوص به دست آورید. چرا که باید علت اصلی آن مشخص شود و سپس به فکر راه چاره بود.
به همین منظور تصمیم داریم تا در ادامه این بخش شما را با هر آنچه که لازم است در خصوص شب ادراری کودکان بدانید، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 


علت شب ادراری در کودکان چیست؟

آیا می‌دانید علت شب ادراری در کودکان چیست؟ چرا بعضی از کودکان رختخواب خود را خیس می‌کنند؟ به طور کلی شب ادراری کودکان دلایل مختلفی دارد. بعضی از این دلایل بسیار ساده هستند و شما می‌توانید به سادگی آنها را برطرف کنید. بنابراین به دلایلی که در اینجا برایتان مطرح می‌کنیم، توجه داشته باشید.

  • مصرف مایعات زیاد

یکی از دلایل شب ادراری در کودکان مصرف زیاد مایعات است. معمولا کودکانی که مایعات زیادی مصرف می‌کنند، حجم ادرار بالایی دارند. در نتیجه ممکن است شب‌ها و در خواب نتوانند خودشان را کنترل کنند. در نتیجه رختخوابشان را خیس می‌کنند!

  • پایین بودن ظرفیت مثانه

بعضی از کودکان به دلیل پایین بودن ظرفیت مثانه‌ رختخوابشان را خیس می‌کنند. این دسته از کودکان مثانه‌ای دارند که فقط می‌تواند حجم کمی از ادرار را در شب ذخیره کند.

  • خواب عمیق

یکی دیگر از دلایل شب ادراری در کودکان خواب عمیق آنهاست. بعضی از بچه‌ها خواب سنگین و عمیقی دارند. در نتیجه نمی‌توانند هنگام تخلیه ادرار به طور کامل از خواب بیدار شوند.

  • ژنتیک

شب ادراری در کودکان گاهی اوقات جنبه ارثی و ژنتیکی دارد. اگر یکی از والدین در دوران کودکی خود با این مشکل روبرو بوده باشد، قطعا کودک نیز به این مشکل دچار می‌شود.

شب ادراری کودکان انواع مختلفی دارد!

حالا که با دلایل شب ادراری در کودکان آشنا شدید، خوب است تا انواع شب ادراری را نیز بشناسید! شاید کمی متعجب شوید اما شب ادراری انواع مختلفی دارد که شما می‌توانید با بررسی وضعیت کودکتان متوجه آن شوید. به طور کلی شب ادراری کودکان دو نوع دارد:

  • نوع اول:

کودکی که بیش از چند ماه رختخوابش را خیس نکرده و فقط هر از گاهی این کار را انجام می‌دهد، شب ادراری اولیه دارد.

  • نوع دوم:

کودکی که بیش از 6 ماه است که اصلا شب ادراری نداشته و سپس رختخوابش را خیس می‌کند، شب ادراری ثانویه دارد. معمولا شب ادراری ثانویه در کودکان به دلیل تغییرات اجتماعی و یا یک رویداد عاطفی رخ می‌دهد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در خصوص شب ادراری در کودکان برخی از والدین بسیار مضطرب و نگران هستند. قطعا این سوال پیش می‌آید که برای برطرف کردن شب ادراری کودکان چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟ والدین عزیز! این را به یاد داشته باشید که شب ادراری کودکان به ندرت دلایل پزشکی دارد. با توجه به این موضوع باید بگوییم همیشه شب ادراری با درمان‌های پزشکی برطرف نمی‌شود. چرا که تنها وقتی شب ادراری در کودکان با درمان‌های پزشکی برطرف می‌شود که دلیل آن عفونت ادراری، دیابت، مشکلات عصبی یا عضلانی باشد.

با این وجود اگر متوجه شدید که مدت زیادی از شب ادراری فرزندتان می‌گذرد و سن کودک به 7 سال رسید، می‌توانید برای پیگیری این موضوع او را نزد پزشک ببرید. خوب است تا بدانید درمان شب ادراری برای کودکان زیر 6 سال توصیه نمی‌شود. زیرا این موضوع در کودکانی که کمتر از 6 سال دارند، کاملا عادی و طبیعی است. همچنین اگر کودک شما علاوه بر شب ادراری در طول روز نیز با این مشکل روبرو است، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید تا مشکل را پیگیری کرده باشید.

راه‌های درمان شب ادراری کودکان

شما می‌توانید با روش‌های مختلفی شب ادراری در کودکان را درمان کنید. در صورتی که این مشکل جنبه های ارثی و ژنتیکی و یا پزشکی نداشته باشد، شما با چند راهکار ساده می‌توانید نسبت به برطرف کردن این مشکل اقدام کنید.

  • به کودکتان آموزش دهید

لازم است تا برای برطرف کردن شب ادراری در کودکان به آنها آموزش‌های لازم را بدهید. در طول روز وقت بگذارید و زمان خالی کردن مثانه را به کودکتان یادآوری کنید. بسیاری از کودکان با بدن خود و نیازهای آن آشنایی کامل ندارند. بنابراین لازم است تا زمانی را به آموزش کودکان اختصاص دهید.

  • کنترل کردن مایعات مصرفی کودک

برای اینکه رختخواب کودکتان در شب‌ها خیس نشود، لازم است تا مایعات مصرفی کودک را کنترل کنید. خصوصا عصرها و شب‌ها سعی کنید مایعات کمتری به کودک خود بدهید. در این صورت او نیاز کمتری به خالی کردن مثانه‌اش دارد.

  • مصرف دارو با تجویز پزشک

برخی از داروهای هورمونی برای درمان شب ادراری کودکان موثر هستند. البته این داروها باید با تجویز پزشک به کودک داده شوند. معمولا داروهای هورمونی برای کودکان بالای 7 سال مناسب است.

چند نکته مهم و موثر که والدین باید بدانند

برای درمان شب ادراری در کودکان نیاز است تا به یک سری نکات مهم توجه داشته باشید. در اینجا نکات مهمی را به شما یادآوری می‌کنیم تا با کمک آنها از پس این مشکل بربیایید.

  • حتما قبل از خواب کودکتان را به توالت ببرید. اگر او با شما همکاری نمی‌کند، می‌توانید از برچسب‌های تشویقی استفاده کنید و به او بابت توالت رفتن ستاره بدهید.
  • در صورتی که کودک شما برای توالت رفتن در شب‌ها همکاری نمی‌کند، می‌توانید یک چراغ رنگی در توالت قرار دهید تا او تشویق شود.
  • برای برطرف کردن شب ادراری در کودکان می‌توانید یک گلدان در نزدیکی یا داخل اتاق خواب او قرار دهید.
  • حتما در طول شب یک یا دو بار او را برای رفتن به توالت بیدار کنید. در ابتدا برایتان کمی سخت است. اما پس از مدتی کودک به این توالت رفتن عادت کرده و خودش این کار را انجام می‌دهد.
  • حتی در شب‌های تابستان نیز موقع خواب لباس مناسب تن کودک کنید. سعی کنید تا ناحیه کمر، کلیه و لگن پوشیده باشد و در معرض هوای سرد قرار نگیرد.
  • برای درمان شب ادراری در کودکان 2 ساعت قبل از خواب به آنها هیچ نوع مایعات و نوشیدنی ندهید.
  • شب‌هایی که رختخواب کودکتان خشک می‌ماند، حتما او را تشویق کنید.

منبع: pregnancybirthbaby

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close