بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

هفته سوم نوزادی - نوزاد در هفته سوم چگونه رشد می کند؟

هفته سوم نوزادی  - نوزاد در هفته سوم چگونه رشد می کند؟

شاید باورش آسان نباشد ولی نوزاد شما بالاخره به پایان ماه اول تولدش نزدیک می ‌شود. در این زمان، وقتی بچه را روی شکم قرار دهید، متوجه می‌شوید که تلاش می کند سرش را بلند کرده و به اطراف نگاه کند. در انتهای هفته سوم تولد، به احتمال زیاد موفق خواهد شد سرش را طرفی به طرف دیگر بچرخاند. همچنین در این زمان، تسلط این دوست کوچک بر حرکات دست و پا بالاتر رفته و کنترل بیشتری روی عضلاتش خواهد داشت.

در این زمان، احتمال کمی دارد که به یک زمانبندی و روتین ثابت برای ساعت خواب نوزاد رسیده باشید. با این حال کم کم می توانید یاد دادن تفاوت روز و شب را شروع کنید. به مرور که بچه رشد می کند و بزرگ تر می شود، ساعات خواب و بیداری اش منظم تر خواهد بود.

می توانید با مطالعه نمودارها و چارت ها، ساعات طبیعی  خواب نوزاد را پیدا کنید. اما همواره به یاد داشته باشید که بعضی از کودکان، ممکن است مقدار نیازشان به خواب بیشتر یا کمتر از مقداری باشد که کارشناسان توصیه می کنند. با گذشت زمان، مقدار خواب کافی برای کودک خودتان را پیدا خواهید کرد.

 

ممکن است بخواهید برای خواباندن نوزاد از شیشه شیر و پستانک استفاده کنید. بهتر است قبل از اینکه تصمیم نهایی را در این مورد بگیرید، در مورد مزایا و معایب استفاده از پستانک برای خواباندن بچه های شیرخوار تحقیق کنید.

وضعیت مادر: کنار آمدن با کم خوابی

اگر بخواهیم وضعیت مادر در هفته سوم پس از زایمان را با یک کلمه توصیف کنیم، «خستگی مفرط» تنها عبارت مناسب خواهد بود. کمبود خواب یکی از بزرگترین مشکلات والدین و به خصوص مادران در هفته های اول پس از تولد فرزند می باشد. اما چگونه می توانیم این مشکل را به حداقل برسانیم؟ اولین نکته آن است که سعی کنید ساعت خواب خود را تا جایی که می توانید با بچه ها هماهنگ کنید. وقتی آنها خواب هستند شما هم اندکی چرت بزنید یا حداقل کمی استراحت کنید. گاهی لازم است تا همه مشکلات را فراموش کنید و چند دقیقه فقط پلک های خود را بسته و احساس آرامش کنید.

سعی کنید روحیه مثبت خود را حفظ کنید. صحبت کردن با والدینی که بچه های بزرگتر دارند ممکن است کمک کننده باشد. آنها یک بار این مسیر را طی کرده اند و حتما خوشحال می شوند تجارب و راه حل های خود را با شما در میان بگذارند. شاید بد نباشد در این مورد با پزشک یا پرستار کودک تان نیز صحبت کنید؛ هر چه باشد آنها هر روز با مادران زیادی صحبت می کنند و اطلاعات زیادی در این مورد دارند.

زمانی که خسته هستید، تحمل گریه های بچه و آرام کردن او ممکن است دشوارتر از سایر اوقات باشد. گاهی ممکن است فکر کنید این کودک دائما در حال گریه کردن است. شاید مشکل این باشد که شما در شناسایی علت گریه نوزاد دچار مشکل هستید. بهتر است در مورد دلایل گریه نوزاد بیشتر تحقیق کنید و تنها به چند دلیل کلی که خودتان می دانید اکتفا نکنید.

تا جایی که می توانید از پزشک یا پرستار اطفال کمک بگیرید. با یک مشاور شیردهی در مورد مشکلات مختلفی که در شیر دادن به نوزاد وجود دارد مشورت کنید. شیر دادن بیش از حد، درد و التهاب سینه مادر، ترک خوردن نوک سینه و ورم غده های شیردهی از جمله مشکلات رایج در این دوره زمانی هستند که با یک مشاوره خوب می توانند به راحتی حل شوند.

در این دوره زمانی تقریبا همه چیز سخت و دشوار به نظر می رسد. هر تغییری در ابتدا با اندکی دشواری همراه است، اما شما به سرعت خودتان را با این تغییرات وفق خواهید داد. به زودی به زندگی با حضور عضو جدید خانواده عادت کرده و روتین مناسب خود را به دست خواهید آورد. کافیست همیشه به یاد داشته باشید که این دوره بی برنامگی موقت است و سپری خواهد شد.

 یکی از خانواده ها در تجربه شان نوشته اند، زمانی که پسرشان بی قراری می کند، قرار دادن نوزاد در آغوشی و راه رفتن والدین با آن به خواب کودک کمک می کند. زمانی که بیقراری پسر کوچک‌شان بیشتر می شود، در حین راه رفتن به آرامی زمزمه کرده و برایش لالایی می خوانند و این کار مثل معجزه عمل می کند. شما هم با حفظ خونسردی و کمک گرفتن از تجارب سایرین خواهید توانست بهترین روش ها برای آرام کردن فرزند خود را پیدا کنید.

نکات خوبی که بهتر است در هفته سوم بدانید

  • در این مدت، هنوز سیستم ایمنی نوزاد به طور کامل شکل نگرفته است و همچنان ممکن است نوزاد به بیماری های مختلف دچار شده و به طور مکرر تب کند. در این صورت تب کردن بچه، مراجعه به دکتر ضروری است.
  • از خودتان غافل نشوید. هر شش هفته یک بار با پزشک خود ملاقات کنید و چکاپ های مخصوص پس از زایمان را انجام دهید. در مورد مراقبت های ضروری برای مادران مطالعه کرده و آنها را جدی بگیرید.
  • آیا تمرینات کف لگن را انجام می دهید؟ حرکات ورزشی و تمرینات مربوط به تقویت و ریکاوری عضلات برای جلوگیری از تحلیل قوای جسمانی مادر بسیار مهم و ضروری هستند. جلوگیری از ضعف جسمانی همچنین تاثیر قابل توجهی بر روی سلامت ذهنی مادر دارد.
  • بعضی نوزادان با چشمان باز می خوابند. در صورتی که کودک شما شرایط مشابهی دارد، در مورد طبیعی بودن این وضعیت از مشاوره تخصصی کمک بگیرید.
  • در مورد لوازم کمک لازم برای شیردهی همچون دستگاه شیردوش، بالش شیردهی، پد شیردهی و انواع بطری شیر تحقیق کنید.

بازی های مناسبی که می توانید با نوزاد انجام دهید

در هفته سوم تولد، بازی هایی را با نوزاد انجام دهید که مهارت های ارتباطی او را تقویت می کنند.

  • صحبت کردن بچگانه: در این زمان نوزاد صداهای نامفهوم زیادی تولید می‌کند. وقتی بچه صدایی مثل «بِبِبب» از خود در آورده یا با دهان صدای کلیک تولید کرد، شما هم به تقلید از او عین این صداها را تکرار کنید. سپس این صدا را اندکی تغییر داده و شکل های جدیدی از آن کار را که می توانید انجام دهید، به اون نشان دهید. مثلا این بار صدای هوهوی باد تولید کنید. به احتمال زیاد، کودک کم کم سعی خواهد کرد تا حرکات شما را تکرار کند.
  • رقص دایناسور:  رقص دایناسور یک بازی بسیار ساده است. برای انجام آن کافیست انگشت وسطی خود را کمی بالا برده و خم کنید، انگار که سر دایناسور است و از چهار انگشت دیگر برای راه رفتن استفاده کنید. در حالیکه کودک را خوابانده یا نشانده‌اید، انگشت ها را در جایی روی بدن قرار دهید که بتواند آن را ببیند. به عنوان مثال، سینه یا شکم بچه محل های خوبی هستند. سپس انگشت ها را به صورت راه رفتن دایناسور روی بدن او حرکت داده و مثلا بگویید «این یه دایناسوره، داره از نوک پا تا نوک دماغت راه می ره» و با آرامی این حرکت را از روی پا به سمت بالا انجام دهید.

 

منبع:babycenter

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close