بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

رفلاکس نوزاد چیست؟

رفلاکس نوزاد چیست؟

رفلاکس نوزاد که یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که تقریبا می‌توان گفت تمام نوزادان کم و بیش با آن درگیر هستند. این مشکل در حالت کلی نگران کننده و حاد نیست؛ اما از آنجایی که ممکن است نوزاد و مادر را اذیت کند، بهتر است تا درمان شود. رفلاکس همان بازگشت محتویات معده به مری است که گاهی ممکن است از راه دهان خارج نشود و از همان مری به معده بازگردد. اما گاهی نیز ممکن است با فشار و شدت زیاد از مری به دهان و سپس بیرون هدایت شود.

مادر عزیز! اگر نوزاد شما از مشکل رفلاکس رنج می‌برد، اصلا نگران نباشید. زیرا با رشد اندام‌های او و همچنین بالاتر رفتن سن نوزاد، این مشکل نیز برطرف می‌شود. حال که صحبت از رفلاکس نوزاد است، آیا می‌دانید این مشکل چه علائمی دارد و راه‌های درمان آن چیست؟ ما در این بخش قصد داریم به بررسی کامل این موضوع و جزئیات آن بپردازیم، با ما همراه باشید.

 

 

علائم رفلاکس نوزاد چیست؟

رفلاکس نوزاد خطرناک نیست اما اگر اسید این محتویات معده زیاد باشد، ممکن است تداوم داشتن آن منجر به بروز مشکلات دیگری در نوزاد شود. مشکلاتی از جمله زخم گلو یا مری. بنابراین بهتر است تا از علائم و شدت رفلاکس نوزاد مطلع شوید تا بتوانید آن را درمان کنید. اگر نوزاد دلبند شما علائم زیر را داشت، قطعا رفلاکس دارد. با این حال بهتر است برای تشخیص دقیق‌تر او را برای معاینه و بررسی نزد پزشک متخصص ببرید.

  • استفراغ شدید

یکی از اصلی‌ترین علائم رفلاکس در نوزادان، استفراغ‌های شدید است. زمانی که محتویات معده نوزاد با شدت زیاد به بیرون می‌ریزد، این را باید جزو یکی از علائم رفلاکس نوزاد دانست. معمولا این اتفاق بلافاصله پس از شیر خوردن و دقیقا زمانی که نوزاد می‌خواهد باد گلویش را خارج کند، اتفاق می‌افتد.

  • بالا آوردن مایع سبز یا زرد رنگ

یکی دیگر از علائم و نشانه‌های رفلاکس نوزاد، بالا آوردن مایع سبز یا زرد رنگ است. خصوصا اگر نوزاد فقط از شیر مادر یا شیرخشک تغذیه کند، محتویات معده‌اش کاملا به رنگ سبز یا زرد در می‌آید.

  • مشاهده خون در مدفوع

یکی دیگر از علائم رفلاکس نوزادان و کودکان مشاهده خون در مدفوع آنهاست. البته این خون چندان زیاد نیست اما در هر صورت یکی دیگر از علائم رفلاکس به شمار می‌رود.

  • عدم وزن‌گیری صحیح

شاید رفلاکس نوزاد تا حدودی برای او عوارض جانبی ایجاد نکند. اما گاهی اوقات ممکن است این مشکل شدت پیدا کند و باعث عدم وزن گیری نوزاد شود. حتی در کودکان زیر 18 ماه نیز رفلاکس مشکلاتی از قبیل عدم وزن گیری به وجود می‌آورد.

  • بالا آوردن محتویات معده که شبیه تفاله است

رفلاکس نوزاد با بالا آوردن مایع سبز یا زرد رنگ همراه است. اما رفلاکس در کودکانی که غذای کمکی میخورند، با بالا آوردن محتویاتی شبیه به تفاله همراه است.

چرا نوزادان رفلاکس می‌گیرند؟

دلایل بسیار زیادی باعث رفلاکس نوزادان است. برخی از این دلایل با افزایش سن نوزاد و رشد اندام‌هایش خود به خود برطرف می‌شوند و بعضی دیگر حتما نیاز به درمان‌های پزشکی دارند. در آناتومی بدن انسان و نوزاد، یک حلقه ماهیچه‌ای به نام اسفنکتر تحتانی معده، مابین مری و معده قرار دارد. زمانی که این حلقه به خوبی رشد نکرده باشد، رفلاکس نوزاد اتفاق می‌افتد. به همین علت ممکن است این حلقه در هر زمان باز شود و محتویات معده نوزاد به مری و دهان راه پیدا کند.

اما علاوه بر این دلیل، دلایل دیگری نیز هستند که باعث به وجود آمدن رفلاکس نوزاد می‌شوند. موارد زیر همگی جزو این علائم هستند:

  1. تولد زود هنگام یا زودرس

یکی از دلایل رفلاکس نوزاد، به دنیا آمدن زود هنگام است. همانطور که می‌دانید جنین در ماه آخر در بدن مادر تکامل می‌یابد. نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می‌آیند یا به اصطلاح نارس هستند، به خوبی تکامل نمی‌یابند. گاهی حتی ممکن است بسیاری از اندام‌های آنها به خوبی شکل نگرفته باشد و نوزاد مدتی را در دستگاه سپری کند. در حالت کلی یکی از دلایل رفلاکس در نوزادان، تولد زودهنگام است.

  1. عدم تحمل مواد غذایی

حتما شنیده‌اید که بعضی از نوزادان به لاکتوز شیر حساسیت دارند و یا به بعضی از مواد غذایی یا ترکیبات آنها حساس هستند. این موضوع می‌تواند باعث به وجود آمدن رفلاکس شود.

  1. بیماری رفلاکس معده به مری

بعضی از نوزادان رفلاکس عادی یا معمولی را تجربه نمی‌کنند؛ بلکه آنها بیمار هستند و نیاز به درمان‌های پزشکی دارند. گاهی اوقات ضعف یا بیماری دستگاه گوارش و به خصوص معده، باعث رفلاکس در نوزادان می‌شود.

 

رفلاکس نوزاد چگونه تشخیص داده می‌شود؟

قطعا زمانی که رفلاکس نوزاد در درجه حادتری قرار بگیرد، باید از طریق بررسی‌های پزشکی آن را تشخیص داد. در ادامه رایج‌ترین روش‌های تشخیص رفلاکس در نوزادان را برایتان عنوان می‌کنیم.

  • سونوگرافی
  • تست‌های آزمایشگاهی
  • تصویربرداری با اشعه ایکس یا اشعه اولتراسوند
  • آندوسکوپی فوقانی

رفلاکس نوزاد چگونه درمان می‌شود؟

مادر عزیز! سعی کنید برای رفلاکس نوزاد نگرانی زیادی نداشته باشید. زیرا با بزرگتر شدن نوزاد، این مشکل خود به خود برطرف می‌شود. اما به طور کلی برای اینکه شما و نوزادتان در این دوران اذیت نشوید، یک سری راهکارهای مخصوص وجود دارد. البته ناگفته نماند در صورتی که رفلاکس در درجه حادتری باشد و این موضوع را پزشک تشخیص دهد، باید درمان‌های جدی پزشکی آغاز شود.

یکی از راهکارها برای درمان رفلاکس نوزاد، این است که شما مقدار غذا یا شیر را کمتر و در عوض تعداد وعده‌های غذایی را بیشتر کنید. اینگونه معده نوزاد شما کاملا پر نمی‌شود و رفلاکس کاهش می‌یابد.

راهکار بعدی این است که پس از اتمام شیردهی نوزادتان را نخوابانید و او را به مدت 20 دقیقه به صورت عمود نگه دارید و یا از تخت و تخت کنار مادر با قابلیت تنظیم شیب استفاده کنید. اگر نوزادتان به بعضی از مواد غذایی حساسیت دارد، بهتر است تا این مواد غذایی از وعده غذایی مادر حذف شود. (در صورتی که نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند) همچنین اگر نوزاد غذای کمکی میخورد، این مواد غذایی از وعده‌های غذایی‌اش حذف شوند.

راهکار بعدی این است که اگر کودک یا نوزاد شما شیرخشک مصرف می‌کند، آن را غلیظ‌تر تهیه کنید. اگر هم از شیر مادر استفاده می‌کند، بهتر است تا شیر مادر توسط دستگاه شیردوش دوشیده شود و کم کم با شیشه شیر مناسب رفلاکس به نوزاد داده شود.

در حالت کلی نگران نباشید زیرا این موضوع قابل درمان است. حال چه با راهکارهای ساده و چه با راهکارهای پزشکی. چیزی که اهمیت دارد این است که شما به عنوان یک مادر به این موضوع اهمیت می‌دهید و پیگیر مشکل نوزادتان هستید.

 

منبع:mamanatural

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close