بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

عوارض زایمان

عوارض زایمان

عوارض زایمان چیست؟

آیا زایمان عوارض دارد؟

چه کسانی با این عوارض روبرو می‌شوند؟

آیا می‌توان مانع بروز این عوارض شد؟ قطعا شما هم قبل از بارداری خودتان را به خوبی آماده می‌کنید تا دوران خوب و سلامتی را سپری کنید. اما ممکن است با وجود تمام آمادگی‌هایی که دارید، خطراتی شما را تهدید کنند که از وجود آنها بی‌خبر باشید! این مشکلات همیشه زمانی رخ می‌دهند که شما کاملا سالم و آماده هستید. به همین علت ممکن است که انتظارش را نداشته باشید. ما در ادامه این مقاله تصمیم داریم شما را با عوارض و مشکلاتی که در حین زایمان ممکن است شما را تهدید کند، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.


منظور از عوارض زایمان چیست؟

عوارض زایمان، مشکلاتی هستند که ممکن است در هنگام تولد نوزاد برای مادر پیش بیایند. این مشکلات کاملا غیر منتظره رخ می‌دهند و حتی در سالم‌ترین و نرمال‌ترین شرایط نیز احتمال بروز آنها وجود دارد. اما شاید این سوال برایتان به وجود بیاید که چه مشکلاتی در حین زایمان برایتان به وجود می‌آید؟ در ادامه این بخش به برخی از این مشکلات اشاره خواهیم داشت.

آهسته پیش رفتن زایمان

یکی از مشکلات و عوارض زایمان، آهسته پیش رفتن آن است. همانطور که می‌دانید در زایمان فیزیولوژیک (طبیعی) پزشک با بررسی وضعیت باز شدن دهانه رحم، روند زایمان را بررسی می‌کند. گاهی اوقات ممکن است در ابتدای زایمان، دهانه رحم باز شود. اما ناگهان این انقباضات متوقف شوند و یا باز شدن تدریجی دهانه رحم به کندی پیش رود. اگر چنین وضعیتی ادامه‌دار باشد، پزشک تشخیص می‌دهد که زایمان پیشرفت نمی‌کند و یا متوقف شده است. در چنینی شرایطی، با توجه به وضعیت جسمی مادر و شرایط نوزاد، پزشک تدابیر لازم را می‌اندیشد. تدابیری که پزشک در چنین شرایطی می‌اندیشد شامل موارد زیر می‌شود:

پزشک از خانم باردار می‌خواهد که آهسته راه برود تا به پیشروی زایمان کمک شود. این کار باعث انقباضات رحم می‌شود. همچنین دوش آب گرم در چنین شرایطی می‌تواند به پیشروی زایمان و کنترل عوارض زایمان کمک کند. در صورتی که همچنان پیشروی وضعیت زایمان کند باشد، پزشک داروی خاصی را به خانم باردار تزریق می‌کند تا انقباضات رحمی شدید شود. توجه داشته باشید که در هر شرایطی پزشک با توجه به بررسی شرایط مادر و همچنین پیشروی زایمان، راهکار مناسبی را به کار می‌گیرد. با وجود اینکه حفظ سلامت مادر و جنین هر دو به یک اندازه مهم است، اما در نهایت حفظ سلامت مادر اهمیت بیشتری دارد.

قرار گرفتن نوزاد در شرایط غیر عادی، یکی از مشکلات زایمان

یکی دیگر از مشکلات و عوارض زایمان این است که نوزاد در شرایط غیر عادی قرار بگیرد. همانطور که می‌دانید با رشد نوزاد، سر او به سمت دهانه رحم حرکت می‌کند و در واقع نوزاد به شکل وارونه در شکم مادر قرار می‌گیرد. گاهی اوقات ممکن است درست در لحظه زایمان، وضعیت قرارگیری نوزاد تغییر کند. این مورد شرایط زایمان را پیچیده می‌کند. در چنین شرایطی پزشک و کادر درمان، تدابیر لازم را برای کمک به زایمان می‌اندیشند. البته باید این را در نظر داشته باشید که تا حد بالایی چنین  وضعیتی از قبل قابل تشخیص است. زیرا زمانی که جنین در شکم مادر رشد کند، دیگر فضایی برای تغییر موقعیت ندارد. اما در حالت کلی باید این را در نظر داشته باشید که امکان بروز چنین مشکلی درست در لحظه‌ای که گمان می‌کنید شرایط نرمال است، وجود دارد.

وارد شدن نوزاد به لگن مادر به جای رحم، یکی دیگر از عوارض زایمان

یکی دیگر از عوارض زایمان، موقعیت خلفی است. در این شرایط سر کودک به جای اینکه وارد رحم شود، وارد لگن می‌شود. قرار گرفتن در چنین شرایطی، زایمان را سخت و پیچیده تر می‌کند. اگر چنین اتفاقی در حین زایمان برای شما بیفتد، قطعا کمردرد شدیدی را تجربه خواهید کرد. همچنین روند زایمان بسیار طولانی‌تر خواهد شد. به همین علت باید زایمان را توسط پزشکی انجام دهید که بتواند با چنین شرایطی، سلامت شما و فرزندتان را حفظ کند. این اتفاق به دلیل چرخیدن نوزاد به دور خودش بروز می‌دهد. در صورتی که نوزاد نچرخد، پزشک می‌تواند به راحتی نوزاد را به سمت کانال زایمان هدایت کند. اما در غیر این صورت پزشک باید با استفاده از تکنیک‌ها و تجهیزات پزشکی، موقعیت نوزاد را تغییر دهد و او را به سمت دهانه رحم هدایت کند.

زایمان بریچ از دیگر مشکلات زایمان

یکی دیگر از مشکلات و عوارض زایمان این است که نوزاد با دست یا پا رو به رحم مادر قرار بگیرد. همانطور که قبلا هم به این موضوع اشاره کردیم، در حالت طبیعی نوزاد باید به حالت وارونه و با سر به سمت رحم حرکت کند. اما در شرایطی که پزشک زایمان بریچ را اعلام می‌کند، نوزاد با لگن، دست یا پا رو به سمت دهانه رحم قرار می‌گیرد. معمولا در چنین شرایطی پزشک برای حفظ سلامت مادر و جنین، زایمان سزارین را پیشنهاد می‌دهد. زیرا به دنیا آوردن نوزاد در چنین شرایطی آن هم با زایمان طبیعی کار بسیار خطرناک و دشواری است. این شرایط بیشتر برای نوزادانی به وجود می‌آید که ناگهانی و یا به اصطلاح نارس به دنیا می‌آیند.

بهتر است که مادران بعد از زایمان به تغذیه خود دقت دقت داشته باشند. از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنند. میتوانند از لوازم پخت و پز جدید چون سرخ کن بدون روغن و هواپز برای دوری از چربی استفاده کنند.

آیا زایمان چندقلویی عوارض دارد؟

شاید برایتان جالب باشد تا بدانید وقتی که بیش از یک جنین در رحم مادر وجود داشته باشد، قطعا عوارض زایمان نیز بروز پیدا می‌کنند. معمولا خانم‌هایی که حاملگی چندقلویی را تجربه می‌کنند، باید احتمال زایمان زودرس را نیز در نظر بگیرند. به همین خاطر لازم است که در حاملگی‌های چندقلویی، حتما وضعیت نوزادان به خوبی بررسی شود و با توجه به آن نوع زایمان انتخاب شود. در شرایطی که وضعیت نرمال باشد، قطعا زایمان طبیعی مشکلی برای خانم باردار به وجود نخواهد آورد. اما در غیر این صورت بهتر است که زایمان سزارین انتخاب شود.

سایر مشکلاتی که زایمان را از حالت طبیعی خارج می‌کند

علاوه بر عوارض زایمان که در بالا برایتان عنوان کردیم، یک سری عوارض دیگر نیز باعث می‌شوند تا شرایط زایمان از حالت نرمال و طبیعی خارج شوند. این شرایط عبارتند از:

  • مدفوع کردن نوزاد که مایع داخل کیسه آب را به رنگ سبز یا سیاه تبدیل می‌کند و این مایع توسط نوزاد مکیده می‌شود.
  • خونریزی پس از زایمان
  • الگوی سریعتر یا کندتر از حد نرمال برای زایمان
  • پایین آمدن ضربان قلب نوزاد

 

منبع:pregnancybirthbaby

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close