بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

مهمترین نکاتی که در مورد جامپر کودک باید بدانید

مهمترین نکاتی که در مورد جامپر کودک باید بدانید

جامپر کودک، وسیله‌ای شبیه روروئک است که با کابل‌های کشی لاستیکی یا فنر از سقف، چارچوب در یا فریم مخصوص عرضه شده روی محصول معلق می‌شود. بچه‌ها با قرار گرفتن داخل جامپر کودک می‌توانند حرکات جهشی به بالا و پایین را تجربه کرده و سرگرم شوند. با این حال، جامپر بچه از جمله لوازم بحث‌برانگیز در میان انواع لوازم سیسمونی کودک محسوب می‌شود. به همین دلیل اغلب خانواده‌ها در خصوص انتخاب و خرید جامپر دچار تردید هستند. در این مطلب، ابتدا به انواع جامپر کودک  پرداخته و طور مختصر معرفی خواهد شد. سپس نکات مهم برای استفاده از جامپر مورد اشاره قرار می‌گیرد. در پایان به سؤالات رایج در مورد جامپر کودک پاسخ داده خواهد شد.

استفاده از جامپر کودک چه مزایا و چه معایبی دارد؟

به طور کلی، جامپر کودک وسیله‌ای است که کودک را در یک نقطهٔ‌ ثابت نگه می‌دارد. بنابراین والدین می‌توانند از جامپر برای قرار دادن کودک در حین انجام فعالیت‌های ضروری خود استفاده کنند. همچنین حرکت جهشی جامپر برای بیشتر بچه‌ها جالب و هیجان‌انگیز است و آنها را سرگرم می‌کند.

با این حال جامپر معایب و خطراتی نیز دارد. قرارگیری طولانی‌مدت بچه‌ها در داخل جامپر می‌تواند راه رفتن آنها را به تأخیر اندازد. همچنین در صورت عدم رعایت ایمنی، احتمال سقوط و آسیب دیدگی کودکان در حین استفاده از جامپر بالاست.

متخصصان و کارشناسان حوزهٔ کودک، به والدین توصیه می‌کنند که برای نگهداری موقت کودک از لوازم ایمن‌تر همچون تخت‌ و پارک استفاده کنند. همچنین برای سرگرمی کودکان لوازمی همچون چادر بازی یا ایستگاه بازی کودک توصیه می‌شود. با این حال جامپرها هم طرفداران خاص خود را دارند و در صورت آشنایی با نکات ایمنی و استفادهٔ اصولی از آنها، می‌توانند مورد توجه برخی خانواده‌ها قرار گیرند.

  جامپر کودک

معرفی انواع جامپر کودک

به طور کلی، جامپر وسیله‌ای است که با کمک فنرهایی به یک نقطهٔ ثابت وصل شده و به بچه‌ها کمک می‌کند سر جای خود بالا و پایین پریده و سرگرم شوند. انواع مختلف جامپر، بر اساس محل نصب فنرها می‌توانند به ۳ حالت زیر دسته‌بندی شوند.

جامپر کودک با اتصال به سقف یا چارچوب در

این مدل‌های جامپر به کمک فنر یا کابل‌های کشی به سقف یا چارچوب در وصل می‌شوند. زمانی که پای بچه به زمین برسد، جامپر شروع به بالا و پایین انداختن کودک می‌کند. این مدل‌ها به طور کلی کمترین ایمنی را بین انواع جامپر کودک دارند. برای نصب مدل‌های سقفی، نیاز به کمک نیروی ماهر وجود دارد. اما مدل‌هایی که به چارچوب در متصل می‌شوند، می‌توانند توسط خود والدین نصب و راه‌اندازی شوند.

جامپر کودک با فریم ثابت

بعضی مدل‌های جامپر به همراه یک فریم نسبتاً مقاوم عرضه می‌شوند. در این صورت کابل‌های کششی یا فنرهای جامپر به این فریم متصل خواهند شد. بچه‌ها با قرار دادن پاهایشان روی زمین موجب کشیده شدن کابل کشی می‌شوند. با مقاومت فریم در برابر جابه‌جایی، کابل آنها را بالا کشیده و حرکت جهشی اتفاق می‌افتد. این مدل‌ها سنگین‌تر و جاگیر هستند.

جامپر کودک با فنرهای زیر صندلی

در این مدل‌ها، به جای اینکه جامپر از نقطه‌ای در ارتفاع بالا معلق شود، فنرهایی در زیر صندلی تعبیه می‌شود. این فنرها به کودک کمک می‌کنند در محل نشستن خود به سمت بالا و پایین حرکت کند. این مدل از جامپرها به همراه مدل‌هایی که فریم ثابت دارند، ایمنی بیشتری نسبت به جامپرهای معلق از سقف و چارچوب در دارند. با این حال، مشکلاتی که به رشد مهارت‌های حرکتی و تغییر شکل پای کودک مربوط می‌شوند برای تمام جامپرها یکسان هستند و باید نکات مهم استفاده از جامپر کودک، برای این مدل‌ها نیز رعایت شوند.

استفاده از جامپر کودک چه خطراتی دارد؟

با اینکه بچه‌ها از بازی کردن در داخل جامپر لذت می‌برند، با این حال جامپرها ایده‌آل‌ترین وسیله برای سرگرم کردن کودک نیستند. در این بخش، به برخی مشکلات و خطراتی که استفاده از جامپر برای کودک به وجود می‌آورد می‌پردازیم.

  • قرار گرفتن در داخل جامپر، باعث می‌شود پاها و استخوان لگن بچه‌ها در وضعیت غیرطبیعی قرار گیرد. این موضوع در طولانی مدت به تغییر شکل مفاصل ران منجر شده و می‌تواند اختلالاتی در مسیر رشد پاها و راه رفتن کودک به وجود آورد.
  • جامپرهایی که در داخل چارچوب در نصب می‌شوند، قابلیت حرکت به طرفین را دارند. این قابلیت، باعث می‌شود احتمال برخورد کودک به چارچوب در و آسیب دیدگی بالا رود. همچنین اگر در نصب جامپر به فریم دقت نشود، احتمال جدا شدن آن در حین بازی کردن کودک وجود خواهد داشت.
  • استفاده از جامپر به دقت بسیار زیادی نیاز دارد. عدم نصب صحیح، عدم استفادهٔ صحیح از اجزای مختلف جامپر، ضعیف بودن چارچوب در و مهاربندی غلط فریم می‌توانند جامپر را به وسیله‌ای خطرناک برای بازی کودک تبدیل کنند.
  • بستن کمربند ایمنی کودک ، یکی از اقدامات بسیار ضروری هنگام بازی کردن بچه‌ها با جامپر است.
  • یکی از مشکلات رایج که در اثر بی‌احتیاطی در استفاده از جامپر وجود می‌آید وارد شدن ضربه به سر کودک است. در صورتی که در بستن کمربند ایمنی دقت نشود و بچه‌ها به خوبی داخل جامپر کیپ نشده باشند، هنگام تاب خوردن شدید احتمال بیرون پریدن از داخل جامپر و سقوط آنها بالا می‌رود. همین موضوع موجب زمین خوردن و برخورد سر به زمین می شود.
  • قرار گرفتن طولانی‌مدت در داخل جامپر باعث می‌شود بچه‌ها بیش از حد روی نوک انگشتان خود بایستند. این موضوع باعث می‌شود عضلات پشت پا دچار تنش شده و سفت شوند. مطالعات نشان می‌دهند بچه‌هایی که بیش از ۱۵ دقیقه در روز در داخل جامپر قرار می‌گیرند، دیرتر از سایر کودکان شروع به راه رفتن می‌کنند.
  • بعضی از کودکان به طور تصادفی می‌توانند انگشت خود را در بین دانه‌های زنجیر، فنرها، محل اتصالات و یا فریم جامپر قرار داده و آسیب ببینند.
  • اگر وزن کودک بیشتر از حد مجاز تعیین شده توسط تولید کننده باشد، احتمال شکستگی فریم جامپر یا جدا شدن فنر آن وجود دارد. جدا شدن فنر جامپر می‌تواند به آسیب دیدگی در ناحیه سر و گردن، ستون فقرات و دست و پا منجر شود.
  • برادر و خواهران بزرگتر کودک، ممکن است برای تاب دادن بچه‌ها آنها را داخل جامپر هل دهند. همچنین کودکان بزرگتر علاقه زیادی به بالا رفتن از جامپر یا حتی استفاده از آن دارند. بازی کردن بچه‌های بزرگتر با جامپر می‌تواند به شکستگی قطعات جامپر و آسیب دیدن هر دو کودک منجر شود.

به طور کلی، می‌توانید از جامپر کودک برای تنوع و سرگرمی کوتاه‌مدت کودکان در خانه استفاده کنید. در صورتی که قصد استفاده از جامپر دارید، تا رسیدن کودک به شش ماهگی صبر کنید. همچنین در تمامی مراحل نصب و استفاده نکات ایمنی ضروری را رعایت کنید.

نکات مهم برای ایمنی کودک در داخل جامپر

اگر کودک شما از بازی کردن در داخل جامپر لذت می‌برد و قصد استفاده از این محصول را دارید، بهتر است با نکات ایمنی در این زمینه آشنایی داشته باشید. در این صورت، احتمال بروز آسیب به حداقل خواهد رسید. در ادامه، به نکات مهم برای استفاده از جامپر کودک اشاره می‌کنیم.

  • تنها زمانی استفاده از جامپر کودک را شروع کنید که بچه‌ها تسلط کامل بر روی عضلات سر و گردن خود داشته باشند. اکثر کودکان، در ۶ ماهگی، توانایی نگه داشتن سر خود را دارند. با این حال، در مورد برخی کودکان، ممکن است این موضوع بیشتر طول بکشد.
  • مدل‌های استاندارد جامپر کودک از تولید کنندگان معتبر خریداری کنید. همچنین اجزای محصول را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید مقاومت کافی برای تحمل وزن نوزاد را دارند.
  • اگر قرار است جامپر کودک را در چارچوب در نصب کنید، مطمئن شوید که چارچوب مقاومت کافی برای تحمل وزن جامپر و نوزاد را دارد.
  • بچه‌ها را بیشتر از ۱۵ دقیقه در روز داخل جامپر قرار ندهید.
  • در هنگام نصب جامپر، دستورالعمل درج شده بر روی محصول را به دقت مطالعه کرده و مطمئن شوید که آن را به درستی نصب کرده‌اید.
  • هر چند وقت یک بار، جامپر کودک را از نظر سالم بودن فنرها و محل اتصالات بررسی کنید.
  • پس از قرار دادن کودک در داخل جامپر، کمربند ایمنی آن را به خوبی بندید. مطمئن شوید که کمربند ایمنی به اندازهٔ کافی محکم است و احتمال سر خوردن و بیرون افتادن کودک در حین بازی کردن وجود ندارد.
  • زمانی که بچه‌ها داخل جامپر کودک قرار دارند، دورادور حواس‌تان به آنها باشد و کودک را به طور کامل تنها نگذارید.
  • فنرها و زنجیرهای نمایان را با پوشش‌های پارچه‌ای پنهان کنید تا از گیر کردن انگشت بچه‌ها در بین مهره‌های زنجیر جلوگیری شود.
  • به بچه‌های بزرگتر خود یاد بدهید که نباید بچهٔ کوچکتر را برای تاب خوردن در داخل جامپر هل بدهند. همچنین بچه‌های بزرگتر نباید از جامپر استفاده کنند.
  • اگر متوجه شدید برخی از تسمه‌های کمربند ایمنی یا فنرهای جامپر دچار آسیب‌دیدگی یا خوردگی هستند، برای جایگزین کردن آنها اقدام کنید.
  • ارتفاع جامپر را به صورتی تنظیم کنید که وقتی بچه‌ها را داخل آن قرار می‌دهید، پای کودک به طور کامل روی زمین قرار بگیرد.
  • زمانی که از جامپر استفاده نمی‌کنید، آن را از فریم در جدا کنید.

پاسخ به ۵ سؤال رایج در مورد جامپر کودک

۱) آیا جامپر کودک می‌تواند به مغز بچه‌ها آسیب برساند؟

استفاده از جامپر به خودی خود هیچ آسیبی به کودک نمی‌رساند. با این حال، در صورت عدم نصب صحیح و رعایت نکردن نکات ایمنی، احتمال سقوط بچه‌ها از داخل جامپر وجود دارد. در این صورت، ممکن است ضربهٔ وارد شده به سر در هنگام سقوط، موجب بروز آسیب به مغز شود. 

۲) از چه زمانی می‌توانیم استفاده از جامپر کودک را شروع کنیم؟

تنها زمانی از جامپر کودک برای بازی بچه‌ها استفاده کنید که آنها تسلط کافی روی سر و گردن خود داشته باشند. بچه‌ها از ۳ ماهگی، کم‌کم توانایی کنترل عضلات سر و گردن خود را کسب می‌کنند. با این حال، توانایی نگه داشتن سر و گردن در ۵ الی ۶ ماهگی کامل می‌شود. بنابراین، در مورد اغلب کودکان استفاده از جامپر باید از ۶ ماهگی و بعد از آن شروع شود.

۳) چه زمانی باید استفاده از جامپر کودک را متوقف کرد؟

زمانی که وزن بچه‌ها از حداکثر وزن قابل تحمل جامپر بالاتر رود، لازم است استفاده از جامپر کودک را متوقف کنید. ظرفیت وزنی جامپرها، توسط تولید کننده بر روی جعبهٔ محصول و راهنمای همراه آن درج می‌شود.

۴) واکر بهتر است یا جامپر؟

به طور کلی، واکر از نظر عملکرد تفاوت چندانی با جامپر ندارد. با این حال واکر چرخدار بوده و قابلیت حرکت دارد. این موضوع می‌تواند احتمال آسیب دیدگی بچه‌ها را بالا ببرد. اگر والدین، مراقب کودک نباشند، ممکن است بچه‌ها با کمک چرخ‌های واکر شروع به سر خوردن کرده و خود را به خطر بیندازند. در صورتی که فرصت کافی برای مراقبت از کودک ندارید، بهتر است از یک پارک بازی یا پنل اسبا‌ب‌بازی ثابت برای سرگرم کردن کودکان استفاده کنید.

۵) بهترین جایگزین‌های جامپر چه لوازمی هستند؟

اگر نسبت به خرید جامپر مردد هستید، می‌توانید به لوازم سیسمونی دیگری برای سرگرم کردن کودک فکر کنید. پارک بازی، صندلی بازی، و تخت نرده‌دار از جمله گزینه‌های سرگرمی بچه‌ها به صورت ثابت هستند. با استفاده از این گزینه‌ها، خیال شما از بابت ایمنی کودک راحت‌تر خواهد بود.

همچنین شما می‌توانید برای مدت کوتاهی، کودک را رو به شکم، بر روی زمین خوابانده و به امور ضروری خود بپردازید. مزایای این روش برای نوزاد عبارتند از:

  • تقویت عضلات گردن، شانه و پشت
  • یادگیری سریع‌تر چهار دست و پا راه رفتن
  • بالا رفتن مهارت کودک در استفاده از عضلات دست و پا
  • کمک به رشد عضلات ساق و پشت پا

جامپر کودک، یکی از لوازم بازی رایج است که جذابیت زیادی برای بسیاری از کودکان دارد. با این حال، استفاده از این وسیله با مشکلات و محدودیت‌هایی نیز همراه است. اگر شما قصد خرید و استفاده از جامپر کودک را دارید، لازم است نکات ایمنی مربوط به نصب صحیح جامپر را به طور کامل رعایت کنید. در صورت سقوط بچه‌ها از داخل جامپر، بهتر است برای پیشگیری از مشکلات احتمالی، به پزشک کودک مراجعه کنید.

 

منبع: momjunction

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close