بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

چگونه از حساسیت غذایی کودکان پیشگیری کنیم؟

چگونه از حساسیت غذایی کودکان پیشگیری کنیم؟

چگونه از حساسیت و آلرژی غذایی کودکان پیشگیری کنیم؟

 این روزها حساسیت غذایی(الرژی) در میان کودکان در حال افزایش است و شاید برایتان جالب باشد که یکی از علل مهم این امر، اجتناب از دادن غذاهای حساسیت‌زا به نوزادان است! بسیاری از والدین، برای جلوگیری از بروز حساسیت غذایی، از دادن غذاهایی همچون ماست، تخم مرغ و کره بادام زمینی به نوزاد خود اجتناب می‌کنند.

اما تحقیقات نشان داده‌اند این کار باعث می‌شود میزان تحمل کودک به این غذاها کاهش یابد. بنابراین متخصصین توصیه می‌کنند تا غذاهایی که مستعد ایجاد حساسیت هستند، قبل از ۱۱ ماهگی در برنامه غذایی نوزادان گنجانده شوند. این کار، در کنار شیر مادر به طور قابل توجهی از میزان بروز حساسیت غذایی در کودکان خواهد کاست.

 

لیست مواد غذایی آلرژی‌زا شامل چه چیزهایی است؟

به طور کلی کودکان می‌توانند به هر غذایی حساسیت داشته باشند. اما ۸ ماده غذایی، به عنوان آلرژن‌های شایع معروف هستند. این هشت ماده غذایی، که ۹۰ درصد از حساسیت‌های کودکان به مواد غذایی را در برمی‌گیرند، عبارتند از:

  • شیر گاو
  • تخم مرغ
  • بادام زمینی
  • سویا
  • گندم
  • انواع آجیل و خشکبار درختی (گردو، بادام زمینی)
  • ماهی
  • صدف و میگو

چه زمانی دادن غذاهای آلرژی‌زا به بچه ها را شروع کنیم؟

بر اساس نتایج تحقیقات که پیش از این اشاره شد، دستورالعمل های جدیدی برای دادن غذای کودک وضع شده‌اند. بسیاری از سازمان‌های بهداشت و موسسات معتبر، سن مناسب برای شروع غذاهای آلرژی‌زا به کودکان بین ۴ الی ۱۰ ماهگی اعلام کرده‌اند.

با این حال باید توجه داشته باشید که دادن غذای کمکی به اکثر بچه‌ها، از ۶ ماهگی شروع می‌شود. بنابراین، بازه سنی مناسب برای دادن غذاهای حساسیت‌زا به نوزاد، حدود ۶ ماهگی تا ۱۰ ماهگی است.

 

چگونه غذاهای حساسیت‌زا به نوزاد بدهیم؟

حال که با اهمیت دادن آلرژن‌ها به نوزاد در سنین پایین آشنا شدیم، این سؤال پیش می‌آید که چگونه این نوع غذاها را به وعده‌های غذایی کودک اضافه کنیم؟

با شیر مادر شروع کنید

پروتئین‌های مخصوصی که در شیر مادر وجود دارند، به میزان قابل توجهی از بروز آلرژی و حساسیت غذایی جلوگیری می‌کنند. مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که شیر مادر، میزان تحمل کودکان در برابر غذاهای مستعد ایجاد آلرژی را تا حد چشمگیری افزایش می‌دهد.

آهسته و پیوسته پیش بروید

برای پیشگیری از حساسیت غذایی کودک، لازم است غذاهای آلرژی‌زا را به تدریج به برنامه غذایی نوزاد اضافه کنید. می توانید شیر مادر را با مقادیر بسیار کمی از غذاهایی همچون تخم‌مرغ، شیر گاو و کره بادام زمینی ترکیب کرده و به نوزاد بدهید. کم‌کم مقدار مواد غذایی را افزایش دهید.

به این برنامه ادامه دهید

اینکه دادن غذاهای مستعد ایجاد آلرژی به نوزاد را از سنین پایین شروع کنید کافی نیست. لازم است به مدت ۳ تا ۶ ماه به این کار ادامه دهید. پایداری رژیم غذایی به اندازه شروع زودهنگام آن مهم است.

با پزشک اطفال صحبت کنید

با وجود اینکه مطالعات بر شروع زودهنگام غذاهای حساسیت‌زا به کودکان تأکید دارند، هیچ دو کودکی مثل هم نیستند. ممکن است نوزاد شما از همان ابتدای تولد به برخی غذاها آلرژی داشته باشد. بهتر است پیش از تنظیم برنامه غذایی، از یک متخصص اطفال کمک بگیرید و این برنامه را زیر نظر پزشک پیش ببرید.

 

منبع:mamanatural

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close