بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

حساسیت پوستی نوزاد چیست؟

حساسیت پوستی نوزاد چیست؟

حساسیت پوستی نوزاد چیست؟
آیا می‌دانید چرا نوزادان دچار حساسیت‌های پوستی می‌شوند؟
یکی از مسائل بسیار جدی و مهم در خصوص نوزادان، حساسیت پوستی است. همانطور که می‌دانید نوزادان پس از تولد در معرض شرایط آب و هوایی، استفاده از شوینده‌های مختلف، الیاف لباس‌ها و... قرار می‌گیرند. تمام این موارد ممکن است برای نوزاد نوعی ناسازگار باشد و حساسیت پوستی ایجاد کند. از این رو بهتر است تا با هر آنچه که در خصوص حساسیت‌های پوستی نوزادان مطرح است، آشنا شوید و آنها را بشناسید. در این بخش تصمیم داریم تا شما را با حساسیت‌های پوستی نوزادان، دلایل آن، نحوه تشخیص و سایر موارد مهم دیگر آشنا کنیم. با ما تا پایان همراه باشید.

 


دلایل بروز
حساسیت پوستی نوزاد چیست؟

آیا می‌دانید دلایل بروز حساسیت پوستی در نوزادان چیست؟ حقیقت این است که دلایل متعددی برای بروز این حساسیت‌ها وجود دارد. بنابراین در صورتی که این حساسیت‌ها را مشاهده کردید می‌بایست به بررسی این دلایل بپردازید. لازم است تا بدانید قبل از درمان حساسیت پوستی نوزاد باید علت آن مشخص شود. به طور کلی حساسیت‌های پوستی که برای نوزادان به وجود می‌آید دلیلی ندارد جز:

  • استفاده از شوینده‌ها و محصولات پوستی نامناسب

یکی از علت‌های بروز حساسیت پوستی در نوزادان، استفاده از شوینده‌ها و محصولات مراقبت پوستی نامناسب است. گاهی اوقات ممکن است علیرغم اینکه شما بهترین شوینده‌ها و روغن بدن را برای نوزادتان خریداری کردید، اما پوست او دچار آلرژی شود. نگران نباشید! ترکیبات شوینده‌های پوستی با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است پوست نوزاد شما نسبت به آن شوینده واکنش منفی نشان دهد. به خاطر داشته باشید که همیشه می‌بایست بهترین شوینده‌ها را برای پوست لطیف نوزادتان تهیه کنید.

  • استفاده از بعضی شوینده‌های لباس

حساسیت پوستی نوزاد گاهی اوقات به دلیل استفاده از برخی شوینده‌های لباس است. این شوینده‌ها به دلیل آنزیم و سایر ترکیباتی که دارند، برای نوزادان آلرژی ایجاد می‌کنند. بهتر است تا لباس‌های نوزاد را با استفاده از شوینده‌های ملایم و مخصوص کودک بشویید.

  • حساسیت به مواد غذایی

در برخی موارد می‌توان گفت برخی مواد غذایی جزو یکی از دلایل بروز حساسیت پوستی در نوزادان می‌شود. بعضی از مواد غذایی روی شیر مادر تاثیر می‌گذارند و به دنبال تغذیه نوزاد با شیر مادر، باعث بروز حساسیت‌های پوستی می‌شوند.

حساسیت پوستی نوزادان به چه شکل است؟

حالا که با دلایل بروز حساسیت پوستی نوزادان آشنا شدید حتما می‌پرسید این حساسیت‌ها خودشان را به چه شکل نشان می‌دهند؟ به طور کلی حساسیت پوستی نوزاد به شکل کهیر است. این حساسیت‌ها بسته به نوع و شدتشان شکل‌های متفاوتی دارند. به عنوان مثال بعضی از حساسیت‌ها با خشکی بسیار شدید همراه هستند. در مقابل برخی دیگر قرمزی و التهاب شدیدی دارند؛ به گونه‌ای که ممکن است کمی خونریزی را نیز به همراه داشته باشند. خوب است تا بدانید برخی دیگر از انواع حساسیت‌های پوستی در نوزادان با عفونت همراه هستند. بنابراین بر اساس شکل و ظاهر حساسیت و کهیر پوستی، نوع آن نیز مشخص می‌شود.


حساسیت‌های پوستی ناشی از نیش حشرات در نوزادان

همیشه حساسیت پوستی نوزاد به مواد شوینده و محصولات مراقبت پوستی ختم نمی‌شود. گاهی اوقات نیش حشرات یکی از عوامل اصلی در بروز حساسیت پوستی نوزادان است. در صورتی که حساسیت پوستی نوزاد ناشی از نیش و گزیدگی باشد، شکل و ظاهر آن متفاوت خواهد بود. در این حالت شما حساسیت را به شکل زخم و تاول روی پوست نوزاد خود می‌بینید. همچنین این حساسیت‌ها با خارش شدید همراه هستند. این موضوع برای بسیاری از نوزادان آزاردهنده است و آنها را کلافه و بی‌قرار می‌کند. در صورتی که خارش زخم و یا تاول زیاد باشد، قطعا نوزاد اقدام به کندن آن محل می‌کند. این موضوع باعث می‌شود تا دست نوزاد آلوده شود و این آلودگی به سایر قسمت‌های پوستش منتقل شود. در نتیجه شما می‌توانید این زخم‌ها و تاول‌ها را در سایر نواحی پوست کودک نیز مشاهده کنید.

برای اینکه حساسیت‌های پوستی ناشی از گزیدگی و نیش حشرات به سایر قسمت‌های پوست نوزاد منتقل نشود، می‌بایست از خارش آن ناحیه خودداری کنید. حتی به نوزاد هم اجازه این کار را ندهید. اگر کمی با دقت بیشتر به این موضوع نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که این موضوع به شدت آزاردهنده است. پس چاره کار چیست؟ در چنین شرایطی می‌بایست به پزشک مراجعه کنید و داروها و پمادهای مخصوص دریافت کنید. در این صورت خارش پوستی نوزاد که ناشی از حساسیت به نیش حشرات است، کنترل و مهار می‌شود.

 

روش‌های درمان حساسیت پوستی نوزاد

برای درمان حساسیت پوستی نوزاد ابتدا باید علت آن مشخص شود. پس از آن شما می‌توانید از روش‌های مختلفی برای درمان استفاده کنید. در صورتی که حساسیت را در مراحل اولیه پیگیری کنید، می‌توانید با درمان‌های خانگی آن را از بین ببرید. در غیر این صورت لازم است تا از طریق درمان‌های پزشکی اقدام کنید. در صورتی که حساسیت پوستی نوزاد درمان نشود، عواقب بسیار بدی را برایش به همراه دارد. بنابراین بهتر است تا حتما با مشاهده علائم حساسیت پوستی در نوزادان، به پزشک مراجعه کنید. پزشک بعد از بررسی دقیق مناسب‌ترین پماد و دارو را برای نوزاد شما تجویز می‌کند. در صورتی که حساسیت سطحی باشد، به سرعت و کمتر از یک هفته درمان می‌شود. در غیر این صورت ممکن است برای درمان نیاز به زمان بیشتری باشد.


آیا درمان‌های خانگی برای برطرف کردن حساسیت نوزادان مناسبند؟

شاید این سوال برایتان مطرح شود که آیا درمان‌های خانگی برای برطرف کردن حساسیت پوستی نوزاد مناسبند؟ در پاسخ باید بگوییم بسیاری از ددرمان‌های ساده خانگی کاربردی هستند و نوزاد را درمان می‌کنند. در هر صورت بهتر است تا برای درمان قطعی از روش‌های پزشکی کمک بگیرید. در صورتی که حساسیت پوستی نوزاد سطحی و خفیف باشد می‌توانید از یک سری درمان‌های خانگی استفاده کنید.

  • روغن‌های گیاهی

یکی از بهترین روش‌های درمانی برای از بین بردن حساسیت‌های پوستی، روغن‌های گیاهی هستند. روغن‌هایی مانند روغن زیتون طبیعی، روغن نارگیل، روغن بادام و... دارای خاصیت ترمیم‌کنندگی و ضدالتهابی هستند. شما می‌توانید مقدار کمی از این روغن‌ها را روی پوست نوزادتان بمالید تا حساسیت پوستی او برطرف شود.

  • استفاده از مرطوب کننده مناسب

در صورتی که نوزاد شما دچار حساسیت پوستی شده است، حتما از مرطوب کننده مناسب برای پوست نوزادتان استفاده کنید. همچنین تا زمانی که او به طور کامل درمان نشده است، پوستش را با صابون نشویید. خشکی و شستشوی بیش از حد پوست یکی از عوامل بروز حساسیت‌های پوستی در نوزادان است.

 

منبع : بامبینو کالا

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close