بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

مصرف کافئین در بارداری تا چه حد مجاز است؟

مصرف کافئین در بارداری تا چه حد مجاز است؟

مصرف کافئین در بارداری غیر مجاز نیست. اما باید در نظر داشته باشید که اگر بیشتر از حد مجاز استفاده شود، قطعا آسیب‌هایی برای شما و جنین‌تان خواهد داشت. آیا می‌دانید مصرف کافئین در دوران بارداری تا چه حد مجاز است؟ چه چیزهایی کافئین زیادی دارند و باید در مصرف آنها احتیاط کنید؟ و به طور کلی سوالاتی از این قبیل که به سلامت شما در بارداری برمی‌گردد. آنچه که در این بخش می‌خوانید بایدها و نبایدهای استفاده از کافئین در بارداری است.

آیا باید مصرف کافئین در بارداری را قطع کرد؟

مصرف کافئین در بارداری مضر نیست؛ اما به شرط اینکه اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید. همانطور که میدانید چای، قهوه، شکلات داغ، اسپرسو و... مقادیر قابل توجهی از کافئین را در خود جای داده‌اند. در صورتی که عادت دارید از این نوشیدنی‌های داغ به مقدار زیاد استفاده کنید، باید بگوییم این در بارداری برای شما مضر است. شما مجاز هستید در روز حدود 200 میلی‌گرم کافئین استفاده کنید. در صورتی که بیشتر از این مقدار استفاده کنید، به بدن شما و جنین‌تان آسیب زیادی وارد می‌کند. در خصوص مصرف کافئین در دوران بارداری تنها نیاز است که شما مقدار مصرفتان را کنترل کنید. پس بنابراین نیازی به قطع مصرف آن نیست.



مصرف کافئین در دوران بارداری چه تاثیری بر روی جنین می‌گذارد؟

آیا میدانید مصرف کافئین در بارداری چگونه بر جنین شما تاثیر می‌گذارد؟ همانطور که میدانید خون بدن شما که غنی از مواد مغذی و ضروری برای رشد جنین است، از طریق جفت به بدن جنین می‌رسد. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید کافئین توانایی عبور از جفت را دارد. به همین علت مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث متوقف شدن رشد نوزاد و یا بالا رفتن احتمال زایمان زودرس شود. در مواردی کافئین خطرات مرگباری مانند سقط جنین را به همراه دارد. البته این مورد به ندرت اتفاق می‌افتد. اما در هر صورت نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

همچنین مصرف کافئین در بارداری برای خانم باردار نیز مضراتی را به همراه دارد. زیرا باعث بالا رفتن ضربان قلب می‌شود، تنفس را سریع‌تر می‌کند و همچنین ممکن است ساعت خواب و بیداری شما را تغییر دهد. این مورد برای خانم‌هایی که در دوران بارداری با مشکلاتی همچون افزایش فشار خون مبتلا هستند، بسیار خطرناک است. البته نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه یا چای در روز آسیبی به بدن شما نمی‌رساند. پس از این بابت نگرانی نداشته باشید. اما نسبت به این موضوع آگاهی کامل داشته باشید و هرگز بیش از 200 میلی‌گرم کافئین در روز استفاده نکنید.

 

آشنایی با مواد غذایی و نوشیذنی‌های حاوی کافئین

با توجه به حساسیت‌های مطرح شده در خصوص مصرف کافئین در بارداری، شما باید بدانید که چه غذاها یا نوشیدنی‌هایی حاوی کافئین هستند. در این صورت می‌توانید جوانب احتیاط را به خوبی رعایت کنید. در حالت کلی باید بدانید کافئین نوعی ماده محرک است که انرژی را افزایش می‌دهد، خواب آلودگی را برطرف می‌کند و به طور کلی باعث سرحالی و شادابی می‌شود. اما از آنجایی که این ماده محرک است، باید اصول استفاده از آن را به خوبی بدانید.

چای سبز، چای سیاه، انواع نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، انواع قهوه و اسپرسو و... همگی حاوی کافئین زیادی هستند. به غیر از این موارد کافئین را می‌توان در شکلات‌ها و برخی از داروهای گیاهی نیز یافت کرد. پس با این حساب حتی در مصرف داروهای گیاهی نیز احتیاط‌های لازم را رعایت کنید.

اگر برای مصرف کافئین در دوران بارداری احتیاط می‌کنید، خوب است تا بدانید برخی از داروهای مخصوص سرماخوردگی و آنفولانزا، داروهای مسکن، داروهای ضد آلرژی و... نیز حاوی کافئین هستند. پس قبل از استفاده هر نوع دارویی حتما بروشور آن را با دقت مطالعه کنید یا با پزشک خود در این باره مشورت کنید.


مراقب کافی شاپ رفتن‌ها و مصرف کافئین در بارداری باشید!

اگر برای صرف قهوه و یا سایر نوشیدنی‌های دیگر به کافی شاپ می‌روید، بیشتر مراقب باشید. به دلیل محدودیتی که در مصرف کافئین در بارداری دارید، باید بدانید که نوشیدنی‌های کافی شاپ‌ها معمولا کافئین بسیار زیادی دارند. قطعا قهوه‌ای که در کافی شاپ می‌نوشید کافئین بیشتری به نسبت قهوه‌ای که در منزل می‌نوشید دارد. البته این موضوع فقط به قهوه محدود نمی‌شود. بلکه لاته، کاپوچینو، اسپرسو، انواع قهوه‌های طعم‌دار و... نیز حاوی کافئین بسیار زیادی هستند.

حتما به هنگام مراجعه به کافی شاپ، موضوع محدودیت مصرف کافئین در بارداری را به فروشنده اطلاع دهید و از آنها بخواهید که در خصوص کافئین موجود در نوشیدنی‌هایی که دارند، اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهند. اکثر کافی شاپ‌های بزرگ و فروشگاه‌های زنجیره‌ای چنین اطلاعاتی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند.

 

تاثیرات مصرف کافئین در دوران بارداری بر بدن خانم باردار

در بخش قبلی در خصوص تاثیر مصرف کافئین در بارداری بر بدن جنین اطلاعاتی در اختیارتان قرار دادیم. اما آیا میدانید بدن خودتان چه تاثیراتی از کافئین می‌پذیرد؟ معمولا چای و قهوه کافئین ملایمی دارند. به همین علت شما پس از استفاده آنها، انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه‌تان را خواهید داشت. اما خوب است تا بدانید مصرف این نوشیدنی‌ها ممکن است شما را بی‌خواب کند. پس حتما به این موضوع توجه داشته باشید. هرگز در شب چای یا قهوه ننوشید زیرا به بی‌خوابی مبتلا می‌شوید.

همچنین نکته دیگری که باید در خصوص مصرف کافئین در بارداری به شما بگوییم این است که چای یا قهوه و یا نوشیدنی‌های حاوی کافئین را به همراه غذا یا بلافاصله بعد از آن نخورید. زیرا مانع جذب فیبرهای گیاهی و همچنین آهن در بدن شما می‌شود.


چطور مصرف کافئین در بارداری را کم کنیم؟

مصرف کافئین در بارداری و آن هم در ماه‌های اول بهتر است در وعده صبح باشد. زیرا در ماه‌های اول بارداری حس چشایی شما به دلیل بارداری و تغییرات بدنی کمی مختل می‌شود. به همین علت حالت تهوع دارید. بنابراین مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین در صبح به شما کمک می‌کند تا طعم بد دهان و تهوع را خنثی کنید. اما در هر صورت باید به فکر کم کردن مصرف آن باشید؛ اما چگونه؟ به موارد زیر توجه کنید:

  • مدت زمان کمتری اجازه دهید چای دم بکشد.
  • به جای مصرف قهوه دم شده، قهوه فوری بنوشید.
  • از چای، قهوه یا نوشابه‌های بدون کافئین استفاده کنید.
  • از نوشیدنی‌های سالم مانند شیر، آب، آبمیوه و... به جای کافئین استفاده کنید.

 

منبع:babycenter

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close