بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

حمام کردن نوزاد

حمام کردن نوزاد

حمام کردن نوزاد جزو لذت بخش‌ترین کارهایی است که والدین انجام می‌دهند. بوی خوب بدن نوزاد بعد از حمام کردن یک بوی لذت بخش و دوست‌داشتنی برای پدر و مادر است. اما بسیاری از والدین، خصوصا زوج‌های جوان در این مورد سوالات متعددی دارند. زیرا همانطور که می‌دانید نوزادان جثه بسیار کوچکی دارند و شستن آنها در حمام خطرهای خاص خودش را دارد. داشتن اطلاعات کافی در خصوص شستن نوزاد و حمام کردن او به شما کمک می‌کند تا با آرامش و اعتماد به نفس بیشتری این کار را انجام دهید. به همین خاطر تصمیم داریم در ادامه این بخش هر اطلاعاتی که لازم است در خصوص حمام کردن نوزاد و شستن او در حمام بدانید را در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.


قبل از
حمام کردن نوزاد چه کاری انجام دهیم؟

برای حمام کردن نوزاد ابتدا نیاز است تا شما وسایل مورد نیازتان را آماده کنید. این وسایل شامل وسایلی هستند که شما در داخل حمام و پس از حمام به آنها نیاز پیدا می‌کنید. در داخل حمام باید وان آب، لیف نرم و لطیف، شامپوی بچه، تشک ضدلغزش و یک کاسه کوچک آماده کنید. همچنین یک حوله مناسب، پوشک، لوسیون بعد از استحمام و یک دست لباس مناسب فصل برای بعد از حمام آماده کنید. اگر تجربه شستن نوزاد را ندارید، بهتر است تا حتما از همسرتان و یا یکی از اعضای خانواده کمک بگیرید. برای شستن نوزاد نیاز است تا نهایت دقت را داشته باشید. زیرا او بسیار کوچک است و به مراقبت بالایی نیاز دارد.


حمام کردن نوزاد
چگونه است؟

حمام کردن نوزاد قبل از هر چیزی باید برنامه‌ریزی داشته باشد. منظور از این برنامه‌ریزی چیست؟ یعنی شما به خوبی آمادگی داشته باشید و زمان کافی برای شستن نوزاد در اختیارتان باشد. در این صورت می‌توانید با خیال راحت نوزادتان را حمام کنید. یکی از نکاتی که باید برای حمام کردن کودک در نظر داشته باشید، استفاده از تشک‌های ضد لغزش است. در حمام اولین خطری که یک نوزاد را تهدید می‌کند، سر خوردن است. بنابراین بهتر است تا با استفاده از این تشک‌ها دغدغه لغزش و یا لیز خوردن نوزاد از دستتان را از بین ببرید.

ایده‌آل‌ترین دمای آب برای حمام کردن نوزاد حدود 37 الی 38 درجه سانتی‌گراد است. برای بررسی و کنترل دمای آب در حمام می‌توانید از مچ دستتان استفاده کنید. آب باید روی دست شما خنثی و یا کمی گرم باشد. اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید به خوبی دمای آب را تشخیص دهید، بهتر است تا از دماسنج استفاده کنید.

 

شامپو سر Johnson'sشامپو سر Mustelaشامپو 1 × 2 موستلا


حالا وقت شستن نوزاد داخل حمام است

پس از اینکه تمامی اقدامات بالا را برای حمام کردن نوزاد انجام دادید، حالا نوبت به شستن نوزاد می‌رسد. برای این کار شما باید کودک خود را با یک دست محکم نگه دارید و با دست دیگر او را بشویید. می‌توانید نوزادتان را با یک دست در لگن آب نگه دارید و با دست دیگر او را بشویید. اگر احساس می‌کنید شستن نوزاد داخل وان حمام آب برایتان سخت است، می‌توانید او را روی تشک ضدلغزش بشویید. به آرامی و با استفاده از یک کاسه کوچک روی سر نوزاد آب بریزید. توجه داشته باشید که هرگز نباید آب را مستقیما روی صورت نوزاد بریزید. بهتر است این کار را به آرامی و با احتیاط انجام دهید تا حس خفگی به او دست ندهد.

به آرامی شستن نوزاد را شروع کنید. در این هنگام حتما به چین‌های روی بدن او توجه داشته باشید و این قسمت‌ها را نیز به خوبی بشویید. پس از اینکه سر و صورت او را به خوبی شستید، حالا به بدنش لیف بزنید و سپس او را بشویید. در اینجا حمام کردن نوزاد به پایان رسیده است. شما می‌توانید با استفاده از حوله او را به محیط خانه ببرید. اگر در فصول سرد سال هستید، حتما دمای اتاق را چک کنید و نوزاد را در یک اتاق گرم ببرید. حالا زمانش رسیده که ابتدا او را پوشک کنید و پس از استفاده از لوسیون کودک، لباس‌هایش را بپوشانید.

وان نوزاد و کودک Cam مدل Bagno وان بروی مدل پرتیکووان پایه دار Cam مدل Cambio


نوزادان به چند مرتبه حمام کردن نیاز دارند؟

حمام کردن نوزاد نه تنها برای شما بلکه برای او نیز لذت بخش است. اغلب والدین این سوال را می‌پرسند که نوزادان به چند مرتبه حمام در هفته نیاز دارند؟ این را به یاد داشته باشید که لازم است پوست و موی نوزاد تمیز باشد. پس آنها نیز مانند شما حق دارند چند مرتبه در هفته استحمام داشته باشند. به طور کلی هفته‌ای 2 الی 3 بار استحمام برای نوزادان کفایت می‌کند. اگر احساس می‌کنید پوست کودکتان خشک است، تعداد دفعات حمام رفتن او را کم نکنید. بلکه  بهتر است استفاده از شوینده‌های صابونی را کنار بگذارید. همچنین از شامپو یا لوسیون‌هایی استفاده کنید که مناسب پوست خشک نوزادان است.

 

مهمترین نکاتی که باید در خصوص حمام کردن نوزاد بدانید

تا به اینجا اطلاعات مفیدی در خصوص حمام کردن نوزاد به دست آوردید. قطعا حالا دیگر می‌توانید به خوبی نوزادتان را حمام کنید. اما لازم است تا در اینجا به یک سری نکات مهم اشاره داشته باشیم. دانستن این نکات اطلاعات شما در خصوص حمام بردن نوزاد را بالا می‌برد.

اگر بنا به هر دلیلی نمی‌توانید نوزادتان را دو الی سه مرتبه در طول هفته به حمام ببرید، بهتر است تا دور چشم‌ها، لب و دهان، زیر گردن و قسمت‌های چین‌دار بدن نوزاد را با استفاده از یک تکه پنبه نرم و آب گرم تمیز کنید.

حتما لباس‌های نوزاد را جدا از لباس‌های سایر اعضای خانواده بشویید. همچنین از شوینده‌های مناسب برای شستن لباس‌های کودک استفاده کنید تا حساسیتی برای آنها ایجاد نکند.

اسفنج گیاهی چیکودستمال مرطوب پاک کننده نوزاد و کودک موستلاگوش پاک کن MotherCare


در حین حمام کردن نوزاد، حتما با او صحبت کنید. زیرا صدای شما برای او آرامش‌بخش است. همچنین به او حس امنیت را القا می‌کند. بنابراین حتما این کار را انجام دهید.

نوزادان تا قبل از 3 الی 4 ماهگی هیچ کنترل خاصی بر روی گردنشان ندارند. به همین خاطر بهتر است تا به خوبی با دستتان سر و گردن نوزاد را نگه دارید. همچنین می‌توانید او را در آغوش بگیرید.

حمام کردن نوزاد پس از 5 ماهگی کمی متفاوت‌تر است. زیرا او کم‌کم می‌تواند بنشیند. همچنین در این سن نوزاد جنب و جوش بسیار زیادی دارد. پس به این موضوع توجه داشته باشید و او را به خوبی کنترل کنید.

 

منبع:pregnancybirthbaby

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close