بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

قلدری کودک

قلدری کودک

مقابله با قلدری کودک یک مسئله مهم تربیتی است. گاهی اوقات ممکن است کودک به زورگویی عادت کند و این را در برخورد با همه کسانی که اطرافش هستند، اعمال کند. در این صورت چه باید کرد؟

آیا زورگویی در کودکان عادی و طبیعی است؟

راه‌های برخورد با زورگویی در کودکان چیست؟

به چه کودکی قلدر می‌گویند؟

قطعا در ذهن شما هم بسیاری از این سوالات به وجود آمده است. همچنین می‌خواهید بدانید که آیا کودک شما جزو قلدرها است یا نه؟ به همین دلیل مقاله‌ای ترتیب دادیم تا با مطالعه آن بتوانید به سوالات خود پاسخ درستی دهید. در ادامه این بخش ما را همراهی کنید تا متوجه شویم که قلدر کیست و چطور باید این را کنترل کنیم.

 

 

قبل از مقابله با قلدری کودک، بدانیم که قلدری چیست؟

قبل از اینکه به فکر مقابله با قلدری کودک باشید، بهتر است تا بدانید به چه کودکی قلدر می‌گویند؟ زیرا ممکن است کودک شما تنها رفتارهای مشابه قلدری داشته باشد و واقعا زورگو یا قلدر نباشد! به طور کلی قلدری یا زورگویی به معنی پرخاشگری برای رسیدن به قدرت است.

این قدرتی که راجع‌به آن حرف می‌زنیم، می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد. از کشیدن اسباب‌بازی از دست یک کودک دیگر گرفته تا اصرار برای نشستن روی یک صندلی! همه این‌ها قلدری تلقی می‌شوند.

مقابله با قلدری کودک، به خصوص کودکی که به تازگی زورگو شده است، یک امر واجب و ضروری است. زورگیری در کودکان اشکال مختلفی دارد. گاهی اوقات می‌تواند به شکل طعنه و کنایه باشد، گاهی اوقات هم به شکل صدمه فیزیکی به دیگران.

البته در هر حالت، قلدری در کودکان نگران کننده است و باید کنترل شود. زیرا این همیشه به یک شکل نخواهد ماند. توهین کلامی، شایعه پراکنی، تعریف داستان‌های آزاردهنده، کنار گذاشتن کسی از بازی و... همگی اشکال دیگر قلدری هستند که به مرور زمان جایشان را با نوع دیگری از قلدری عوض می‌کنند.

 

نشانه‌های یک کودک قلدر و زورگو چیست؟

برای اینکه به خوبی بتوانید مقابله با قلدری کودک را بیاموزید، لازم است تا در ابتدا با نشانه‌های آن آشنا شوید. اما چگونه می‌توان زورگویی در کودکان را تشخیص داد؟ در نظر داشته باشید که در این مورد همه کودکان به یک شکل خودش را نشان نمی‌دهد. پس تفاوت کودکان در این مورد را درک کنید.  و اما ببینیم که نشانه‌های یک کودک زورگو چیست؟

  • وارد کردن صدمه فیزیکی به دیگران

کودکان زورگو به دنبال خواسته‌هایی که دارند، ممکن است به دیگران صدمه فیزیکی وارد کنند. گاز گرفتن، مو کشیدن، کبود کردن و... همگی جزو نشانه‌های یک کودک زورگو است که می‌تواند به کوچکتر از خود، هم سن و یا بزرگتر از خودش این صدمات را وارد کند.

  • الگوی خواب نامناسب

اگر کودکتان الگوی خواب نامناسبی دارد، قطعا باید روش‌های مقابله با قلدری کودک را بیاموزید. زیرا این یکی دیگر از نشانه‌های زورگویی در کودکان است. حتی کودکانی که شب‌ادراری دارند، گاهی اوقات ممکن است از پرخاشگری و زورگویی رنج ببرند.

  • درخواست دریافت پول از والدین

کودکانی که در سنین بالاتری هستند و به مدرسه می‌روند، زورگویی‌شان را به شکل درخواست مالی از والدین نشان می‌دهند. آنها معمولا دائما چنین درخواستی را از والدین خود دارند و به کم قانع نیستند.

  • عدم توجه به تکالیف و وظایف خود

مقابله با زورگویی کودک در شرایطی که او به تکالیفش عمل نمی‌کند نیز لازم است. زیرا یکی دیگر از نشانه‌های زورگویی و قلدری در کودکان، عدم توجه به انجام تکالیف یا وظایف است. کودکانی که به مدرسه می‌روند، از انجام تکالیف خود امتناع می‌کنند.

  • همه چیز را برای خودشان می‌خواهند

کودکان قلدر، خود را مالک همه چیز می‌دانند. آنها همه چیز را برای خودشان می‌خواهند و به حقوق دیگران احترام نمی‌گذارند.

  • عدم تمایل به حضور در جمع

کودکان قلدر و زورگو، تمایلی به حضور پیدا کردن در جمع ندارند. آنها معمولا کارهای مشارکتی را انجام نمی‌دهند.

 

آیا مقابله با قلدری کودک امکان‌پذیر است؟ چگونه این کار را انجام دهیم؟

پس از آنکه با نشانه‌های قلدری در کودکان آشنا شدید، لازم است تا راه‌های مقابله با قلدری کودک را نیز بیاموزید. اگر زمانی که کودک شما کوچک است، با قلدری او برخورد صحیحی داشته باشید، قطعا به مرور زمان می توانید عطوفت و مهربانی را به او بیاموزید.

  • او را سرزنش نکنید و به او گوش دهید

شاید برایتان جالب باشد تا بدانید یکی از راه‌های مقابله با قلدری کودک این است که به او خوب گوش دهید و هرگز او را سرزنش نکنید. بهتر است در مورد کارهای منفی کودک صحبتی نکنید و روی رفتارهای مثبتش متمرکز شوید. به طور مثال به او بگویید وقتی که می‌بینم بدون دعوا با بچه‌های دیگر بازی می‌کنی، با خودم می‌گویم دلبند من چقدر بزرگ و مودب شده است! این کار باعث می‌شود تا او بداند، همیشه به خاطر کارهای خوبش مورد توجه قرار می‌گیرد.

  • از او بخواهید دلیل کارش را توضیح دهد

از دیگر راه‌های مقابله با قلدری کودک این است که از او بخواهید دلیل رفتارش را برایتان توضیح دهد. زمانی که توضیحاتش تمام شد، می‌توانید راه‌های درستی را به او پیشنهاد دهید. به عنوان مثال زمانی که به خاطر گرفتن عروسکش از دست کودک دیگر به او آسیب فیزیکی وارد کرد، این روش را به فرزندتان پیشنهاد دهید. دخترم بهتر بود اجازه می‌دادی دوستت کمی با آن عروسک بازی کند، سپس به او پیشنهاد می‌دادی که با هم بازی کنید. بدین ترتیب روشی مناسب پیش روی کودکتان میگذارید. حتی اگر او یک یا چند بار این پیشنهاد را رد کند، قطعا دفعه بعدی این را امتحان می‌کند.

  • به او مهربانی را بیاموزید

بسیاری از کودکان نمی‌دانند که چطور باید با دیگران برخورد کنند. از دیگر روش‌های مقابله با زورگویی کودکان این است که به او مهربانی کردن را بیاموزید. بسیاری از کودکان شیوه درست محبت کردن را نمی‌دانند. به همین علت با زورگویی و پرخاشگری با دیگران رفتار می‌کنند. شما می‌توانید با راهکارهای ساده، مهربانی کردن را به فرزندانتان بیاموزید. این باعث می‌شود تا آنها به مرور قلدری را کنار بگذارند.

 مقابله با قلدری کودک را جدی بگیرید. زیرا در غیر این صورت ممکن است برای همیشه شاهد رشد این موضوع به شکل‌های مختلفی باشید. فراموش نکنید تربیت شخصیت یک کودک به عهده پدر و مادر اوست. پس به بهترین شیوه شخصیت دلبندتان را پرورش دهید.

 

منبع: pregnancybirthbaby

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close