بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

سوختگی پای نوزاد

سوختگی پای نوزاد

مدل‌های متنوعی از کرم و پماد سوختگی نوزاد و کودک برای رفع مشکل سوختگی پای نوزاد در بازار وجود دارند اما تنها کاربرد این کرم‌ها درمان التهاب نیست. بسیاری از انواع پمادها و کرم‌های سوختگی کاربرد پیشگیری نیز دارند و با ایجاد یک لایهٔ محافظ شانس بروز ادرار سوختگی و التهاب را کاهش می‌دهند.

البته سوختگی پای بچه‌ها دلایل متعددی دارد و استفاده از کرم به تنهایی برای جلوگیری از این مشکل کافی نیست. در این مطلب ابتدا کرم‌های مناسب برای جلوگیری از سوختگی پای بچه معرفی خواهند شد. همچنین با اشاره به دلایل سوختگی پای بچه‌ها، به سایر نکات مهم برای کاهش احتمال بروز سوختگی نوزاد خواهیم پرداخت.

چه دلایلی باعث بروز سوختگی پای نوزاد می‌شوند؟

بسیاری از والدین ممکن است در مواجهه با سوختگی پای بچه‌ها دچار اضطراب شوند و تصور کنند در مراقبت از کودک سهل‌انگاری کرده‌اند. در حالیکه متخصصان کودک عرق‌سوز شدن و سوختگی در اثر بستن پوشک را بسیار طبیعی و جزئی از روند رشد بچه‌ها می‌دانند.



پوست بسیار حساس و لطیف بچه‌ها را در نظر بگیرید که در محیط بستهٔ پوشک در معرض مواد شیمیایی و رطوبت حاصل از عرق، ادرار و مدفوع قرار می‌گیرد. بروز سوختگی در چنین شرایطی بسیار عادی و غیرقابل اجتناب است. با این حال برخی عوامل می‌توانند سوختگی را تشدید کرده و احتمال بروز آن را افزایش دهند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • تعویض دیرهنگام پوشک یا ادرار سوختگی نوزاد
  • سوختگی پای نوزاد در اثر اسهال و مشکلات گوارشی
  • مصرف برخی داروها همچون آنتی بیوتیک

همچنین سن و نوع تغذیهٔ نوزاد نیز تا حدی روی این موضوع تأثیر دارد. بچه‌هایی که شیر خشک می‌خورند بیشتر از بچه‌هایی که شیر مادر می‌خورند در معرض سوختگی قرار می‌گیرند. همچنین احتمال دیده شدن سوختگی پای نوزاد در بچه‌های تازه متولد شده کمتر است و معمولا نوزادان در سنین ۹ تا ۱۲ ماهگی بیشتر دچار این مشکل می‌شوند.

کرم سوختگی پناتنکرم سوختگی دسیتینکرم 1-2-3 ویتامین بریر موستلا


آیا می‌توانیم از سوختگی پای نوزاد جلوگیری کنیم؟

همان طور که گفته شد سوختگی پای بچه‌ها بخش طبیعی از نوزادی است و نمی‌توان به کلی از آن اجتناب کرد. بروز التهاب و حساسیت‌های پوستی در نوزاد به این معنی نیست که والدین نکات بهداشتی را رعایت نکرده‌اند و حتی با وجود دقت و مراقبت زیاد، همچنان احتمال بروز سوختگی وجود دارد. با این حال رعایت برخی نکات کاربردی و استفاده از کرم‌های مناسب می‌تواند احتمال بروز سوختگی پای بچه‌ها را تا حد زیادی کاهش دهد.

چگونه کرم سوختگی نوزاد از بروز التهاب جلوگیری می‌کند؟

پوست بچه‌ها در داخل پوشک برای مدت طولانی در معرض عرق و رطوبت و گاهی ادرار و مدفوع قرار دارد. همین موضوع نیز منجر به بروز التهاب و قرمز شدگی پوست یا به اصطلاح سوختگی پای بچه‌ها می‌شود. کرم‌های سوختگی با تشکیل یک لایهٔ محافظ راه جذب رطوبت و مواد شیمیایی توسط پوست را سد می‌کنند. بدین ترتیب از التهاب پوست جلوگیری می‌شود.

چه کرم‌هایی برای پیشگیری از سوختگی پای نوزاد بهتر هستند؟

کرم‌هایی که برای استفادهٔ روزانه و حفاظت از پوست در برابر بروز سوختگی تولید می‌شوند ترکیبات متنوعی دارند. اما استفاده از ۳ ماده به عنوان لایهٔ محافظ اصلی رواج بیشتری دارد. این ۳ ماده عبارتند از:

  • لانولین یا چربی پشم
  • وازلین (پترولاتم)
  • زینک اکساید بالای ۱۰٪

هر ۳ ماده عملکرد مناسبی برای تشکیل لایهٔ محافظ بر روی پوست دارند و کرم‌هایی که بر پایهٔ یکی از این ۳ ماده تولید می‌شوند می‌توانند به صورت روزانه برای جلوگیری از بروز سوختگی پای بچه‌ها مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، این کرم‌ها مزایا و معایبی نسبت به یکدیگر دارند.

  • کرم‌های بر پایهٔ لانولین و وازلین سبک‌تر هستند و راحت‌تر جذب می‌شوند. به همین دلیل استفاده از آنها دردسر کمتری برای والدین به همراه دارد.
  • زینک اکساید اندکی چسبناک و غلیظ است اما عملکرد بهتری در جلوگیری از نفوذ رطوبت به پوست بچه‌ها دارد.

چه کرم‌هایی برای جلوگیری از سوختگی مناسب نیستند؟

بعضی از انواع کرم  و پماد سوختگی نوزاد و کودک هم برای پیشگیری و هم برای درمان مناسب هستند. کرم‌های بر پایه زینک اکساید از جمله این کرم‌ها محسوب می‌شوند. اما برخی از انواع کرم‌های سوختگی تنها برای درمان کاربرد دارند و نمی‌توان از آنها برای پیشگیری از سوختگی پای بچه‌ها استفاده کرد.

  • اسید منتل از جمله موادی است که در مقایسه با زینک اکساید عملکرد چندان مناسبی برای ایجاد لایه حفاظتی نداشته و بیشتر برای درمان سوختگی کاربرد دارد.
  • کرم‌های حاوی هیدروکورتیزون از دیگر مواردی هستند که نباید به صورت روزانه مورد استفاده قرار گیرند و تنها در صورت بروز سوختگی شدید، به مدت ۲ الی ۳ روز (حداکثر یک هفته) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بهترین کرم برای جلوگیری از سوختگی پای بچه‌ها کدام است؟

کرم‌های سوختگی نوزاد بسیار متنوع هستند و انتخاب بهترین محصول تا حد زیادی به میزان حساسیت پوست بچه‌ها و ترجیح شخصی والدین بستگی دارد. ممکن است یک کرم یا پماد که برای کودک دیگر بهترین تأثیر را داشته و دوستان شما استفاده از آن را توصیه می‌کنند، اما تأثیر مثبتی روی فرزند شما نداشته باشد.

به طور کلی در انتخاب این کرم لازم نیست حساسیت زیادی به خرج دهید. کافیست محصولی را انتخاب کنید که از یک مادهٔ پایه مناسب تشکیل شده و با پوست بچه‌ها سازگار باشد. کرم‌های بر پایه لانولین، پارافین و وازلین ملایم‌تر هستند. اکثر کرم‌های بر پایه زینک اکساید علاوه بر پیشگیری، برای درمان نیز کاربرد دارند.

کرم‌های عرضه شده توسط بعضی از برندهای مشهور به دلیل استفاده از مواد ارگانیک احتمال کمتری برای ایجاد حساسیت پوستی در نوزاد دارند. با این حال در صورتی که پوست کودک شما بیش از حد حساس نباشد، با یک کرم معمولی نیز می‌توانید از سوختگی بچه‌ها جلوگیری کنید.

کرم تعویض پوشک دکتر براونز مدل 054کرم سوختگی Sudocremکرم سوختگی babycoccole


چگونه احتمال سوختگی پای نوزاد را کاهش دهیم؟

اکثر التهاب‌ها و حساسیت‌های پوستی بچه‌ها در ناحیهٔ دایپر یک ریشه مشترک دارند و آن قرارگیری این ناحیه در معرض رطوبت و آلودگی در محیط بستهٔ پوشک است. در حقیقت در صورتی که مجبور به استفاده از دایپر نبودید، کودک هیچ نوع ناراحتی در این ناحیه حس نمی‌کرد.

استفاده از کرم مناسب تا حد زیادی می‌تواند شانس سوختگی پای بچه‌ها را کاهش دهد. با این حال این کار به تنهایی کافی نیست و رعایت برخی نکات مهم  در پوشک کردن و تعویض بچه‌ها نیز مهم است. قانون کلی در این زمینه، خشک و تمیز نگه داشتن ناحیه دایپر تا حد ممکن است.

دایپر نوزاد را به طور مرتب عوض کنید

زمان مناسب برای تعویض دایپر برای هر کودک متفاوت است و به وضعیت جسمانی و سن بچه‌ها ربط دارد. برای نوزاد تازه متولد شده توصیه می‌شود پوشک بچه‌ها هر ۳ ساعت یک بار تعویض شود. در صورت مدفوع بلافاصله یا در اولین فرصت پوشک بچه‌ها را عوض کنید.

اگر بچه‌ها دچار بیماری و مشکلاتی همچون اسهال باشند، لازم است تعداد دفعات تعویض پوشک را افزایش دهید. هدف نهایی این است که تماس پوستی نوزاد با محیط بسته و مرطوب پوشک به حداقل برسد. والدین با کسب تجربه و آشنایی با وضعیت کودک خود می‌توانند زمان مناسب برای تعویض پوشک فرزند خود را تعیین کنند.

قبل از بستن دایپر جدید اجازه دهید بچه‌ها خشک شوند

شستن ناحیه دایپر همیشه ضروری نیست و شما می‌توانید از دستمال نم‌دار برای پاکسازی این ناحیه استفاده کنید. مهم این است که دقت کنید تا بچه‌ها کاملا تمیز شوند و کوچکترین اثری از آلودگی باقی نماند. پس از پاک کردن بچه‌ها و قبل از بستن پوشک تمیز بهتر است کاملا آنها را خشک کنید. به جای استفاده از دستمال برای این کار توصیه می‌شود اجازه دهید بدن بچه‌ها در معرض هوای آزاد قرار گرفته و به طور طبیعی خشک شود.

پیش از بستن پوشک بچه از پماد سوختگی نوزاد استفاده کنید

پس از خشک شدن بچه‌ها و قبل از بستن پوشک تمیز بهتر است از یک کرم یا پماد برای جلوگیری از سوختگی پای نوزاد استفاده کنید. در بخش‌های قبلی انواع کرم‌های مناسب برای پیشگیری از سوختگی پای بچه‌ها معرفی شدند. غلظت و سرعت جذب کرم‌های مختلف با هم متفاوت است و شما باید مقدار کرم مورد استفاده را طوری تنظیم کنید که ماندگاری کافی داشته باشد.

نکتهٔ مهم دیگر در استفاده از پماد و کرم سوختگی بچه، دقت برای عدم سرایت عفونت به ناحیه واژن نوزادان دختر است. همیشه دستان خود را قبل از کرم زدن بشویید و کرم زدن را از همین ناحیه شروع کنید تا احتمال آلودگی دست در اثر تماس با سایر نواحی و انتقال میکروب‌ها به این منطقه کاهش پیدا کند.

از دایپر مناسب استفاده کنید

نوع پوشک یکی دیگر از نکات مهم است که نقش پررنگی در سوختگی پای نوزاد دارد. برندهای متنوعی از پوشک نوزاد در بازار وجود دارند و نمی‌توان یک قانون کلی برای انتخاب بهترین پوشک تعیین کرد. اما والدین می‌توانند با امتحان کردن مدل‌های مختلف مناسب‌ترین پوشک را که با پوست نوزاد آنها سازگار است پیدا کنند.

برای تعیین اینکه آیا پوشک نوزاد عامل حساسیت پوستی کودک است یا نه، می‌توانید اثر پوشک در نواحی غیرمرطوب را بررسی کنید. اگر پوست نوزاد در ناحیهٔ شکم، کمر و اطراف پاها که در معرض رطوبت و ادرار قرار ندارد قرمز شده و ملتهب به نظر می‌رسد، به این معنی است که پوست بچه‌ها به خود پوشک حساسیت دارد.

نکات مهم استفاده از پوشک‌های پارچه‌ای

به طور کلی احتمال بروز حساسیت با پوشک‌های پارچه‌ای قابل شستشو بیشتر از پوشک‌های یک با مصرف است. اگر از پوشک پارچه‌ای استفاده می‌کنید توصیه می‌شود در فرآیند پاکسازی پوشک از سرکه سفید استفاده کنید تا مواد حساسیت‌زا برای پوست نوزاد از بین بروند. همچنین در صورت بروز سوختگی پای نوزاد، بهتر است تا زمان رفع این مشکل از پوشک‌های یک بار مصرف استفاده کنید.

بعضی از شرکت‌ها دایپرهای مخصوص برای نوزاد با پوست حساس تولید می‌کنند که ممکن است برای برخی بچه‌ها ضروری باشند. استفاده از این پوشک‌ها همچنین در صورتی که بچه‌ها دچار حساسیت و التهاب پوستی شده باشند می‌تواند به رفع سریع‌تر این مشکل کمک کند.

 

منبع: بامبینو کالا

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close