بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

هفته دوم نوزادی - نوزاد در هفته دوم چگونه رشد می کند؟

هفته دوم نوزادی  - نوزاد در هفته دوم چگونه رشد می کند؟

واکنش های طبیعی نوزاد درهفته دوم تولد بسیار مهم است. بچه ها در این هفته قوی تر می شوند و با اعمالی همچون مکیدن، گرفتن، جستجو کردن (هنگام گشتن به دنبال سینه مادر) و پلک زدن به عضلات خود تمرین می دهند.

گاهی ممکن است سعی کند توجه شما را جلب کرده و به شما نگاه کند. این زمان، فرصتی استثنایی برای برقراری ارتباط با کودک شیرخوار است. به نگاه او پاسخ دهید، لبخند بزنید و شروع به صحبت کردن کنید. برقراری ارتباط چشمی با نوزاد در هفته های اول تولد، یکی از بهترین راه ها برای تقویت رابطه مادر و فرزندی سالم است.

کودکان با هم فرق دارند. بعضی از آنها خونسردتر از سایرین هستند. اما اگر فرزند شما مدل طولانی تری گریه می کند و فکر می کنید گریه کردن او غیرطبیعی است، ممکن است مبتلا به کولیک نوزادان باشد. متخصصان اطفال تخمین می زنند حدود ۵ تا ۲۰ درصد از نوزادان در مرحله ای از دوران رشد خود، کولیک را تجربه می کنند.

اگر فرزند شما مبتلا به کولیک باشد، چند هفته بسیار سخت را در پیش خواهید داشت. در مورد کارهایی که در این دوران می توانید انجام دهید تحقیق کنید. بسیاری از والدین از تکنیک های مختلفی که پزشکان متخصص اطفال توصیه می کنند، برای آرام کردن نوزاد بهره می گیرند.

به طور کلی اگر نگران گریه های نوگل خود هستید، او را به خانه بهداشت یا مطب پزشک اطفال ببرید. و البته، به یاد داشته باشید این دوران برای تمامی والدین دشوار است، اما به زودی سپری خواهد شد.

وضعیت مادر: همسرتان را فراموش نکنید

مراقبت و رسیدگی به عضو جدید خانواده وقت و انرژی زیادی از مادران می گیرد. ممکن است این کار موجب شود ارتباط شما با همسرتان کمرنگ شود. اما مهم است که بدانید، فرزند به هر دو شما تعلق دارد و باید سعی کنید پدر را نیز در پروسه نگهداری و پرورش نوزاد دخالت دهید. بهتر است در مورد کارهایی که پدران می توانند برای نگهداری از کودک انجام دهند مطالعه کنید و از آنها کمک بخواهید.

گاهی ممکن است پدران به علت نیاز شدید بچه به مراقبت و توجه دائمی توسط مادر، دچار حسادت شوند. همچنین ممکن است احساس کنند که به اندازه شما به فرزندان نزدیک نیستند و ندانند که چه طور باید این ارتباط را تقویت کنند. بهترین راه مطالعه در مورد روش های تقویت ارتباط پدر و نوزاد و کمک به او در انجام این امر می باشد.

اگر همسر شما پیش از این تجربه گذراندن وقت با بچه های کوچک را نداشته باشد، ممکن است اعتماد به نفس کافی برای مراقبت و آرام کردن نوزاد در حین گریه را نداشته باشد. مطالعه کردن در مورد روش هایی که پدرها می توانند برای آرام کردن بچه به کار بگیرند، می تواند در این زمین مثمر ثمر باشد.

یکی از روش های مناسب برای برقراری ارتباط عاطفی قوی تر میان پدر و فرزند، بغل کردن با تماس پوست با پوست می باشد. در مورد مزایای پرشمار تماس مستقیم بدن نوزاد با بدن مادر زیاد صحبت شده است. اما باید بدانید که چنین ارتباطی می تواند نقش چشمگیر در بهبود روابط بچه ها با پدر نیز داشته باشد. پدران همچنین می تواند تکنیک های ماساژ و حمام دادن نوزاد را یاد گرفته و در انجام این کارها به مادر کمک کنند.

در مورد اهمیت حمایت عاطفی همسرتان از شما به او اطلاعات بیشتری بدهید تا متوجه شود چقدر به کمکش نیاز دارید. همسرتان را تشویق کنید در مراقبت و نگهداری از فرزندان بیشتر با شما همراهی کند. به عنوان مثال، یکی از پدران در تجربه خود نوشته است که در هفته های اول تولد در زمان شیر دادن مادر به نوزاد احساس تنهایی می کرده است. آنها تصمیم گرفتند یک دستگاه شیردوش بخرند. بدین ترتیب پدر می توانست در طول روز گاهی مسئولیت شیر دادن به کودک با شیشه شیر را بر عهده بگیرد. مادر نیز در این مدت فرصت بیشتری برای استراحت در اختیار داشت.

 اگر در برقراری ارتباط مؤثر با همسرتان دچار مشکل شدید، به هیچ وجه مراجعه به مشاور را پشت گوش نیندازید. همچنین اگر علائم افسردگی پس از زایمان را تجربه می کنید، حتما با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

 

نکات خوبی که بهتر است در هفته دوم بدانید

  • با گذشت دو هفته از شیردهی، احتمالا سوالات بیشتری در این زمینه برایتان پیش خواهد آمد. ممکن است لازم باشد اطلاعاتی در مورد علت های کم بودن شیر مادر کسب کنید. همچنین کسب اطلاعات عمومی در مورد تغذیه مادر در دوران شیردهی و تاثیر تغذیه مادر بر روی نوزاد مفید خواهد بود.
  • سعی کنید هر زمانی که فرصت پیدا می‌کنید کمی از خانه بیرون بروید. به خصوص اگر دوست و آشنایی دارید که آنها نیز به تازگی صاحب فرزند شده اند، ملاقات کردن با یکدیگر می تواند تاثیر مثبتی روی روحیه شما داشته باشد.
  • بسیاری از کودکان، گاهی پس از شیردهی مقداری از شیر خورده شده را برمی گردانند. این موضوع تا حدی طبیعی است اما اگر احساس می کنید نوزاد شما پس از این کار احساس ناراحتی می کند، در مورد روش های جلوگیری از رفلاکس نوزاد مطالعه کنید.
  • در مورد روش های ایمن، جذاب و سرگرم کننده حمام کردن بچه های شیرخوار اطلاعات کسب کنید. همچنین اگر کسی را برای نگهداری از بچه در هنگام انجام کارهای ضروری خودتان همچون دوش گرفتن ندارید، به دنبال روش هایی برای سرگرم کردن و حفظ ایمنی نوزاد در این وقفه باشید.
  • به طور مرتب در مورد ویژگی های رشد جسمی و ذهنی نوزاد مطالعه کنید. مثلا اینکه معده اطفال شیرخوار چقدر ظرفیت دارد. آیا واقعا مغز پسربچه ها و دختربچه ها با هم فرق دارد؟ برای کسب این گونه اطلاعات به دنبال اطلاعات علمی از منابع معتبر همچون کتاب ها و یا سایت ها و پیج های تخصصی باشد. بدون تحقیق به مطالبی که به طور گذرا در شبکه های اجتماعی برخورد می کنید و ممکن است پایه علمی نداشته باشند، اعتنا نکنید.

بازی های مناسبی که می توانید با نوزاد انجام دهید

در هفته دوم تولد، نوزاد با لمس کردن اشیاء مختلف سعی می کند دنیای پیرامون خود را کشف کند. بنابراین بازی هایی را انتخاب کنید که کنجکاوی کودک را تحریک کرده و حس لامسه او را تقویت کنند.

  • لمس کردن بافت های مختلف: تعدادی اشیاء نسبت کوچک و اسباب بازی با بافت های نرم تهیه کنید. پیراهن کودک را دربیاورید و هر یک از لوازم را به آهستگی با بدن بچه تماس دهید طوری که احساس خوشایند به او دست دهد. در مورد بافت اشیاء صحبت کنید، مثلا «این روسری ابریشمی چقدر لطیف است!»، یا «این خرس عروسکی چقدر نرم است». اگر نوزاد دست خود را به سمت اشیاء برد، اجازه بدهید آن را در دست بگیرد. همچنین لوازم تمیز و ایمن را انتخاب کنید و در صورتی که بچه سعی کرد آن را به دهان خود فرو ببرد، مانع این کار نشوید.
  • ماساژ ملایم نوزاد: بچه را بدون لباس روی پتو یا حوله که زیر آن پدهای مخصوص تعویض قرار دارند بخوابانید. اجازه دهید به اطراف خود قل بخورد و احساس راحتی کند. با مقداری روغن مخصوص ماساژ نوزاد، شروع به ماساژ دادن ملایم نواحی مختلف بدن کنید. حرکت دستتان باید بسیار ملایم و در حد کشیدن انگشتان روی پوست باشد. نباید کوچک ترین فشاری به بدن بچه وارد کنید. می توانید در مورد تکنیک های مختلف ماساژ نوزاد و مزایای آن نیز مطالعه کرده و از روش های متنوعی بهره بگیرید.

 

منبع:babycenter

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close