بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

راهنمای خرید وان حمام نوزاد و کودک

راهنمای خرید وان حمام نوزاد و کودک

حمام کردن بچه‌ها یکی از بهترین موقعیت‌ها برای تقویت رابطه صمیمانه میان والدین و فرزندان است. با این حال، جنب و جوش زیاد کودک در حین حمام کردن و نگرانی از ایمنی آنها می‌تواند پدر و مادر را دچار دردسر کند. وان حمام کودک و نوزاد  از جمله امکانات کاربردی است که با فراهم کردن فضای مناسب برای نشاندن بچه‌ها، فرآیند حمام کردن را برای والدین ساده‌تر می‌کند.

اما آیا استفاده از وان حمام کودک ضروری است؟
چه بایدها و نبایدهایی را باید در این زمینه رعایت کنیم؟

در این مطلب به مهمترین مزایای استفاده از وان حمام کودک و نوزاد پرداخته و نکات مهم در هنگام حمام کردن نوزاد با استفاده از وان حمام کودک و نوزاد را مرور خواهیم کرد.


مزایای استفاده از وان حمام کودک ونوزاد

قبل از رایج شدن وان‌های مخصوص نوزاد، بیشتر خانواده‌ها عادت داشتند از لگن حمام معمولی برای شست‌وشوی بچه‌ها استفاده کنند. ممکن است برای برخی والدین جای سؤال باشد که وان حمام کودک چه مزایایی نسبت به سایر لوازم رایج برای حمام کردن نوزاد دارد و آیا خرید وان مخصوص برای بچه‌ها ضروری است یا نه. در این بخش به چند مزیت اساسی وان حمام کودک می‌پردازیم.

طراحی متناسب با ارگونومی نوزاد

در ماه‌های اول تولد هنوز ستون فقرات نوزاد به طور کامل شکل نگرفته است و بچه‌ها نمی‌توانند به تنهایی بنشینند و سر و گردن خود را کنترل کنند. در این حالت، نگه داشتن بچه‌ها برای پدر و مادر می‌تواند کار سخت و پرزحمتی باشد. در بسیاری از مدل‌های وان حمام کودک یک دیواره به صورت شیب‌دار طراحی می‌شود و بچه‌ها می‌توانند به راحتی در داخل وان به صورت نیمه خوابیده قرار بگیرند. نشستن در این حالت باعث می‌شود حمام کردن هم برای نوزاد ایمن‌تر باشد و هم کنترل کردن بچه‌ها برای والدین راحت‌تر باشد.

مواد اولیه استاندارد برای نوزاد

لوازم پلاستیکی از نظر کیفیت و بهداشت درجات متفاوتی دارند. بسیاری از مواد استفاده شده در تولید کالاهای پلاستیکی از جمله فتالات برای کودکان مضر و سمی هستند و برندهای معتبر لوازم سیسمونی نوزاد، در تولید محصولات خود از این مواد اجتناب می‌کنند. با خرید کالاهایی که به طور اختصاصی برای نوزاد طراحی شده‌اند، می‌توانید از نظر سطح استاندارد و سلامتی مواد اولیه مطمئن شوید.

حمام نوزاد در هفته‌های اول تولد

در هفته‌های اول تولد برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به ناحیه ناف، غوطه‌ور کردن بچه‌ها در داخل آب ممنوع است. معمولاً توصیه می‌شود در این زمان فقط از حمام اسفنجی برای تمیز کردن بدن نوزاد استفاده شود. با این حال همچنان شما به محل مناسبی برای قرار دادن نوزاد در حین پاک کردن آنها با اسفنج نیاز خواهید داشت. وان کودک به همراه توری مخصوص نوزاد، فضای راحتی را فراهم ساخته و اجازه می‌دهد بدون نگرانی از سر خوردن و حرکت بیش از حد بچه‌ها، آنها را حمام دهید.

قابلیت‌های اضافی

بعضی از مدل‌های وان حمام نوزاد قابلیت‌های ویژه‌ای دارند که دامنهٔ کاربرد آنها را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، مدل‌های تاشو، فضای کمی را اشغال می‌کنند و می‌توانند در هنگام سفر یا حضور در خانهٔ اقوام نیز به کار گرفته شوند. بعضی مدل‌ها نیز طوری طراحی می‌شوند که خانواده‌ها بتوانند همگام با رشد نوزاد به اشکال مختلف از محصول استفاده کنند. این ویژگی‌ها به حل مشکلات رایج والدین در حین حمام کردن بچه‌ها کمک کرده و انجام کار را برای آنها آسان‌تر می‌کند.

ملاحظات ایمنی

زمانی که بدن نوزاد خیس و پر از کف است، جلوگیری از سر خوردن آنها می‌تواند کار سختی برای پدر و مادر باشد. محصولات فومی و اسفنجی متعددی برای نصب روی وان حمام کودک در بازار وجود دارند که برای پیشگیری از لیز خوردن بچه‌ها در حین حمام کردن بسیار کاربردی هستند. این قابلیت باعث می‌شود سطح ایمنی نوزاد در وان حمام افزایش پیدا کند.

بایدها و نبایدهای وان حمام کودک و نوزاد

حمام کردن بچه‌ها کار حساسی است و در حین استفاده از وان کودک باید نکات متعددی را مد نظر قرار دهید تا از بروز مشکل جلوگیری شود. کنترل دمای آب، نحوهٔ گذاشتن بچه‌ها در داخل وان، حفاظت از بچه‌ها در حین حمام کردن و در نهایت نکات بهداشتی برای شستشو و نگهداری وان از جمله مسائل مهمی هستند که لازم است مورد توجه قرار گیرند.

به خودتان زمان بدهید

فرقی ندارد که چه مدلی از وان حمام کودک را در اختیار داشته باشید. حمام کردن بچه‌ها در هفته‌های اول تجربه چالش‌برانگیزی محسوب می‌شود و نیاز به صبر و حوصله دارد. بعضی از بچه‌ها از تغییر دما یا قرار گرفتن در آب می‌ترسند. حتی اگر پیش از این فرزندان دیگری داشته‌اید، همچنان ممکن است پیدا کردن خلق و خوی فرزند جدید کار دشواری باشد.

وان کودک را در محل مناسبی قرار دهید

وان را روی میز و سطوحی که احتمال لیز خوردن وجود دارد قرار ندهید. اگر سطح سرامیک‌های حمام لغزنده است و از ثابت ماندن وان در حین حمام کردن مطمئن نیستید، می‌توانید زیر وان یک مت یا کف‌پوش لاستیکی قرار دهید تا با افزایش اصطکاک، شانس سر خوردن وان کاهش پیدا کند.

دمای آب داخل وان را کنترل کنید

بچه‌ها به دمای بالا و پایین به یک اندازه حساس هستند و آب حمام کودک نباید بیش از حد گرم یا سرد باشد. دمای مناسب حدود ۳۷ یا ۳۸ درجه سانتی‌گراد است که می‌توانید از ترمومتر برای اندازه‌گیری آن استفاده کنید. حداکثر دمای مجاز برای حمام کردن بچه‌ها ۴۸ درجه است. یک روش تخمینی برای کنترل دمای آب داخل وان، چک کردن آن با آرنج‌تان است. اگر احساس گرمی و سردی نکنید، به احتمال زیاد دمای آب برای بچه‌ها مناسب است.

بچه‌ها را ناگهان در داخل آب نگذارید

برای گذاشتن نوزاد در داخل وان، با یک دست کمر و باسن و با دست دیگر سر و گردن نوزاد را نگه داشته و آنها را در همین وضعیت به آرامی داخل آب قرار دهید تا کم کم به تغییر محیط و دما عادت کنند. عجله در انجام این مرحله و تماس ناگهانی با آب می‌تواند بچه‌ها را دچار شوک کند. سطح آب در داخل وان برای شستن نوزاد نباید بیشتر از ۵ سانتی‌متر باشد. زمانی که بچه‌ها بتوانند به تنهایی بنشینند، می‌توانید تا سطح کمر آنها (در حالت نشسته) آب در داخل وان بریزید.

مراقب سر خوردن بچه‌ها باشید

در حین شستشو و آبکشی، هیچ وقت هر دو دست خود را از بچه‌ها جدا نکنید. همیشه یکی از دست‌ها را پشت سر یا گردن کودک نگه داشته و از آنها در برابر سر خوردن و لغزیدن حافظت کنید. برای نوزاد زیر ۶ ماه، استفاده از توری مخصوص شستشو یا آسان‌شور در داخل وان، به ثابت ماندن بچه‌ها در یک جا کمک می‌کند.

در بعضی مدل‌ها، در دیوارهٔ پشتی نوزاد یک لایه فومی در نظر گرفته می‌شود که احتمال لغزش و سر خوردن را کاهش می‌دهد. اگر از مدل‌های ساده استفاده می‌کنید، می‌توانید با خرید توری، اسفنج یا روکش‌های سیلیکونی مخصوص، از سر خوردن بچه‌ها جلوگیری کنید. یک ایدهٔ سادهٔ دیگر این است که یک حولهٔ قدیمی را کف وان پهن کنید.

از اسباب‌بازی‌های حمام غافل نشوید

با اینکه بیشتر بچه‌ها به آب و آب‌بازی علاقه دارند، ترس بعضی از بچه‌ها از آب و گریه کردن آنها در حین حمام کردن طبیعی است. اسباب‌بازی‌های حمام برای جلب توجه کودکان و افزایش علاقه آنان به حمام کردن بسیار کاربردی هستند. بعضی از مدل‌های وان کودک محل مخصوصی برای قرار دادن اسباب‌بازی دارند که این کار را برای شما آسان‌تر می‌کند.

بچه‌ها را داخل وان تنها نگذارید

هنگام حمام کردن بچه‌ها اتفاقات پیش‌بینی نشده می‌توانند حواس شما را پرت کنند. ممکن است متوجه شوید وسیله‌ای را جا گذاشته‌اید، کسی در بزند یا گوشی تلفن‌تان زنگ بخورد. هیچ وقت تصور نکنید که چند لحظه تنها گذاشتن بچه‌ها در داخل وان بی‌خطر است.

در صورتی که نیاز دارید به طور ضروری حمام را ترک کنید، حتما بچه را از وان خارج کرده و دور آنها حوله بپیچید تا سرما نخورند. بهتر است قبل از حمام کردن لیستی از لوازم مورد نیاز را تهیه کنید تا در حین حمام کردن مجبور برای برداشتن لوازم مورد نیاز دچار دردسر نشوید. 

بعد از هر بار استفاده وان را شسته و خشک کنید

ساکن ماندن آب محیط مناسبی برای رشد انواع قارچ و باکتری فراهم می‌کند. در مدل‌هایی که دارای محافظ فومی هستند، باقی ماندن کف و آب می‌تواند به سرعت فوم را تخریب کند. هر بار پس از استفاده، وان را به خوبی شسته و آن را در محل مناسبی قرار دهید که سریع خشک شود.

برای شستن وان، استفاده از یک شوینده ملایم و آب کافی است. استفاده از شوینده‌های قوی حاوی مواد خورنده می‌تواند بعضی از قسمت‌های وان کودک را خراب کند. بهتر است مدل‌هایی را انتخاب کنید که دارای لوله تخلیه و دستگیره برای آویزان کردن باشند تا مراحل پاکسازی و خشک کردن آسان‌تر صورت بگیرد.

 

منبع: بامبینو کالا

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close