بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

هفته اول نوزادی - نوزاد در هفته اول چگونه رشد می کند؟

هفته اول نوزادی  - نوزاد در هفته اول چگونه رشد می کند؟

قدم نورسیده مبارک! ورود عضو جدید خانواده، در عین شیرینی با دشواری‌ ها و استرس‌ های فراوان برای والدین نیز همراه است. به مرور خواهید توانست برنامه‌ های خود را با شرایط جدید تطبیق داده و سبک زندگی جدیدی را شکل دهید. در هفته اول نوزاد برای عادت کردن به زندگی خارج از شکم مادر تلاش و تقلا می‌ کند. برای همراهی کردن با این پروسه، لازم است به طور مکرر نوزاد را در آغوش گرفته و عشق و محبت مادری خود را نثارش کنید. 

بعد از ۹ ماه زندگی امن و آسوده در شکم مادر، فضای اضافی موجود در اطراف هنوز برای کودک تازه متولد شده قابل هضم نیست. ممکن است متوجه  شوید که دست و پای خود را به طور ناشیانه و بی‌ دقت در هوا تکان می‌دهد تا به فضای وسیعی که برای حرکت آزادانه دست و پا در اختیار دارد عادت کند. به مرور و با رشد عضلات و ماهیچه‌ها، و نیز عادت کردن به محیط بیرون تسلط نوزاد بر حرکات بدنش افزایش می‌ یابد.

ممکن است احساس کنید بچه تان در حین خواب راحت نفس نمی‌کشد. اگر با دقت به تنفس کودک در حین خواب دقت کنید متوجه خواهید شد که نفس‌هایش متناوب هستند. برای دقیقه‌ای، نفس‌های طولانی و عمیق می‌کشد و دقیقه‌ای دیگر تنفس سریع و سطحی می‌شود. همچنین ممکن است هرازگاهی متوجه صدای خرخر و خس خس شوید. گاهی ممکن است حس کنید نوزاد برای حدود ۵ ثانیه هیچ تنفسی ندارد و سپس دوباره شروع به نفس کشیدن می‌کند.

این مسائل همگی عادی بوده و نشانه سرماخوردگی نوزاد نیستند. با این حال، اگر تصور می‌ کنید وضعیت تنفس نوزاد نگران کننده است، با پزشک یا پرستار نوزاد تماس گرفته و یا بچه را به خانه بهداشت ببرید.

 

وضعیت مادر: عادت کردن به شیردهی

اگر قرار است خودتان به بچه شیر بدهید، احتمالا اکنون با دشواری‌ های ریز و درشت این کار دست و پنجه نرم می‌ کنید. صبور باشید! این کار به مرور برایتان آسانتر خواهد شد. اگر از شیر دادن به نوزاد دلسرد شده‌ اید، در مورد مزایای شیر مادر هم برای فرزند و هم برای مادر بیشتر مطالعه کرده و به طور مرتب خوبی‌‌های این کار را به خودتان یادآوری کنید تا انگیزه بیشتری بگیرید.

یکی از دغدغه های مادران، به خصوص پس از زایمان اول، کافی بودن شیر می‌باشد. مخصوصا اگر بچه دائما شیر بخواهد یا بعد از خوردن شیر گریه کند، مادر نگران می‌شود که نکند فرزندش شیر کافی دریافت نمی‌‌کند. برای برطرف کردن این نگرانی بهتر است در مورد روش‌ های صحیح شیر دادن به نوزاد و علائم گرسنگی نوزاد به مقدار کافی مطالعه و تحقیق کنید.

شما سوالات زیادی در مورد نحوه شیردهی خواهید داشت. ممکن است راحتی خودتان در حین انجام این کار چالش بزرگی برایتان باشد، به خصوص اگر عمل سزارین انجام داده باشید. بنابراین لازم است با پوزیشن ‌های شیردهی آشنایی کافی پیدا کنید. همچنین روش های کمک کردن به بچه در گرفتن سینه مادر را یاد بگیرید.

اگر از شیشه شیر برای شیر دادن استفاده خواهید کرد، حتما در این زمینه هم سوالاتی دارید. شما باید بدانید که چه نوع شیر خشکی مناسب است و چقدر باید شیر خشک به بچه بدهید. همچنین اگر قصد دوشیدن شیر خود را دارید، انواع روش های دوشیدن شیر مادر(شیردوش) برایتان سوال خواهد بود. به یاد داشته باشید که برای پیدا کردن جواب این سوال ها همیشه می توانید از مشاور شیردهی، خانه بهداشت و یا پزشک اطفال کمک بگیرید.

اگر احساس می کنید با ورود کودک به زندگی تان استرس تان بیشتر شده است، شما تنها نیستید. بسیاری از مادران در هفته های اول تولد فرزندشان احساسات مشابهی را تجربه می کنند. شما ممکن است بسیار خسته، دائما در حال گریه و زودرنج شده باشید. این مسائل می توانند نتیجه تغییرات هورمونی بوده و تنها چند ساعت یا چند روز طول بکشند. در هر حال کاملا عادی هستند. اگر مدیریت این گونه احساسات برایتان دشوار است، می توانید با مشاور یا پزشک خود در مورد آن صحبت کنید.

ممکن است علت برخی از ناراحتی های شما در ابتدا نامشخص باشند. به عنوان مثال، یکی از مادران در تجربه خود نوشته است همیشه در ناحیه سینه احساس درد و التهاب داشته است. بر اساس تجربه مادرش و پس از کنترل با مشاور شیردهی، متوجه شده است که به سینه بند با سایز بزرگتری نیاز دارد. پس از تغییر نوع و سایز سینه بند، این مادر احساس راحتی کرده و از درد و التهاب سینه هایش کاسته شده است. بنابراین همیشه حواستان به چیزهای کوچک باشد و همیشه از افراد باتجربه برای پرسیدن نکاتی که ممکن است به ذهن خودتان نرسد، مشورت بگیرید.

 

نکات خوبی که بهتر است در هفته اول بدانید

  • به احتمال زیاد این هفته یا هفته آینده نوزاد را به خانه بهداشت خواهید برد. اولین کاری که مسئول بهداشت انجام می‌دهد، معاینه کردن نوزاد و تشکیل پرونده سلامت کودک می‌باشد. در پرونده سلامت، اطلاعات واکسیناسیون، جزئیات مربوط به رشد بچه همچون قد و وزن و هر گونه نکات مفید یادداشت خواهند شد. مسئول بهداشت همچنین در مورد وضعیت خودتان از نظر جسمانی و احساسی پرسش خواهد کرد.
  • از فرصت طلایی روزهای اول تولد برای برقراری یک ارتباط مادر و فرزندی عمیق با نوزاد بهره بگیرید. در مورد اهمیت این دوران و روش های برقراری ارتباط با نوزاد در هفته های اول تولد مطالعه کنید.
  • در مورد دلایل خواب آلود بودن بچه ها تحقیق کنید. یاد بگیرید چه چیزهایی در مورد مدفوع نوزاد طبیعی و چه چیزهایی غیرطبیعی است. در مورد حفظ بهداشت بند ناف در این دوران آموزش ببینید و نسبت به آن حساس باشید.
  • شما همچنین باید برای ثبت ولادت اقدام کنید. اگر فرصت کافی برای این کار ندارید، نگران نباشید. تا ۱۵ روز پس از تولد مهلت قانونی برای ثبت ولادت نوزاد وجود دارد.
  • در مورد خطرات احتمالی که ممکن است نوگل شما را تهدید کنند، اطلاعات کسب کنید. به عنوان مثال سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، از جمله موارد نادری است که ممکن است در اثر سهل انگاری والدین رخ دهد. با اینکه این موارد به ندرت رخ پیش می‌آیند، اما شما باید اطلاعات کافی برای کاهش میزان خطر را داشته باشید.
  • سرعت رشد کودکان در هفته های اول بسیار بالاست. در مورد مراحل رشد نوزاد از نظر جسمی و ذهنی مطالعه کنید تا بدانید در هر مرحله چه موضوعاتی مهم هستند.

 

بازی های مناسبی که می توانید با نوزاد انجام دهید

در هفته اول تولد، بیشتر وقت نوزاد صرف خواب و شیر خوردن می شود. با این حال، این به این معنی نیست که نمی توانید در این دوران با بچه بازی کنید. بازی کردن در هفته اول می تواند نقش پررنگی در شکل گرفتن یک ارتباط صمیمانه داشته باشد.

  • عروسک انگشتی: حتما متوجه شده اید که بچه ها در هفته اول تولد هنوز گستره دید محدودی دارند و فقط چیزهایی را می توانند ببینند که درست در مقابل چشم شان باشد. یکی از بهتری بازی ها برای سرگرم کردن، افزایش تعامل پذیری و افزایش گستره دید کودک، استفاده از عروسک های انگشتی است. عروسک های انگشتی را روی انگشت اشاره خود پوشیده و از طرف آنها با بچه صحبت کنید. مثلا: «سلام، من هاچ زنبور عسلم!» و بعد اندکی مکث کنید، طوری که انگار منتظر هستید او هم جواب شما را بدهد.
  • شکلک درآوردن: نوزاد چهره را بیش از هر چیزی به یاد می آورد. بچه را به حالت نیمه خوابیده روی نی نی لای لای یا به پشت بخوابانید. خودتان کنار کودک دراز بکشید طوری که چهره به چهره هم قرار گیرید. اول با لبخند شروع کنید، بعد چهره خودتان را به حالت تعجب درآورید. زبان خودتان را بیرون آورده و برایش شکلک مسخره درآورید. حالت های مختلف چهره را به آرامی برای نوزاد اجرا کنید.
  • بازی با آینه: یکی دیگر از ایده های بازی با بچه ها در هفته اول، استفاده از یک آینه کوچک برای نشان دادن قیافه نوزاد و صحبت کردن با او می‌باشد. مثلا آینه را در مقابل کودک قرار دهید تا خودش را ببیند.

 

منبع:babycenter

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close