بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

مقایسه وزن‌گیری نوزاد در تغذیه با شیرمادر و شیر خشک

مقایسه وزن‌گیری نوزاد در تغذیه با شیرمادر و شیر خشک

به نظر شما تغذیه نوزاد با شیر مادر بهتر است یا تغذیه با شیر خشک؟ آیا در این خصوص اطلاعاتی دارید؟ به طور کلی در خصوص تغذیه با شیر خشک یا شیر مادر مطالب بسیار زیادی وجود دارد. اما همه آنها دارای صحت علمی نیستند. اگر می‌خواهید بدانید رشد نوزاد در تغذیه با شیر خشک بهتر است یا با شیر مادر، پس خواندن این مقاله را اصلا از دست ندهید. در ادامه این بخش ما قصد داریم اطلاعات سودمندی در این خصوص با شما به اشتراک بگذاریم.

وزن‌گیری در تغذیه نوزاد با شیر مادر بیشتر است یا تغذیه با شیر خشک؟

آیا میدانید وزن‌گیری نوزاد در تغذیه با شیر مادر بیشتر است یا با شیر خشک؟ طبق بررسی‌ها و آمارهای اعلام شده، نوزادان یک ساله‌ای که با شیر مادر تغذیه شده‌اند، وزن کمتری در مقایسه با نوزادانی که با شیر خشک تغذیه شده‌اند دارند. البته عجیب‌تر آن است که پس از دو سالگی هر دو نوزاد، یعنی نوزادی که با شیر خشک و نوزادی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند، دارای وزن یکسانی هستند! آیا میدانید چرا؟ در واقع محققان نیز برای این اتفاق دلیل ثابتی را مشخص نکرده‌اند. اما نوزادانی که در یکسالگی وزن کمتری به نسبت نوزادانی که با شیر خشک تغذیه شده‌اند دارند، طی یک سال بعد، کمبودهایشان جبران می‌شوند و هر دو دارای وزن ثابتی می‌شوند.

تمامی این بررسی‌ها طبق نمودار رشد کودک مشخص شده است. البته وزن‌گیری نوزاد به عوامل متعددی بستگی دارد و صرفا به دلیل تغذیه با شیر خشک یا شیر مادر مربوط نمی‌شود. به خاطر داشته باشید که هیچ شیری بهتر از شیر مادر نیست. زیرا ارزش غذایی شیر مادر بسیار بالاتر از شیر خشک است. اما با این حال ممکن است بعضی از مادران بنا به دلایل متعددی نتوانند به نوزادشان شیر دهند. حال بهتر است تا به بررسی دلایل تفاوت تغذیه نوزاد با شیر مادر و شیر خشک بپردازیم.

چه دلایلی باعث بروز تفاوت در تغذیه نوزاد با شیر مادر و شیر خشک می‌شود؟

یکی از عمده‌ترین دلایل تفاوت وزن‌گیری نوزادان با یکدیگر این است که آنها سرعت رشد منحصر به فرد خودشان را دارند. یعنی به هیچ عنوان نمی‌توان سرعت رشد نوزادان را با یکدیگر مقایسه کرد. بسیاری از نوزادان در ماه‌های اول تولد سرعت وزن‌گیری بالایی دارند. اما پس از مدتی سرعت رشد آنها کاهش می‌یابد و با سرعت آهسته‌تری رشد می‌کنند. در واقع این اتفاق به دلیل یک سری مسائل ژنتیکی یا تغذیه‌ای رخ می‌دهد. بهتر است تا در ادامه این بخش به بررسی سایر دلایل رایج برای تفاوت وزن‌گیری در نوزادان بپردازیم.

  • ژنتیک

یکی از اصلی‌ترین دلایل مربوط به وزن‌گیری نوزادان، ژنتیک است. تفاوتی ندارد که تغذیه نوزاد با شیر مادر باشد یا با شیر خشک، به طور کلی بعضی از نوزادان به دلیل ژنتیکی که دارند، رشد کمتر یا بیشتری را در مقایسه با سایر نوزادان تجربه می‌کنند. بنابراین سایر فاکتورهای دیگر بر افزایش وزن نوزاد تاثیرگذار نخواهد بود یا تاثیر بسیار کمی خواهد داشت.

  • بیمار شدن

از دیگر دلایل وزن‌گیری آهسته نوزاد بیمار شدن اوست. در این شرایط باز هم فرقی ندارد که تغذیه نوزاد با شیر مادر باشد یا شیر خشک؛ در صورتی که در بدن او بیماری وجود داشته باشد، باعث عدم یا کاهش وزن‌گیری می‌شود.

  • دندان درآوردن

یکی دیگر از دلایلی که باعث می‌شود تا نوزاد به خوبی وزن نگیرد این است که در مرحله دندان درآوردن باشد. در این مرحله به دلیل درد و تورم لثه‌ها ممکن است نوزاد نتواند به درستی سینه مادر یا پستانک سرشیشه را بمکد. به همین علت خسته می‌شود و تغذیه‌اش با مشکلاتی روبرو می‌شود. بنابراین باز هم در نمودار رشد، از سایر نوزادان و کودکان دیگر عقب می‌ماند.

 

شیشه شیر Dr. Brown's مدل Standardشیشه شیر پیرکس دکتر براون مدل Options+شیشه شیر Avent مدل Natural


شیر خشک یا شیر مادر؟ کدام یک باعث وزن‌گیری بهتر می‌شود؟

حال که متوجه دلایل عدم وزن‌گیری در تغذیه نوزاد با شیر مادر و شیر خشک شدید، می‌خواهیم طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی ببینیم که کدام یک از نوزادان الگوی رشد سالم‌تری دارند؟ نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند یا نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند؟

به طور کلی نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، در چند ماه اول تولد، سرعت وزن‌گیری کمتری دارند. این در حالیست که نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در ماه‌های اول تولد سرعت رشد بالاتری دارند. پس از گذشت تقریبا 3 الی 4 ماه، نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، به سرعت رشد بیشتری می‌رسند و برخلاف آن نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، روند رشد آهسته‌تری را به خود می‌گیرند. آیا می‌دانید چرا؟

یکی از بارزترین و شایع‌ترین دلایل آن، این است که در تغذیه نوزاد با شیر مادر وقتی که اشباع می‌شود، نوزاد دیگر غذای کمکی میل نمی‌کند و تقریبا میل به شیر خوردن کمتری پیدا می‌کند. این در حالیست که نوزادان شیر خشکی تمایل دارند تا انتهای شیر خشک را میل کنند و گاهی حتی طلب شیر اضافه نیز می‌کنند.  البته ترکیبات پروتئینی شیر خشک در این موضوع بی‌ربط نیست. زیرا شیر خشک دارای ترکیبات پروتئینی متفاوت‌تری در مقایسه با شیر خشک است. به همین علت ممکن است متابولیسم بدن نوزاد را تحت تاثیر خود قرار دهد و سرعت رشد تغییر پیدا کند.

 

 

 

سرویس آغازین تامی تیپیسرویس آغازین Tommee Tippeeسرویس tommee tippee مدل Bottle Feeding


اما خوب است تا بدانید بعضی از نوزادان به دلیل مسائل ژنتیکی زود به زود گرسنه می‌شوند و تمایل دارند که شیر بیشتری بخورند. این به تغذیه نوزاد با شیر مادر یا شیر خشک دخلی ندارد و صرفا پای ژنتیک در میان است. اما در خصوص پاسخ به این سوال که آیا نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، رشد کمتری در مقایسه با نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند دارند یا خیر؟ باید بگوییم این موضوع صحت علمی ندارد. زیرا تفاوت تنها در سرعت رشد و مسائل ژنتیکی است. بنابراین اگر نوزاد شما سرعت رشد پایینی دارد، نیازی نیست که به او شیر خشک بدهید.

 

سر شیشه Avent مدل Naturalسرشیشه دکتر براون مدل Standardسرشیشه پهن دکتر براونز مدل Options+


به خاطر بسپارید که بهترین و کامل‌ترین شیر برای نوزاد، شیر مادر است. در صورتی که مادر بنا به هر دلیلی قادر به شیردهی نباشد، می‌توان از شیر خشک برای تغذیه نوزاد استفاده کرد. اما تقریبا می‌توان گفت هر دو نوع شیر، نیازهای بدن کودک را برطرف می‌کنند. اما در تغذیه نوزاد با شیر مادر، مزایای بسیار بیشتری در مقایسه با تغذیه با شیر خشک وجود دارد که برای نوزاد بهتر است. سعی کنید در این خصوص به شایعات بی‌پایه و اساس توجهی نکنید و نوزاد دلبندتان را با سایر نوزادان مقایسه نکنید. بعضی از نوزادان در چند ماه از زندگی‌شان سرعت رشد بالاتری دارند؛ فقط همین! اما در یک نقطه (2 سالگی) هم نوزادانی که با شیر خشک و هم نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند، به یک نقطه مشترک می‌رسند.

 

منبع:babycenter

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close