بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

راهنمای خرید اسباب بازی

راهنمای خرید اسباب بازی

خرید اسباب بازی برای نوزاد و کودک در نگاه اول کار آسانی به نظر می‌رسد. اما بسیاری از والدین با دیدن حجم انبوه انواع اسباب‌بازی‌ها متوجه می‌شوند که انتخاب از بین این همه گزینه چندان کار ساده‌ای نیست.

چگونه می‌توان بهترین اسباب‌بازی را از میان تعداد پرشمار اسباب‌بازی‌های رنگارنگ با طرح‌های مختلف انتخاب کرد؟
اسباب‌بازی خوب چه ویژگی‌هایی دارد و در هنگام خرید اسباب‌بازی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

برای انتخاب بهترین مدل اسباب‌بازی موجود در بازار بهتر است با انواع اسباب‌بازی‌ها و کاربرد هر یک برای رده‌های سنی مختلف آشنا شویم.


آشنایی با انواع اسباب‌بازی

کارشناسان و متخصصان کودک، انواع اسباب‌بازی‌ها را بر اساس تأثیری که روی تقویت و رشد مهارت‌های مختلف کودکان دارند دسته‌بندی می‌کنند. به عنوان مثال، بعضی اسباب‌بازی‌ها به داستان‌پردازی و تقویت قوهٔ تخیل بچه‌ها کمک می‌کنند در حالیکه بعضی اسباب‌بازی‌ها بیشتر مهارت‌های حرکتی را هدف قرار می‌دهند. در ادامه به معرفی رایج‌ترین گروه‌بندی‌های اسباب‌بازی‌های کودکان می‌پردازیم.

اسباب‌بازی‌های حسی (Sensory Toys)

اسباب‌بازی‌های حسی همچون جغجغه، عروسک‌های نرم و دندان‌گیر به طور هدفمند برای درگیر کردن یک یا چند مورد از حواس پنجگانهٔ بچه‌ها طراحی می‌شوند. این نوع اسباب‌بازی‌ها با درگیر کردن حواسی که نوزاد به دنبال تجربه و یادگیری آن است به بچه‌ها احساس آرامش داده و آنها را آرام می‌کنند. این گروه اسباب‌بازی‌ها در ردهٔ سنی زیر ۶ ماه بسیار مهم هستند.

یکی از کاربردی‌ترین انواع اسباب‌بازی‌های حسی کتاب نوزاد است که جلد و صفحات آن به طور اختصاصی برای نوزادان طراحی می‌شود. تلاش برای ورق زدن و لمس صفحات کتاب تجربه‌ای غنی از به‌کارگیری حواس مختلف را برای نوزاد رقم می‌زند. توصیه می‌شود کتاب نوزاد برای بچه‌های زیر ۶ ماه از نوع پارچه‌ای باشد. برای بچه‌های بزرگتر، کتاب‌های پلاستیکی و بوردبوک مناسب‌تر هستند. این اسباب‌بازی در رده‌های سنی بالاتر، مزایای دیگری همچون افزایش شناخت از محیط پیرامون، رشد مهارت‌های زبانی، و علاقه‌مندی بچه‌ها به کتابخوانی را به همراه دارد.

اسباب‌بازی‌های بیرون‌پَر یا بازشو (Pop-up Toys)

اسباب‌بازی‌های بیرون‌پر یا بازشو اسباب‌بازی‌های فنردار با اشکال عروسکی هستند که با باز کردن یک جعبه یا فشار یک دکمه به طور ناگهانی ظاهر می‌شوند. نقش اصلی این نوع اسباب‌بازی‌ها یاد دادن روابط علت و معلولی به بچه‌هاست. زیرا بچه‌ها متوجه می‌شوند که در نتیجهٔ انجام یک عمل خاص توسط آنها، یک اتفاق جالب رخ می‌دهد و این تجربه حس کنترل بر محیط از طریق یادگیری را در آنها ایجاد می‌کند.

مدل‌های جدید این اسباب‌بازی‌ها طراحی پیچیده‌تری داشته و از دکمه‌های متعددی تشکیل می‌شوند که هر کدام به یکی از حرکات ظریف همچون چرخاندن، فشار دادن، کشیدن یا هل دادن اختصاص دارند. این پیچیدگی و تنوع در نوع حرکات به رشد مهارت‌های شناختی، حل مسئله و مهارت‌های حرکتی ظریف بچه‌ها کمک می‌کند.

اسباب‌بازی‌های نقش‌آفرینی (Pretend Play Toys)

یک گروه مهم از بازی‌های کودکان از از سنین پایین به تدریج شروع شده و در خردسالی به اوج خود می‌رسد، بازی‌های وانمودی (make-believe plays) یا نقش‌آفرینی هستند. در این نوع بازی‌ها بچه‌ها بخشی از فضای بازی را در ذهن خود تجسم کرده و با قوه خیال‌پردازی خود به صحنه‌سازی بازی می‌پردازند. این بازی‌ها برای رشد مهارت‌های اجتماعی، عاطفی و شناختی کودکان بسیار ضروری هستند.

ساده‌ترین مثال از اسباب‌بازی‌های این گروه عروسک و ماشین هستند. اکثر بچه‌ها از سنین پایین (زیر ۹ ماه) به راحتی با این اسباب‌بازی‌ها ارتباط برقرار می‌کنند. در سنین بالاتر مدل‌هایی با تنوع بیشتر مثل حیوانات، لوازم آشپزخانه، تم‌های مربوط به مشاغل مختلف، و مهارت‌های اجتماعی همچون یادگیری کمک‌های اولیه مورد توجه قرار می‌گیرند که فرصت یادگیری و داستان‌سازی بیشتری برای بچه‌ها فراهم می‌سازند.

اسباب‌بازی‌های حل کردنی (Problem-solving toys)

توانایی حل مسئله یکی از مهمترین مهارت‌هایی است که ما در تمام طول زندگی به آن نیاز داریم. این مهارت از اولین ماه‌های نوزادی شروع به رشد کردن می‌کند و اسباب‌بازی‌های حل کردنی نقش مؤثری در پرورش و شکوفایی آن دارند. تنوع در زمینهٔ اسباب‌بازی‌های حل کردنی بسیار بالاست و طیف وسیعی از اسباب‌بازی‌های مختلف برای هر یک از رده‌های سنی تولید می‌شوند.

  • یک نمونه عالی از اسباب‌بازی‌های حل کردنی برای رده سنی زیر یک سال بازی حلقه هوش است که از حلقه‌های رنگی با ابعاد مختلف تشکیل می‌شود. با این بازی بچه‌ها علاوه بر تشخیص رنگ‌های مختلف، یاد می‌گیرند حلقه‌ها را از بزرگ به کوچک مرتب کنند. انواع جورچین‌های اشکال هندسی از دیگر بازی‌های فکری رایج برای بچه‌های زیر یک سال هستند.
  • مدل‌های مختلف پازل پلاستیکی در رده‌های سنی پایین‌تر برای افزایش مهارت بچه‌ها در گرفتن اجسام با نوک انگشت و جدا کردن قطعات پازل کاربرد دارند. با افزایش سن، بچه‌ها می‌توانند پس از جدا کردن قطعات، پازل را حل کرده و قطعات را به جای درست خود برگردانند.
  • در رده سنی خردسالان، اسباب‌بازی‌های حل کردنی از نوع اسباب‌بازی‌های وانمودی می‌توانند جذابیت بیشتری برای بچه‌ها داشته باشند. قلاب ماهیگیری یک مثال از این نوع اسباب‌باز‌هاست هم بازی نقش‌آفرینی و هم حل مسئله محسوب می‌شود. بچه‌ها ضمن داستان‌پردازی و الگوبرداری از ماهیگیری باید نحوهٔ کار با قرقره، ایجاد تعادل و تنظیم طول ریسمان برای برداشتن اشیاء را کشف کنند.

اسباب‌بازی‌های ورزشی و حرکتی (Active play toys)

اسباب‌بازی‌هایی که بچه‌ها را به فعالیت و تحرک وادار می‌کنند از دیگر گروه‌های مهم اسباب‌بازی کودکان هستند که به رشد جسمانی و تقویت اندام‌های حرکتی کمک می‌کنند. در رده‌های سنی زیر ۶ ماه، زمانی که بچه‌ها هنوز تحرک زیادی ندارند، استفادهٔ درست از تشک بازی پلی جیم (Play Gym) بچه‌ها را به چرخاندن سر و غلتیدن در محل خود تشویق می‌کند.

  • آیینه‌های پلاستیکی مخصوص نوزاد جذابیت زیادی برای بچه‌ها داشته و توجه اکثر بچه‌ها را به خود جلب می‌کنند. تلاش بچه‌ها برای دیدن چهره‌شان در داخل آیینه می‌تواند به شکل مؤثری برای عادت دادن نوزاد به قرارگیری روی شکم در دوران تامی تایم مورد استفاده قرار گیرد. کافیست آیینه را روی زمین قرار دهید تا بچه‌ها برای دیدن خودشان داخل آیینه سعی کنند روی دست‌های خود بلند شده و کم‌کم چهار دست و پا راه بروند.
  • اسباب‌بازی‌های هل دادنی مثل واکر برای رده‌های سنی بالای ۹ ماه که به تدریج شروع به راه رفتن می‌کنند کاربردی و سرگرم کننده هستند.
  • پس از راه رفتن بچه‌ها، دست شما برای استفاده از طیف وسیعی از اسباب‌بازی‌های ورزشی و حرکتی باز خواهد بود. سه‌چرخه، بازی‌های توپی و اسباب‌بازی‌های کشیدنی مانند ماشین که یک نخ به آن متصل شده است از جمله اسباب‌بازی‌های حرکتی مناسب برای بچه‌های نوپا هستند.

سازهای اسباب‌بازی (Musical Instruments)

از بلز و درام تا ارگ و پیانو، مدل‌های متنوعی از سازهای موسیقی به شکل اسباب‌بازی برای بچه‌های کوچک تولید می‌شوند. سازهای اسباب‌بازی از نظر طراحی و سطح کیفیت بسیار متفاوت هستند و بهتر است مدل‌هایی با کیفیت ساخت بالا را انتخاب کنید که برای والدین گوش‌خراش نباشند. در رده‌های سنی زیر ۹ ماه، اسباب‌بازی‌های ساده‌تر همچون ماراکا، زیلوفون و درام برای ایجاد اصوات و یادگیری روابط علت و معلولی در کودکان مورد توجه قرار می‌گیرند.

در سنین بالاتر، بچه‌ها درک بیشتری از ریتم و موسیقی پیدا کرده و سعی می‌کنند احساسات خود را از طریق اصوات بروز داده و هماهنگی دست و گوش خود را به منظور ایجاد صداهای دلخواه افزایش دهند. بعضی بچه‌ها حتی با الگوبرداری از نوازندگان و بندهای موسیقی، از این اسباب‌بازی‌ها برای بازی‌های وانمودی و شبیه‌سازی آنچه دیده‌اند بهره می‌گیرند که به رشد مهارت‌های هیجانی و اجتماعی کودک کمک می‌کند.

اسباب‌بازی‌های هنری (Art materials)

بچه‌ها از زمان تولد متناسب با سطح توانایی‌های خود همواره در حال جنب‌وجوش هستند و معمولاً رشد مهارت‌های حرکتی و ذهنی آنها بیشتر مورد توجه والدین قرار می‌گیرد. با این حال، عادت دادن کودکان به سکون و تمرکز حواس نیز به اندازهٔ تحرک برای رشد کودکان لازم است و فعالیت‌های هنری یکی از بهترین نوع فعالیت‌ها برای این منظور محسوب می‌شوند.

شما از ۱۲ ماهگی می‌توانید با اسباب‌بازی‌های ساده به تدریج بچه‌ها را با بازی‌های هنری آشنا کنید. اما به طور معمول بچه‌ها از ۱۸ ماهگی به بعد بهتر می‌توانند با فعالیت‌های هنری ارتباط برقرار کنند. بوم نقاشی کودک و رنگ‌های انگشتی از ساده‌ترین بازی‌های هنری هستند که بیشتر بچه‌ها به آن علاقه دارند.

شن بازی، مدل‌های مختلف تخته نقاشی مغناطیسی و میز نقاشی از دیگر اسباب‌بازی‌های هنری مناسب برای بچه‌ها کوچک محسوب می‌شوند. برای خردسالان و بچه‌های بزرگتر می‌توانید لوازم نقاشی دیگر همچون مداد رنگی، ماژیک و پاستل را مد نظر قرار دهید. خمیر بازی و ابزار سفالگری کودکان از دیگر بازی‌هایی هستند که توجه اکثر بچه‌ها را جلب می‌کنند.

 

عروسک خرگوش مینیاتوری طرح موتوریبرج توپ‌ها وی تک مدل Pop a ballاردک موزیکال Hola مدل 828


چگونه بهترین اسباب‌بازی‌ها را برای بچه‌ها انتخاب کنیم؟

بچه‌ها کاشفان کوچکی هستند که چیزها را از طریق انجام دادن یاد می‌گیرند. بهترین اسباب‌بازی‌ها به شکلی طراحی می‌شوند که در حین بازی کردن حواس پنجگانهٔ کودکان را درگیر کرده و آنها را به تحرک و استفادهٔ فعال از ذهن و بدن‌شان تشویق کنند. در هنگام تصمیم‌گیری برای خرید یک اسباب‌بازی می‌توانید ۳ سوال اساسی از خودتان بپرسید. اگر پاسخ این سوالات مثبت باشد، به احتمال زیاد اسباب‌بازی انتخاب شده تأثیر مثبتی در رشد فرزند شما خواهد داشت.

آیا این اسباب‌بازی بچه‌ها را به فعالیت تشویق می‌کند؟

اسباب‌بازی باید جایی برای حرکت یا فعالیت ذهنی بچه‌ها باقی بگذارد. اسباب‌بازی‌هایی که بچه‌ها سهم کمی در بازی با آن داشته و بیشتر نقش تماشاگر را دارند، فاقد این قابلیت هستند. به عنوان مثال، اگر فقط با فشار یک دکمه چراغ اسباب‌بازی برای نیم دقیقه روشن شود یا شروع به پخش موزیک کند، بچه‌ها تنبل می‌شوند. در مقابل، اسباب‌بازی‌هایی که برای تولید صدا یا روشنایی نیاز به حرکت ممتد از طرف بچه‌ها دارند، باعث می‌شوند بچه‌ها به فعالیت پیوسته عادت کنند.

آیا مهارت‌ها و توانایی‌های بچه‌ها در حین بازی به چالش کشیده می‌شود؟

اسباب‌بازی ها باید به بچه‌ها کمک کنند تا مهارت جدیدی را کسب کنند و یا انجام کار خاصی را تمرین کنند. به عنوان مثال، اسباب‌بازی‌های فکری مانند پازل‌ها بچه‌ها را با یک چالش ذهنی مواجه می‌کنند که به تنهایی یا با کمک پدر و مادر آن را حل می‌کنند. تکرار این کار به بهبود مهارت حل مسئله کمک می‌کند. یا بعضی اسباب‌بازی‌ها بچه‌ها را وادار می‌کنند نحوهٔ فشار دادن دکمه‌های مختلف را یاد بگیرند و از این طریق به بهبود مهارت‌های حرکتی ظریف کمک می‌کنند.

آیا می‌توان از اسباب‌بازی به چند روش استفاده کرد؟

اسباب‌بازی‌هایی که فقط برای یک کاربرد طراحی شده‌اند و امکان استفادهٔ دیگری از آن وجود ندارد خلاقیت بچه‌ها را محدود می‌کنند. اسباب‌بازی‌های ایده‌آل می‌توانند به اشکال مختلف به کار گرفته شوند. به عنوان مثال، اکثر بازی‌های فکری از مهره‌ها و کارت‌های متنوعی تشکیل می‌شوند که بچه‌ها با دیدن آنها شروع به داستان‌پردازی کرده و مهره‌ها را با سایر اسباب‌بازی‌ها ترکیب می‌کنند. در بعضی از مدل‌های واکر یک فضای خالی برای چیدن اشیاء وجود دارد و بچه‌ها پس از بزرگ شدن از آن برای حمل اسباب‌بازی‌های دیگر خود استفاده می‌کنند. این گونه بازی‌ها به جز کاربرد اصلی برای قصه‌گویی و بازی‌های نقش‌آفرینی نیز کاربرد دارند. 

 

اسباب‌بازی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

بهترین اسباب‌بازی‌ها مدل‌هایی هستند که با مراحل رشد کودک سازگار باشند و به پرورش مهارت‌های حرکتی و فکری کودکان کمک کنند. اما یک اسباب‌بازی خوب، علاوه بر فراهم کردن فرصت‌های آموزشی، ویژگی‌های مهم دیگری نیز باید داشته باشد.

  1. بازی کردن با اسباب‌بازی باید برای بچه‌ها آسان و جذاب باشد. ردهٔ سنی، شکل اسباب‌بازی و ترکیب رنگی از موضوعات مهمی هستند که می‌توانند روی جذابیت یک اسباب‌بازی برای کودکان مؤثر باشند.
  2. اسباب‌بازی باید ایمن باشد تا خیال والدین از بابت سلامتی کودک راحت باشد. مواد اولیه مورد استفاده، قابلیت شستشو، ابعاد قطعات کوچک و کیفیت اتصالات از نکات مهمی هستند که روی ایمنی اسباب‌بازی تأثیر می‌گذارند.
  3. نگهداری از اسباب‌بازی‌ها باید برای والدین آسان باشد. اسباب‌بازی‌هایی که قطعات ریز زیادی دارند، یا اسباب‌بازی‌های که شستن و تمیز کردن آنها کار سختی است می‌توانند والدین را دچار دردسر کنند.
  4. در مورد اسباب‌بازی‌های هنری، لازم است احتمال کثیفی منزل و دیوارها را در نظر گرفته و پیشاپیش برای زمان و نحوهٔ استفاده از این اسباب‌بازی‌ها برنامه‌ریزی کنید تا غافلگیر نشوید. به عنوان مثال، ماژیک‌های قابل شستشو انتخاب بهتری برای بچه‌های کوچکتر محسوب می‌شوند.

 

راهنمای خرید اسباب بازی، نکات مهم چیست؟

دوام و کیفیت ساخت، ایمنی، ردهٔ سنی و ارزش آموزشی اسباب‌بازی مهمترین نکاتی هستند که هنگام خرید یک اسباب‌بازی مورد توجه قرار می‌گیرند. در مورد اسباب‌بازی‌های نوزاد زیر یک سال، نکاتی همچون شکل اسباب‌بازی، طراحی و ترکیب رنگی نیز حائز اهمیت است. تفاوت اسباب‌بازی‌های جدید نسبت به اسباب‌بازی‌های قدیمی و گوش‌خراش نبودن صداهای اسباب‌بازی موزیکال برای پدر و مادر، موضوعات دیگری هستند که بر حسب شرایط می‌توانند مورد توجه خانواده‌ها قرار گیرند.

دوام و مقاومت بالا

بچه‌ها برای شناخت محیط پیرامون خود بسیار مشتاق هستند و در سال اول تولد هر وسیله‌ای را که در دسترس‌شان باشد در دهان فرو برده و گاز می‌گیرند. پرتاب کردن، کوبیدن اجسام روی زمین و لگد کردن آنها با پا از رفتارهای طبیعی بچه‌های کوچک در مواجهه با اشیاء با هدف کسب شناخت بیشتر و استفاده از حواس پنجگانه است.

ناگفته پیداست که اسباب‌بازی‌های انتخابی باید دوام خوبی در برابر این ضربات داشته باشد. به صورت یک قانون کلی هر چه اسباب‌بازی ساختار ساده‌تری داشته باشد و از قطعات کمتری تشکیل شده باشد، دوام آن بیشتر است. اسباب‌بازی‌های ساده‌تر همچنین مزیت استفادهٔ طولانی مدت به دلیل تطبیق‌پذیری بهتر با مراحل رشد بچه‌ها را دارند.

ردهٔ سنی

بازی کردن با هر اسباب‌بازی نیازمند به کار گرفتن مهارت‌های خاصی است و سطح مهارت‌های مورد نیاز، باید با توانایی‌های کودک متناسب باشد. بچه‌ها هنگام بازی کردن با اسباب‌بازی‌های بیش از حد ساده کسل می‌شوند. از طرف دیگر اگر اسباب‌بازی بیش از حد پیچیده باشد، بچه‌ها هنگام بازی کردن دچار سردرگمی می‌شوند.

بسیاری از تولید کنندگان معتبر، رده‌های سنی مناسب را بر روی محصولات خود درج می‌کنند. همچنین شما می‌توانید با مطالعهٔ مراحل رشد کودکان و اسباب‌بازی‌های مناسب برای هر مرحله از رشد کودک، به صورت هدفمندتری خرید کنید.

شکل اسباب‌بازی

در رده‌های سنی پایین و ماه‌های اول تولد برداشتن بسیاری از اشیاء برای کودکان سخت است و همین موضوع می‌تواند باعث عدم علاقه آنها به اسباب‌بازی‌شان شود. شکل حلقه‌ای فرم ایده‌آلی محسوب می‌شود و در دست گرفتن اسباب‌بازی‌هایی که فرم حلقه‌ای دارند برای بچه‌ها آسان‌تر است. این نکته می‌تواند در هنگام خرید دندان گیر، جغجغه و اسباب‌بازی‌های مشابه برای بچه‌های زیر ۶ ماه مورد توجه قرار گیرد.

ترکیب رنگی

به گفتهٔ بعضی کارشناسان بچه‌ها در هفته‌های اول تولد دنیا را سیاه و سفید می‌بینند. برخی کارشناسان نیز اعتقاد دارند که بچه‌ها از سنین پایین توانایی تشخیص رنگ‌ها را دارند، اما قدرت تشخیص آنها پایین است و دیدن رنگ‌های تیره همچون مشکی، قرمز و آبی تیره روی زمینهٔ روشن برای آنها آسان‌تر است. قرمز و سفید یکی از ترکیب‌های رنگی ایده‌آل برای اسباب‌بازی بچه‌هاست که هم تشخیص آن آسان است و هم هیجان بیشتری در کودک ایجاد می‌کند.

تنوع در طرح و رنگ

در هنگام خرید اسباب‌بازی جدید برای بچه‌ها، اسباب‌بازی‌هایی را که پیش از این داشته‌اند در نظر گرفته و سعی کنید رنگ، طرح، شکل و جنس هر یک از اسباب‌بازی‌ها با دیگری متفاوت باشد. قرار گرفتن در معرض اشکال و طرح‌های گوناگون به افزایش شناخت کودکان از محیط پیرامون و یادگیری بیشتر کمک می‌کند. همچنین بهتر است اسباب‌بازی‌ها از گروه‌های متنوعی از انواع اسباب‌بازی‌ها که پیش از این معرفی شدند انتخاب شوند.

اسباب‌بازی‌های موزیکال

اسباب‌بازی‌های موزیکال برای بسیاری از کودکان جذاب هستند و به رشد مهارت‌های مختلف کمک می‌کنند. اما ممکن است والدین را دچار سردرد کنند. در انتخاب این اسباب‌بازی‌ها مهم است که کیفیت صدا و عدم حساسیت والدین به آن مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال در بعضی از عروسک‌های پارچه‌ای، به جای قلب‌های موزیکال از اشیاء صدادار مثل چوب و نایلون استفاده می‌شود و با تکان دادن عروسک صدای خش خش ملایمی به گوش می‌رسد که بدون ایجاد ناراحتی برای والدین، بچه‌ها را سرگرم می‌کند.

 

راکر کودک اسب صورتیاسباب بازی هالی تویز مدل خرگوش تپلعروسک خرگوش مینیاتوری طرح سرویس بهداشتی


ملاحظات ایمنی در خرید اسباب‌بازی

ایمنی و سلامت یکی از مهمترین موضوعات در انتخاب و خرید اسباب‌بازی محسوب می‌شود. با وجود اینکه تولید کنندگان سرشناس و معتبر معمولا نکات ایمنی ضروری را در تولید اسباب‌بازی‌های خود در نظر می‌گیرند، همچنان لازم است والدین در هنگام خرید به دقت محصول انتخابی را بررسی کنند و مطمئن شوند اسباب‌بازی خریداری شده هیچ خطری برای کودک ندارد.

مواد اولیه سالم و قابل شستشو

بسیاری از بچه‌ها عادت به گاز گرفتن، جویدن و مکیدن اسباب‌بازی‌های خود دارند و این یعنی قرار گرفتن در معرض آلودگی به طور مدوام. این عادت کاملاً طبیعی است و نباید بچه‌ها را از آن منع کنید. اما برای پیشگیری از بیماری لازم است که اسباب‌بازی‌ها هم از مواد مناسبی ساخته شده باشند و هم قابلیت شستشو داشته باشند.

  • اسباب‌بازی‌های بچه‌ها باید از مواد ارگانیک ساخته شده باشند و از رنگ‌های حاوی مواد شیمیایی مضر برای رنگ‌آمیزی آنان استفاده نشده باشد. اسباب‌بازی‌های پلاستیکی باید فاقد فتالات و مواد مضر برای کودک باشند.
  • اسباب‌بازی‌ها باید قابلیت شستشو داشته باشند تا بتوانید آنها را نسبتا تمیز نگه داشته و به طور مرتب ضدعفونی کنید.

قطعات کوچک

بعضی از اسباب‌بازی‌ها از قطعات کوچک تشکیل می‌شوند که ممکن است جدا شدنی یا ثابت باشند. فرقی ندارد که شما کدام مدل را انتخاب کنید، در هر حال بچه‌ها سعی خواهند کرد این قطعات را از هم جدا کرده و به طور جداگانه آن را بررسی کنند. برای جلوگیری از بروز مشکل در حین عملیات اکتشافی کودکان بهتر است به نکات زیر توجه کنید.

  • اگر اجزای کوچک اسباب‌بازی ثابت هستند، بررسی کنید که کیفیت اتصالات بالا باشد و امکان شکستن آن برای بچه‌ها وجود نداشته باشد. چون بچه‌ها بدون شک برای شکستن آن تلاش خواهند کرد.
  • در مورد قطعات جدا شدنی، باید دقت کنید که هیچ یک اجزای کوچک اسباب‌بازی کمتر از ۵ سانتی‌متر نباشد تا در صورت تلاش برای مکیدن و جویدن این قطعات، از پریدن این قطعات در گلو و خفگی جلوگیری شود.

سایر نکات ایمنی

وزن اسباب‌بازی، کیفیت ساخت و کوتاه بودن طول نوارها و روبان‌های روی اسباب‌بازی از نکات همه دیگری هستند که لازم است در هنگام بررسی ایمنی اسباب‌بازی‌ها مورد توجه قرار گیرند.

  • اسباب‌بازی‌ها نباید وزن زیادی داشته باشند تا در صورت افتادن روی دست و پای بچه‌ها یا برخورد تصادفی با صورت آنان مشکلی ایجاد نکنند.
  • اسباب‌بازی‌ها باید کیفیت ساخت بالایی داشت و عاری از هر گونه خراش و حفره و زدگی باشند. اسباب‌بازی‌های دارای گوشه‌های تیز و برجسته می‌توانند به زخم شدن دست و پای بچه‌ها منجر شوند.
  • اگر بر روی اسباب‌بازی نوار، روبان یا تسمه‌هایی وجود دارد، باید طول آنها کوتاه باشد و امکان عبور از سر بچه‌ها و پیچیدن به دور گردن وجود نداشته باشد.

برندهای مختلف اسباب بازی

در ادامه به بخشی از برندهای معروف اسباب بازی در ایران و جهان می‌پردازیم.

اسباب بازی هولی تویز

اسباب بازی هولی تویز امروزه یکی از بهترین اسباب بازی های موجود در بازار کشور است. محصولات متنوع برای سرگرمی و آموزش نوزادان و کودکان که بصورت تخصصی ساخته شده است.

 

منبع: بامبینو کالا

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close