بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

بهترین مدل‌های شیشه شیر برای نوزاد

بهترین مدل‌های شیشه شیر برای نوزاد

بهترین نحوه شیر دادن به نوزاد، شیر دادن به طور مستقیم از سینه مادر می‌باشد. با این حال در بعضی شرایط که مادر حضور ندارد، استفاده از شیشه شیر برای تغذیه نوزاد اجتناب‌ناپذیر است. بعضی مدل‌های شیشه شیر، باعث می‌شوند کودک دیگر نتواند شیر مادر را بخورد. بعضی دیگر به نحوی طراحی شده‌اند که از این آسیب جلوگیری می‌کنند. در این مطلب، به معرفی مشخصات بهترین انواع شیشه شیر خواهیم پرداخت که آسیبی به روند شیردهی مادر وارد نمی‌کنند.

 

چه زمانی از شیشه شیر استفاده کنیم؟

مشاوران شیردهی توصیه می‌کنند تا زمان افزایش شیر مادر، یعنی تا حدود ۲ الی ۳ هفته پس از تولد، از شیشه شیر اجتناب شده و نوزاد تا جایی که می‌تواند مستقیما شیر مادر دریافت کند؛ زیرا عادت کردن به شیشه شیر در این زمان باعث می‌شود نوزاد نسبت به خوردن شیر از سینه مادر بی‌علاقه شود.

با این حال ممکن است مادر تا ۶ هفته و بیشتر از آن شیر نداشته باشد. در این حالت به تاخیر انداختن استفاده از شیشه شیر باعث خواهد شد که نوزاد به کلی شیشه را پس بزند و نتواند به هیچ روشی غیر از سینه مادر شیر بخورد. این موضوع می‌تواند مشکلات زیادی برای مادر درست کند.

با در نظر گرفتن دو وضعیت فوق، بهترین بازه زمانی برای دادن شیشه شیر به نوزاد، هفته‌های سوم تا ششم می‌باشد. از این زمان به بعد، یک یا دو بار در هفته به نوزاد با شیشه شیر دهید تا در حالیکه همچنان رابطه مادر-فرزندی را حفظ می‌کنید، نوزاد کم‌کم به شیشه نیز عادت کند. فراموش نکنید که حتی زمان‌هایی که با شیشه به نوزاد شیر می‌دهید، لازم است تا از شیر مادر برای شیر دادن استفاده کنید. می‌توانید از دستگاه شیردوش یا دوشیدن شیر مادر به صورت دستی برای این منظور استفاده کنید.

 

نکات مهم در انتخاب و خرید شیشه شیر 

حقیقت آن است که نمی‌توان گفت یک شیشه شیر خاص، بهترین نوع برای هر نوزادی است. به علت تفاوت در خلق و خو و روحیات نوزادان، مدل های شیشه شیر در بازار نیز بسیار متنوع هستند. در ادامه به برخی از نکات که در هنگام انتخاب و خرید شیشه شیر باید مورد توجه گیرد اشاره می‌کنیم.

  • تعداد دفعات استفاده از شیشه شیر:

    اگر شما به ندرت از شیشه شیر برای تغذیه نوزاد استفاده می‌کنید، احتمالا نوزاد مقاومت بیشتری به شیشه نشان دهد. با این حال از آنجایی که همیشه از بطری استفاده نمی‌کنید، عوارض جانبی مدل انتخابی اهمیت کمتری خواهد داشت.
  • سلیقه نوزاد:

    بعضی از نوزادان اولین شیشه شیری که به آنها می‌دهید قبول می‌کنند. در مقابل برخی نوزادان بهانه‌گیرتر بوده و به راحتی با هر نوع شیشه شیر کنار نمی‌آیند. در برخی موارد خیلی خاص، برخی والدین مجبور می‌شوند تعداد زیادی از انواع مختلف شیشه شیر را برای پیدا کردن سلیقه نوزاد خود امتحان کنند.
  • حساسیت والدین:

    روحیه والدین در این زمینه اهمیت زیادی دارد. اگر بیش از حد روی این موضوع حساس شوید و به طور مکرر مدل‌های مختلف را امتحان کنید، احتمال اینکه نوزاد نیز حساس شده و هیچ یک از مدل‌ها را قبول نکند زیاد است.
  • شباهت به سینه مادر:

    برخی نوزادان به شیشه شیرهایی تمایل نشان می‌دهند که بر اساس الگوی سینه مادر شبیه‌سازی شده و مشابه‌ترین تجربه به شیردهی توسط مادر را فراهم می‌سازند. این موضوع می‌تواند یک راه چاره سریع برای والدینی باشد که مدل‌های مختلف را امتحان کرده‌اند و هنوز نتوانسته‌اند مدل مناسب را پیدا کنند.

طرز استفاده از شیشه شیر 

روشی که برای استفاده از شیشه شیر انتخاب می‌کنید نیز اهمیت زیادی دارد. به طوری که می‌توان گفت نحوه شیر دادن به نوزاد با شیشه، حتی از نوع شیشه نیز مهمتر است. زاویه و سرعت جاری شدن شیر از شیشه باید شباهت زیادی به شیردهی مادر داشته باشد تا شیر دادن با شیشه از آسیب به رابطه مادر-فرزندی و پس زدن سینه مادر توسط نوزاد جلوگیری کند. همچنین زمانی که قرار است فرد دیگری به جای شما به نوزاد شیر بدهد، حتما باید طرز صحیح شیر دادن با شیشه را به آنها توضیح دهید.

 

ویژگی های بهترین شیشه شیر برای نوزاد

در این بخش ما ویژگی قسمت‌های مختلف یک شیشه شیر مناسب را طبقه‌بندی کرده و توضیح خواهیم داد. با توضیحات ارائه شده در این بخش می‌توانید با توجه به نیازهای خود، بهترین نوع شیشه شیر از نظر فرم بدنه، جنس مواد اولیه، مشخصات سرپستانکی و ... را انتخاب کنید. 

 

نحوه جریان شیر

یکی از ویژگی‌های شیردهی توسط مادر آن است که نوزاد از طریق مکیدن، کنترل بالایی روی جریان شیر دریافتی دارد. در برخی از مدل‌های شیشه شیر، سرعت جریان شیر به طراحی سری شیشه بستگی داشته و نوزاد هیچ کنترلی روی آن ندارد. این موضوع باعث می‌شود نوزاد نتواند در فواصل شیر خوردن توقف کرده و زمان سیر شدن خود را تشخیص دهد. بنابراین عادت توقف به موقع در هنگام سیری در نوزاد شکل نمی‌گیرد.

همچنین نوزاد برای مکیدن شیر از سینه مادر نیاز به صرف انرژی و انجام کار ارادی دارد که این موضوع به تقویت کام و سقف دهان نوزاد کمک شایانی می‌کند و به نوعی فعالیت بدنی نیز محسوب می‌شود. حتما بسیاری از مادران در هنگام شیر دادن به نوزاد متوجه عرق کردن او می‌شوند.

اگر به صورت دائمی و همه روزه از شیشه شیر برای تغذیه نوزاد استفاده شود، به مرور نوزاد توانایی و علاقه خود برای مکیدن شیر از سینه مادر را از دست خواهد داد. این موضوع باعث می‌شود کم کم شیر دادن به نوزاد برای مادر به کاری سخت و طاقت‌فرسا تبدیل شود. بنابراین اگر شما قصد دارید همچنان رابطه نزدیک مادر-فرزندی را با نوزاد حفظ کنید، این مدل‌ها گزینه مناسبی نخواهند بود.

راه حل جلوگیری از این مشکل، استفاده از انواع شیشه شیر با سرپستانک هایی است که سرعت جریان شیر آنها بسیار پایین بوده و نوزاد برای مکیدن شیر باید اندکی تلاش کند. در نتیجه نوزاد وادار می‌شود از عضلات دهانی خود در هنگام شیر خوردن استفاده کند و بدین ترتیب از تنبلی و ضعیف شدن نوزاد جلوگیری می‌شود.

فرم و بافت سری شیشه

در مورد بسیاری از نوزادان، هر چه نوع و شکل سری شیشه شباهت بیشتری به سینه مادر داشته باشد، تغییر نحوه تغذیه از شیشه شیر به سینه مادر و برعکس راحت‌تر صورت خواهد گرفت. سرپستانک‌های این نوع نرم، عریض و بلند هستند و به نوزاد در مکیدن صحیح شیر کمک می‌کنند. همچنین پستانک‌های عریض که طرح‌های مخملی دارند، بافت سینه مادر را برای نوزاد تداعی می‌کنند. جریان شیر در این مدل‌ها معمولا پایین است و نگرانی کمتری در مورد عادت کردن نوزاد به شیشه خواهید داشت. با این حال در هر شرایطی بهتر است همواره در دادن شیشه شیر به نوزاد وقفه ایجاد کرده و این کار را به طور مکرر تکرار نکنید.

برای سایر کودکان، مدل‌های کلاسیک سرپستانک که فرم باریک دارند، مناسب است. به عقیده بعضی مشاوران شیردهی، این مدل‌ها قفل کردن لب‌ها به پستانک را برای نوزادان آسانتر کرده و حتی با وجود فرم متفاوت، از نظر نحوه کارکرد شباهت بیشتری به مکیدن شیر از سینه مادر دارند.

 

عملکرد ضدنفخ

هوابندی صحیح شیشه شیر اهمیت زیادی در راحتی نوزاد پس از شیر خوردن دارد. با کاهش هوای وارد شده به بدن نوزاد در حین شیر خوردن، از میزان گاز و کولیک جلوگیری می‌شود. اگر شیشه شیر انتخابی شما دارای روزنه‌های تخلیه هوا می‌باشد، لازم است که از استرلیزه شدن صحیح بطری اطمینان حاصل کرده و همچنین مطمئن شوید که قطرات شیر به خوبی از هواکش‌های بطری پاک شده است.

مواد اولیه ایمن

پلاستیک و حتی پلاستیک عاری از BPA برای نوزاد خطر آفرین محسوب شده و بهتر است از آن اجتناب شود. نمی‌توان یک نوع ماده اولیه رو به عنوان بهترین نوع شیشه شیر معرفی کرد اما به طور کلی می‌توان گفت شیشه، سیلیکون و فولاد ضد زنگ از جمله ایمن‌ترین گزینه‌ها محسوب می‌شوند.

فرم شیشه

با وجود اینکه این ویژگی کمترین میزان اهمیت را دارد، اما همچنان بد نیست که فرم بطری شیشه شیر اندکی مشابه سینه مادر باشد. بطری‌های بزرگ با بدنه کروی از نظر ارگونومی شباهت زیادی به سینه مادر دارند. ترکیب این فرم بطری، با سری‌هایی که نیاز به تلاش فعالانه نوزاد برای مکیدن شیر دارند،  به شکل گیری عضلات کام و سقف دهان نوزاد کمک شایانی کرده و در طولانی مدت نقش مهمی در رشد آرواره‌های نوزاد خواهند داشت. بنابراین اگر به دنبال یک الگوی کلی در انتخاب فرم شیشه در هنگام خرید شیشه شیر هستید، باید بدانید بهترین شیشه ها آنهایی هستند که بیشترین شباهت را به سینه مادر دارند.

 

معرفی بهترین برندهای شیشه شیر نوزاد 

در این بخش به معرفی برخی از بهترین برندهای تولید کننده شیشه شیر نوزاد خواهیم پرداخت که تمامی ویژگی‌های ذکر شده برای یک شیشه شیر خوب را دارا می‌باشند و می‌توانند کمک بسیاری به بهبود رابطه مادر و نوزادی در امر شیردهی کنند.

  • شیشه شیر اونت (Philips Avent)

    مدل های مختلف شیشه شیر اونت از جنس شیشه بوروسیلیکات تولید می‌شوند که قابلیت نشکن فوق‌العاده‌ای دارند. به طوری که شما می‌توانید این شیشه را مستقیما از یخچال درآورده و داخل آب جوش بیندازید بدون اینکه نگران شکستن آن باشید. پستانک و سری این بطری طراحی پهن داشته و بافت آن شباهت زیادی به بافت پستان مادر دارد که برای نوزادان ایده‌آل محسوب می‌شود.
  • شیشه شیر کوموتومو  (Comotomo)

    شیشه شیر کوموتومو از هر لحاظ یک انتخاب عالی محسوب می‌شود. این شیشه شیر ۱۰۰ درصد از سیلیکون ساخته شده است، بافت بسیار نرمی داشته، بسیار انعطاف پذیر است و فرم آن نیز مشابه سینه مادر طراحی شده است. انعطاف پذیری بطری، شباهت آن به پستان مادر را افزایش داده و به نوزاد اجازه می‌دهد درست همانند تجربه شیردهی توسط مادر، به طور فعالانه برای مکیدن شیر تلاش کند. سرپستانک سیلیکونی با جریان کم شیر، این شیشه شیر را به گزینه عالی برای نوزادانی تبدیل میکند که همزمان شیر مادر نیز دریافت می‌کنند. به این نکته توجه کنید که سیلیکون ایمن‌ترین ماده برای نگهداری مایعات است تا زمانی که نخواهیم مایع گرم داخل آن بریزیم. بنابراین اگر قصد دادن شیر گرم به نوزاد دارید، بهتر است بطری دیگری انتخاب کنید.
  • شیشه شیر  Pura Kiki

    این شیشه شیر از فولاد ضد زنگ ساخته شده است و نه تنها بهترین برند از نظر ایمنی محسوب می‌شود، بلکه می‌توانید همگام با رشد نوزاد آن را تغییر دهید. وقتی نوزاد بزرگتر می‌شود شما می‌توانید سری شیشه را با به مدل‌های sippy و سپس sport از این برند که مناسب سن بالاتر هستند جایگزین کنید. سری شیشه شیر فرم باریک متداول در مدل‌های کلاسیک را دارد که همچنان برای بعضی از نوزادان بهترین گزینه محسوب می‌شود.

برند Pura پستانک‌های مخصوصی تولید می‌کند که برای کمک به تنظیم جریان شیر توسط نوزاد طراحی شده‌اند. با این حال امکان استفاده از پستانک های تولید شده توسط سایر برندها همچون Pigeon، Dr. Browns، و ThinkBaby نیز وجود دارد. این برندها همگی در تولید مدل های با کیفیت سرپستانک برای شیشه شیر حسن شهرت دارند. با این حال تمامی مدل‌های سرپستانک معرفی شده فرم کلاسیک دارند و به مدل‌های پهن که بر اساس فرم سینه مادر طراحی شده‌اند شباهتی ندارند.

یکی از نقاط ضعف مدل‌های فلزی آن است که اگر رنگ شده باشند، رنگ بدنه به مرور از بین خواهد رفت. بنابراین مدل‌های فلزی بدون رنگ یا با روکش سیلیکونی به مدل‌های رنگ شده ترجیح داده می‌شوند.

الگوی کلی که در هنگام انتخاب و خرید شیشه شیر نوزاد و کودک می‌توانید مد نظر قرار دهید، شباهت به سینه مادر و استفاده از مواد اولیه ایمن می‌باشد. اگر نوزاد به این نوع مدل‌ها علاقه‌ای نشان نداد، می‌توانید یک نمونه از مدل‌های کلاسیک را امتحان کنید. در نهایت این خواسته نوزاد است که بهترین نوع شیشه شیر را تعیین می‌کند.

 

منبع:mamanatural

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close