بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

تاب برقی چیست؟

تاب برقی چیست؟

 یکی از بزرگترین چالش‌هایی که والدین در نگهداری از نوزاد با آن روبه‌رو هستند، نیاز مکرر کودکان به در آغوش گرفته شدن و حرکت داده شدن است. بعضی بچه‌ها از روزهای اول تولد خلق آرامی دارند و با کمی تکان دادن گهواره آرام می‌شوند. با این حال سایر کودکان به توجه بیشتری نیاز دارند. گاهی والدین مجبور می‌شوند برای مدت طولانی کودک را در آغوش گرفته و راه بروند و به محض قطع شدن این حرکت، نوزاد ناآرام شده و شروع به بی‌قراری می‌کند.

هر کدام از بچه‌ها خصلت‌های خاص خودشان را دارند و اینکه عده‌ای از نوزادان، بیشتر از سایرین به حرکت و آغوش مادر نیاز داشته باشند کاملاً طبیعی است. با این حال، از آنجایی که نوزاد نیازهای دیگری نیز دارد و والدین در روزهای اول تولد نوزاد مشغله‌های فراوانی دارند، این موضوع می‌تواند پدر و مادر را دچار دردسر کند. به عنوان مثال، گاهی اوقات مادر مجبور است غذای نوزاد را آماده کند و در عین حال بچه در حال بی‌تابی و گریه کردن است و فرد دیگری برای نگهداری از او حضور ندارد. در چنین اوقاتی است که یک وسیله برقی می‌تواند آرامش را به محیط خانه بازگرداند.


تاب برقی
، وسیله‌ای است که استراحت والدین در حین مراقبت از نوزاد را امکان‌پذیر می‌کند. زمانی که شما فرصت کافی برای در آغوش گرفتن یا تکان دادن گهواره نوزاد در اختیار ندارید، می‌توانید با خیال راحت او را داخل تاب برقی بخوابانید بدون اینکه نگران ناآرامی کودک باشید. لوازمی مانند تاب و گهواری برقی، با فراهم کردن حرکت ملایم و آرامش‌بخش بچه‌ها را سرگرم کرده و تا حد زیادی از گریه کردن کودکان جلوگیری می‌کنند.

شکی نیست که چنین وسیله‌ای می‌تواند بسیاری از مشکلات خانواده را حل کند. با این حال، برخی والدین تردیدهایی در مورد استفاده از انواع تاب برقی نوزاد و گهواره دارند. از جمله ابهامات و دغدغه‌هایی که در مورد استفاده از تاب برقی برای والدین پیش می‌آید عبارتند از:

  • آیا تاب برقی مشکلی برای سلامتی نوزاد ایجاد نمی‌کند؟
  • چه مدت در روز می‌توان از تاب برقی استفاده کرد؟
  • چگونه می‌توان از سلامتی نوزاد در حین استفاده از تاب برقی مطمئن شد؟
  • در هنگام استفاده از تاب و گهواره برقی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
  • چه زمانی باید استفاده از تاب برقی را متوقف کنیم؟

ممکن است چنین سوالاتی برای شما نیز پیش آمده باشد. در این مطلب، به بررسی کامل نحوه استفاده از تاب برقی، مزایا، محدودیت‌ها و نکات مهم استفاده از تاب برقی خواهیم پرداخت.

 

تاب برقی گراکو مدل Move With Meگهواره و تاب برقی ماستلا مدل 3in1تاب برقی و یا نی نی لای لای برقی فور مامز (4مامز) مدل مامارو 4


مزایای تاب برقی برای نوزاد

بسیاری از پژوهشگران حوزه رشد، سه ماهه نخست تولد را فصل چهارم دورهٔ جنینی می‌نامند. علت چنین تعبیری، اهمیت ویژهٔ این دوره در روند رشد نوزاد است. بر خلاف سایر جانداران، نوزاد انسان در روزهای اول تولد، استقلال زیادی نداشته و به مراقبت بیش از حد والدین وابسته است. به عبارتی کودک قبل از ۳ ماهگی، همچون دوران جنینی به مراقبت تمام وقت و توجه ۱۰۰ درصدی نیاز دارد.

علت اینکه بیشتر بچه‌ها در هنگام تولد دوست دارند به طور مکرر در آغوش گرفته شوند، به اطراف تکان داده شوند، و به صداهای خاص همچون شششش علاقه دارند، آن است که هنوز به محیط بیرون عادت نکرده‌اند. انجام این کارها، محیط رحم مادر را برای نوزاد تداعی کرده و احساس آرامش و امنیت را به آنها باز می‌گرداند.

بدون شک، برای والدین هم هیچ لذتی بالاتر از بغل کردن بچه‌ها و بازی کردن با آنها به خصوص در روزهای اول تولد وجود ندارد. با این حال دغدغه‌های ضروری زندگی، انجام ۲۴ ساعته این کارها را غیرممکن می‌سازد. بعضی کودکان با توجه گهگاه والدین راضی می‌شوند. بعضی دیگر، به خصوص آنهایی که از مشکلات کولیک نوزادان رنج می‌برند، نیاز به توجه بیشتری دارند.

برای بچه‌هایی که نیاز به مراقبت طولانی مدت دارند و بیشتر از سایر بچه‌ها گریه و بی‌قراری می‌کنند، تاب برقی می‌تواند یک راه چاره عالی باشد. طراحی تاب‌های برقی به شکلی است که فضای دنج و راحتی برای استراحت نوزاد فراهم می‌آورند، کودک را به طرفین تکان می‌دهند و اکثر مدل‌ها به باکس موزیکال جهت پخش صداهای مناسب برای نوزاد مجهز هستند. با اینکه همه بچه‌ها به راحتی با تاب برقی کنار نمی‌‌آیند، اما بسیاری از والدین تجربه خوبی از استفاده از این وسیله دارند. برخی مادران حتی می‌گویند تاب برقی تنها جایی است که کودک‌شان در آن آرام می‌گیرد.

به خاطر زاویه قرارگیری نوزاد در تاب برقی، در برخی موارد این وسیله می‌تواند به حل مشکل رفلاکس معده بچه‌ها نیز کمک کند. در صورتی که کودک شما به مشکل رفلاکس مبتلا است، می‌توانید در مورد لزوم استفاده از تاب برقی با پزشک اطفال مشورت کنید. پزشک با توجه به وضعیت کودک شما تشخیص خواهد داد که آیا استفاده از چنین لوازمی به نوزاد شما کمک می‌کند یا اینکه به دارو و روش‌های درمانی دیگری نیاز دارد.

محدودیت‌های تاب برقی

به طور کلی، تاب برقی می‌تواند یک دستیار تمام وقت برای والدین بوده و بسیاری از مسائل و مشکلات آنان در هنگام مراقبت از نوزاد را حل کند. با این حال، استفاده از تاب برقی محدودیت‌هایی هم دارد.

عدم راحتی برخی کودکان با تاب برقی

تعدادی از کودکان به کلی از تاب برقی می‌ترسند و هنگام نشستن بر روی این وسیله احساس راحتی نمی‌کنند. با اینکه تعداد بسیاری از کمی از نوزادان این خصلت را دارند، اما به هر حال در صورتی که کودک شما نیز جزء این دسته باشد، تاب برقی به ناآرامی و گریه بیشتر بچه منجر خواهد شد. ممکن است صدای تاب برقی یا تکان‌های آن برای این بچه‌ها هراس آور و تهییج کننده باشد.

برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید مدل‌هایی از تاب برقی را مد نظر قرار دهید که تنظیمات متعددی دارند. به عنوان مثال، اگر مدل تاب برقی شما قابلیت تنظیم سرعت دارد و نوزاد با سرعت بالای حرکت تاب احساس راحتی نمی‌کند، می‌توانید آن را روی سرعت پایین تنظیم کنید و یا اگر تاب برقی شما امکان حرکت به هر دو جهت(جلو و عقب، چپ و راست) را دارد، جهت حرکت تاب را عوض کنید. همچنین ممکن است نوزاد در برخی ساعات روز با تاب برقی راحت بوده و در برخی ساعات نسبت به آن حساس باشد. بنابراین می‌توانید استفاده از تاب برقی در اوقات مختلف از روز را امتحان کنید.

بیقراری بچه‌ها در محیط‌های عمومی

ممکن است بعضی والدین، بیشتر از حد معقول به تاب برقی اتکا کنند. اگر پدر و مادر هر بار که نوزاد گریه و بی‌قراری می‌کند بلافاصله از تاب برقی برای آرامش دادن به بچه استفاده کنند، ممکن است هیچ وقت نحوه بند آوردن گریه کودک را یاد نگیرند.

لوازم جانبی در نگهداری نوزاد به والدین کمک می‌کنند، اما این مهم است که آنها با روش‌های طبیعی برای قطع گریه نوزاد نیز آشنا باشند. در صورت اتکای بیش از حد به این لوازم، در فضاهای عمومی و در شرایطی که به این دستگاه‌ها دسترسی ندارید دچار مشکل خواهید شد. پیش از قرار دادن بچه در تاب برقی دلایل گریه نوزاد را کنترل کنید. غذا دادن، خواباندن در تخت نوزاد و تعویض پوشک از جمله مواردی هستند که بهتر است امتحان کنید.

کاهش زمان خوابیدن نوزاد روی شکم

آکادمی پزشکان اطفال آمریکا، در مورد استفاده بیش از حد والدین از تاب برقی هشدار می‌دهد. به گفته پزشکان، لازم است تا نوزادان در طول روز اوقاتی را روی شکم خود بخوابند. در صورتی که کل طول روز آنها را به پشت و داخل تاب برقی، نی نی لای لای و سایر لوازم از این دست بخوابانید، مشکلاتی متعددی همچون سر صاف می‌تواند برای نوزاد به وجود آید.

تاب برقی جایگزین تخت نوزاد نمی‌شود

یکی دیگر از اشتباهاتی که ممکن است در استفاده از تاب برقی پیش آید، استفاده از این وسیله برای خواباندن نوزاد است. تاب برقی به هیچ وجه، وسیله مناسبی برای خواب نوزاد نیست. تنها لوازم سیسمونی استاندارد و مناسب برای خوابیدن نوزاد، تخت مخصوص نوزاد، گهواره نوزاد و تخت کنار مادر هستند. به منظور ایمنی و سلامتی، نوزاد را همیشه باید به پشت و بر روی یک سطح صاف با دیواره‌های بلند بخوابانید. شما همچنین نباید کودک را بدون مراقبت در داخل تاب برقی رها کنید و در هنگام استفاده از تاب برقی، باید دورادور حواس‌تان به بچه‌ها باشد.

 

مشخصات تاب برقی خوب: هنگام خرید تاب برقی به دنبال چه ویژگی‌هایی باشیم؟

در صورتی که به این نتیجه رسیده‌اید که کودک شما به تاب برقی نیاز دارد، برای خرید تاب برقی مناسب بهتر است به ۳ موضوع مهم توجه کنید.

  • امروزه مدل‌های متعددی در بازار وجود دارند که قابلیت‌های پر زرق و برقی را عرضه می‌کنند. به عنوان مثال برخی از مدل‌ها حتی امکان اتصال بلوتوثی نیز دارند. اگر می‌خواهید اسباب سرگرمی بیشتر نوزاد را فراهم سازید، این مدل‌ها می‌توانند مناسب باشند. اما در حالت کلی، امکانات جانبی برای یک تاب برقی چندان ضروری نیست. یک تاب برقی ساده با طراحی استاندارد و کیفیت ساخت مناسب برای نوزاد شما مناسب خواهد بود.
  •  ابعاد خانه و شرایط زندگی خود را در نظر بگیرید. اگر در طول روز در محل‌های مختلفی از خانه مشغول کار خواهید بود، بهتر است به دنبال مدل‌های کوچک و سبک باشید که قابلیت حمل و جابه‌جایی دارند. در این حالت، می‌توانید هر جای خانه که هستید، نوزاد را در کنار خود داشته و مراقبت کنید.
  •  قبل از خرید تاب برقی، فیلم‌هایی از مدل مورد نظر را در سایت‌های فروش آنلاین مشاهده کرده و یا به صورت حضوری در فروشگاه بررسی کنید. دستگاه را در حین حرکت مشاهده کرده و به صدای حرکت موتور و ملودی‌های پخش شده گوش کنید. حرکت دستگاه باید نرم و روان باشد تا نوزاد با آن احساس راحتی کند.

همچنین می‌توانید برای اطلاع از قیمت بروز انواع تاب برقی، نی نی لای لای و گهواره برقی؛ به لیست قیمت تاب برقی مراجعه بفرمائید

چه زمانی از تاب برقی استفاده کنیم؟

به طور کلی اکثر مدل‌های تاب برقی از روز اول تولد قابل استفاده هستند. با این حال باید دستورالعمل ارائه شده بر روی دستگاه را به دقت مطالعه کنید تا از این موضوع مطمئن شوید. انجمن پزشکان اطفال آمریکا توصیه می‌کند تا برای نوزادان زیر ۴ ماه از وضعیت کاملاً خوابیده تاب برقی استفاده شود.

حد نهایی استفاده از تاب برقی معمولاً بر اساس وزن نوزاد تعیین می‌شود. اغلب مدل‌ها تا زمان رسیدن نوزاد به وزن ۲۵ پوند (۱۱.۳ کیلوگرم) یا ۳۵ پوند (۱۵.۸ کیلوگرم) قابل استفاده هستند. ظرفیت وزنی تاب از جمله نکاتی است که در هنگام خرید تاب برقی باید به آن توجه کنید. اگر کودک شما در هنگام تولد وزن زیادی داشته و سرعت رشد بالایی دارد،  بهتر است مدل‌هایی با ظرفیت وزنی بالا انتخاب کنید تا بتوانید به مدت طولانی‌تری از آن استفاده کنید.

 

چه زمانی باید به استفاده از تاب برقی خاتمه دهیم؟

همان طور که گفته شد، حد نهایی استفاده ایمن از تاب برقی توسط تولید کنندگان تعیین می‌شود. زمانی که نوزاد به وزن یا قد تعیین شده در راهنمای دستگاه رسید، باید استفاده از آن را متوقف کرد.

با این حال نکته مهم دیگر در توقف استفاده از تاب برقی علاقه و خلقیات نوزاد است. ممکن است وزن کودک شما همچنان برای استفاده از تاب برقی مناسب باشد، اما دیگر نسبت به استفاده از این وسیله علاقه نشان ندهد. اگر زمانی که کودک را داخل تاب برقی قرار می‌دهید، ناآرامی کرده و سعی می‌کند خودش را از صندلی جدا کند بهتر است استفاده از تاب برقی را متوقف کنید. همچنین بچه‌هایی که شروع به چهار دست و پا راه رفتن کرده‌اند و در حین قرارگیری در داخل تاب، بیش از حد جنب و جوش می‌کنند می‌توانند ایمنی خود را به خطر بیندازند.

 

نکات ایمنی در استفاده از تاب برقی

تاب‌های برقی که توسط تولید کنندگان معتبر تولید شده باشند، غالبا در برابر شرایط ایمنی مختلف تست می‌شوند و از نظر ایمنی برای نوزاد مشکلی نخواهند داشت. با این حال، والدین نیز باید در استفاده از تاب برقی به برخی نکات مهم دقت کنند تا از آسیب دیدن کودک جلوگیری شود.

انجمن پزشکان آمریکا، با بررسی حوادث رایجی که برای نوزادان مختلف در اثر استفاده از تاب برقی رخ داده است، دستورالعملی برای استفاده از تاب برقی تدوین کرده است. مهمترین نکات توصیه شده توسط این سازمان عبارتند از:

  • برای نوزادان زیر ۴ ماهه، همیشه از حالت کاملاً خوابیده تاب برقی استفاده کنید.
  • از مقاومت تاب برقی مطمئن شوید. دستگاه نباید لق باشد و یا به راحتی در اثر فشار متوسط واژگون شود. همچنین اگر از مدل‌های تاشو استفاده می‌کنید، دستگاه نباید به راحتی جمع شود.
  • برای جلوگیری از سقوط نوزاد استفاده از کمربند ایمنی را جدی بگیرید.
  • عروسک‌ها و اسباب‌بازی‌های گردان را دور از دسترس نوزاد قرار دهید.
  • اگر نوزاد سریع رشد کرده و به راحتی در داخل تاب برقی جای نمی‌گیرد، استفاده از تاب برقی را قطع کنید.
  • مطمئن شوید که تکیه‌گاه در حین حرکت صاف باقی می‌ماند و از افتادن نوزاد جلوگیری می‌شود.
  • علاوه بر موارد فوق، بعضی از توصیه‌های تولید کنندگان تاب برقی نیز از نظر ایمنی حائز اهمیت هستند.
  • هیچ وقت تاب برقی را روی ارتفاع همچون میز آشپزخانه یا روی سنگ اوپن آشپزخانه قرار ندهید.
  • در داخل تاب برقی هیچ وسیله اضافی همچون تشکچه یا پتو قرار ندهید. در صورتی که هوا مناسب نیست، لباس گرمتری به نوزاد بپوشانید.
  • همیشه در اتاقی که تاب قرار گرفته است حضور داشته باشید و ارتباط چشمی خود با کودک را حفظ کنید.

خواباندن نوزاد داخل تاب برقی

ممکن است از شنیدن اینکه نباید بچه‌ها را داخل تاب برقی بخوابانید تعجب کنید. زیرا اغلب والدین تاب برقی را به همین منظور خریداری می‌کنند. بسیاری از کودکان نیز در حین حرکت گهواره برقی به طور طبیعی خواب می‌روند. در چنین شرایطی چه باید کرد؟

بر اساس نظر انجمن پزشکان آمریکایی، اینکه بچه‌ها در داخل تاب برقی خواب‌شان ببرد مشکلی ندارد. اما شما باید به سرعت بعد از خوابیدن کودک او را به تخت مخصوص نوزاد منتقل کنید. علت این توصیه آن است که ایمن‌ترین و سالم‌ترین شکل خواب برای نوزادان، حالتی است که بر روی یک سطح کاملاً صاف و به پشت خوابیده باشند. نه تنها تاب برقی، که سایر لوازم حمل و نقل و یا سرگرمی نوزاد همچون کریر، کریکات، نی‌نی لای‌لای و کالسکه برای خوابیدن نوزاد طراحی نشده‌اند.

زمانی که نوزاد در حالت نیمه‌خوابیده و نشسته به خواب می‌رود، احتمال چرخش گردن و خفگی بسیار بالاست، به خصوص زمانی که والدین در بالای سر کودک حضور ندارند. طبق نتیجه تحقیقات، ۳ درصد از حوادث مرگ ناگهانی نوزاد ناشی از خوابیدن در وضعیت نشسته و نیمه خوابیده در داخل لوازمی همچون تاب برقی یا کریر و صندلی ماشین است. بنابراین منتقل کردن نوزاد از تاب برقی به تخت مخصوص نوزاد پس از خواباندن را جدی بگیرید.

 

انتخاب برند تاب برقی

تاب برقی یکی از حساس‌ترین لوازم نوزاد از نظر ایمنی است. همه ساله در کشور آمریکا، مدل‌های مختلف تاب برقی از نظر طراحی استاندارد و ایمنی بررسی شده و در صورت مشاهده آسیب به نوزادان، دستور جمع‌آوری مدل‌های غیراستاندارد از بازار صادر می‌شود. از آنجایی که در کشور ما دسترسی به فهرست محصولات ابطال شده وجود ندارد، بهتر است در هنگام خرید تاب برقی، از مدل‌های متفرقه اجتناب کرده و تنها مدل‌های خوشنام از برندهای معتبر و سرشناس را خریداری کنید.

همچنین می‌توانید چطور یک تاب برقی خوب انتخاب کنیم؟ را مطالعه بفرمائید.

کلام آخر

بحث در خصوص ضرورت و اهمیت تاب برقی برای نوزاد بسیار است. برخی والدین عقیده دارند این وسیله یکی از ضروری‌ترین لوازم مورد نیاز نوزاد بوده و در سبک زندگی امروزی، مراقبت از نوزاد بدون تاب برقی ممکن نیست. عده‌ای دیگر نیز مخالف این رویکرد بوده و خرید لوازم متعدد برای سیسمونی نوزاد را بی‌مورد می‌دانند. اما جواب درست، جایی در میان این دو نگاه افراط و تفریطی قرار دارد.

تصمیم‌گیری در مورد خرید تاب برقی و اهمیت آن برای خانواده شما، به سبک زندگی و البته بودجه شما بستگی دارد. اگر بودجه کمی برای خرید سیسمونی در نظر گرفته‌اید، تاب برقی یکی از لوازم ضروری با اولویت درجه یک محسوب نخواهد شد. با این حال، وجود آن می‌تواند کمک حال بسیاری از مادران پرمشغله باشد. از آنجایی که بیشتر بچه‌ها از قرار گرفتن در داخل تاب برقی لذت می‌برند، این یک تصمیم دو طرف بُرد محسوب می‌شود.

با اینکه استفاده بیش از حد از تاب برقی، از جهات گوناگون می‌تواند برای سلامتی نوزاد مضر باشد، اما همه چیز به میزان توجه والدین بستگی دارد. در صورت رسیدگی کافی به نوزاد، رعایت تعادل میان فعالیت‌ها و نیازهای مختلف نوزاد، استفاده از تاب برقی در وقفه‌هایی از روز که والدین بیش از حد مشغله دارند مفید خواهد بود. به عبارتی تاب برقی جایگزین آغوش پدر و مادر نمی‌شود، بلکه زمان استراحتی در اختیار والدین قرار می‌دهد.

بزرگترین نگرانی در مورد تاب‌های برقی ایمنی آنهاست. ممکن است اینکه اجازه دهید نوزاد در طول روز داخل تاب برقی چرت بزند وسوسه کننده باشد. اما بهتر است به این وسوسه غلبه کرده و نسبت به این موضوع حساس باشید. اینکه بچه‌ها داخل تاب برقی خواب‌شان ببرد طبیعی است و جای هیچ نگرانی در مورد این موضوع وجود ندارد. اما مهم است که والدین بلافاصله بعد از به خواب رفتن نوزاد، او را به فضای خواب مخصوص و ایمن منتقل کنند.

 

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close