بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

نکاتی که باید در مورد حمام کردن نوزاد بدانید

نکاتی که باید در مورد حمام کردن نوزاد بدانید

 حمام کردن نوزاد تازه متولد شده، یکی از اصلی‌ترین دغدغه مادران جوان است. معمولا نوزادانی که تازه متولد می‌شوند، به دلیل وجود بند ناف و جثه بسیار کوچکی که دارند، برای حمام کردن کمی مادرانشان را به دردسر می‌اندازند. در هر صورت به حمام بردن نوزادی که تازه متولد شده است، حساسیت‌های خاص خودش را دارد.

به همین علت شما خانم عزیز که به تازگی حس مادر شدن را تجربه کرده‌اید، باید برای حمام و رعایت بهداشت و نظافت نوزادتان، یک سری حساسیت‌های خاص را به خرج دهید. اما اصلا نگران نباشید و نترسید؛ زیرا ما قصد داریم با بیان یک سری نکات و موارد مهم در خصوص حمام کردن نوزاد، این کار را به شما آموزش دهیم. قطعا پس از مطالعه کامل این مطلب، حس می‌کنید که حمام بردن نوزاد چقدر کار لذت بخش و شیرینی است. پس اصلا نگران نباشید و با دقت به حساسیت‌هایی که در این خصوص وجود دارد، توجه کنید. با ما همراه باشید.

 

 

برای حمام کردن نوزاد به چه وسایلی نیاز داریم؟

قبل از اینکه بخواهید نوزاد ظریف و کوچکتان را به حمام ببرید، باید وسایل مورد نیاز داخل حمام را آماده کنید. همچنین بهتر است تا وسایلی که نوزاد پس از حمام کردن به آنها نیاز دارد، به همراه یک دست لباس مناسب فصل را آماده کنید تا از این بابت نگرانی نداشته باشید. خوب است که برای حمام کردن نوزاد به خصوص در ماه‌های اول تولد، از همسرتان و یا یکی از نزدیکانتان کمک بگیرید.

حالا بهتر است به سراغ لیست وسایلی که داخل حمام به آن نیاز دارید، برویم.

  • وان مخصوص شستشوی نوزاد یا هر وان دیگری که برای این کار مناسب باشد
  • دستمال یا لیف بسیار لطیف برای شستن بدن نوزاد
  • صابون یا شامپو و یا یک نوع شوینده مناسب برای پوست لطیف نوزاد
  • یک کاسه کوچکتر برای آب ریختن روی بدن نوزاد
  • یک صندلی حمام برای نشستن مادر

وان نوزاد و کودک Cam مدل Bagno وان بروی مدل پرتیکووان پایه دار Cam مدل Cambio


زمانی که این وسایل را تهیه کردید، می توانید با خیال راحت به سراغ مرحله بعدی یعنی استحمام نوزادتان بروید. اما بهتر است قبل از اینکه به سراغ نحوه حمام کردن نوزاد برویم، لیست وسایلی که نوزاد بعد از استحمام به آن نیاز دارد را بررسی کنیم. زیرا شما باید قبل از شروع استحمام این وسایل را نیز آماده کنید.

  • حوله نرم و لطیف
  • یک دست لباس مناسب فصل. اگر در فصل سرما هستید بهتر است چند لایه لباس برای نوزادتان آماده کنید.
  • لوسیون مناسب پوست نوزاد
  • پوشک
  • گوش پاک کن
  • دستمال سر یا کلاه

نکاتی که باید مادر در مورد حمام کردن نوزاد بداند

حالا که تمام وسایل مورد نیاز برای حمام کردن نوزاد را آماده کردید، بهتر است تا مراحل استحمام نوزاد را به شما آموزش دهیم.

  • محل دقیق استحمام نوزادتان را آماده کنید. ست وان و کاسه کوچکی که برای نوزادتان آماده کردید را در محلی که می‌خواهید نوزادتان را استحمام کنید، قرار دهید. سپس صندلی حمام را در موقعیتی قرار دهید که به وان حمام کودک کاملا نزدیک باشد و شما کاملا مسلط به شستن نوزاد باشید.

  • برای حمام کردن نوزاد، باید دو سوم وان را پر از آب کنید. البته حتما باید اندازه وان را در نظر داشته باشید. مقدار آبی که در وان می‌ریزید، نباید در حدی باشد که نوزاد در آن فرو برود.

  • در این مرحله شما باید دمای آب را با دقت بررسی کنید تا بیش از حد داغ یا سرد نباشد. به طور کلی دمای مناسب برای حمام کردن نوزاد، کمی بالاتر از دمای بدن است. شما می‌توانید برای کسب تجربه بیشتر و بالا بردن دقتتان در این خصوص از دماسنج استفاده کنید.

  • حالا که شرایط را فراهم کردید، می‌توانید نوزاد را با احتیاط به داخل حمام بیاورید و سپس در وان آب قرار دهید. پشت نوزاد را به دستتان تکیه دهید و مراقبت سر و گردن نوزاد باشید. حالا با استفاده از دستمال یا لیف نرم، شستشوی نوزاد را آغاز کنید.

  • زمانی که بدن نوزاد را کاملا شستید، مقدار کمی شامپو روی سرش بریزید و به آرامی ماساژ دهید. حالا نوزاد را از قسمت شکم روی دستتان قرار دهید (به حالت دَمَر) و با استفاده از کاسه کوچک، روی سرش آب بریزید تا موهایش کامل شسته شود. برای شستشوی صورت نوزاد می‌توانید دستتان را مرطوب کنید و روی صورتش بکشید. این کار برای شستشوی صورت کفایت می‌کند.

    شامپو سر Johnson'sشامپو سر Mustelaشامپو 1 × 2 موستلا
  • اگر نوزاد شما هنوز بند ناف دارد، بهتر است تا به آن کاری نداشته باشید و تمام تلاشتان را کنید که قسمت بند ناف را لمس نکنید. اگر نوزاد شما دختر است، مراقب باشید تا کف و صابون به داخل واژنش نفوذ نکند و اگر پسر است سعی کنید قسمت ختنه‌گاه را جمع و مچاله نکنید. شستشوی نواحی که دارای چین است؛ مانند گردن و چین خوردگی‌های بالای ران را با دقت انجام دهید.

  • حالا حمام کردن نوزاد به پایان می‌رسد و باید حوله را به نوزاد بپیچید و او را از حمام بیرون بیاورید. حتما به دمای اتاق توجه کنید که خیلی سرد نباشد.

  • در حالی که با حوله تمام نواحی بدن نوزاد را پوشانده‌اید، او را روی تشک نرم بخوابانید و با استفاده از یک گوش پاک‌کن، قسمت لاله گوشش را خشک کنید. لوسیون را به تمام قسمت‌های بدنش بمالید و به آرامی ماساژ دهید.

  • نوزاد را پوشک کنید. اگر هنوز بند ناف دارد، با دقت نواحی اطراف بند ناف را خشک کنید. حتی اگر لازم است، با فاصله زیاد و با باد سشوار این کار را انجام دهید. پس از بستن پوشک، لباس‌های نوزاد را تنش کنید. مامان عزیز! حتی اگر در فصل تابستان هستید، بهتر است تا چند ساعت پس از استحمام، سر نوزاد را با کلاه یا دستمال سر بپوشانید.

نوزادتان را ببوسید، شیر دهید و او را بخوابانید. خوابیدن پس از حمام کردن، برای نوزاد بسیار لذت بخش است.

اسفنج گیاهی چیکودستمال مرطوب پاک کننده نوزاد و کودک موستلاگوش پاک کن MotherCare


به شما مادر با دقت تبریک می‌گوییم! شما نوزادتان را با رعایت موارد مهم حمام کردید.

ما در این بخش مراحل حمام کردن نوزاد را برای شما توضیح دادیم. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که نوزاد جثه بسیار کوچکی دارد و زمانی که خیس می‌شود، بدنش به شدت لغزنده می‌شود. بنابراین این موضوع را در نظر بگیرید و حتما جوانب احتیاط را رعایت کنید. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که هیچگاه آب را مستقیما روی صورت نوزاد نریزید و برای شستشوی سر و صورت نوزاد حتما او را به پشت برگردانید. و در نهایت سعی کنید نوزاد را برای مدت طولانی در حمام نگه ندارید و حمام را به گونه‌ای آماده کنید که پر از بخار نشود.

 

منبع:mamanatural

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close