بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

واکسن MMR چیست؟

واکسن MMR چیست؟

واکسن MMR چیست؟ در گذشته بیماری‌های مختلفی گریبان‌گیر نوزادان و کودکان می‌شد. این بیماری‌ها گاهی اوقات منجر به نقص در سلامتی و گاهی منجر به فوت می‌شد. با مرور زمان و پیشرفت علم پزشکی، واکسیناسیون همگانی انجام شد. امروزه شاهد این موضوع هستیم که کودکان در چند مرحله واکسینه می‌شوند تا از آسیب این بیماری‌ها در امان بمانند.
یکی از این واکسن‌ها، واکسن ام ام آر است. در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازیم که واکسن ام ام آر چیست، نحوه تزریق آن چگونه است و سایر جزییات آن به چه صورت می‌باشد.

 


واکسن
MMR (ام ام آر) چیست؟

واکسن MMR از جمله مهمترین و موثرترین واکسن‌هایی است که از گسترش ویروس سرخک، سرخجه و اوریون در کودکان جلوگیری می‌کند. در حقیقت واکسن ام ام آر بدن کودک را در برابر ویروس این سه بیماری مقاوم می‌کند و سیستم ایمنی بدن در برابر این بیماری‌ها ایمن می‌شود. همانطور که می‌دانید واکسن‌ها نمونه ضعیف شده ویروس و بیماری‌ها هستند. واکسن ام ام آر از ویروس غیرفعال تولید شده است. برای جلوگیری از ابتلای بدن به عفونت این ویروس، واکسن در دو دوز تزریق می‌شود.

سن تزریق واکسن MMR؟

واکسن MMR در دو دوز به کودکان تزریق می‌شود. دوز اول واکسن در 12 ماهگی و دوز بعدی واکسن در سن 18 ماهگی به کودکان تزریق می‌شود. به شما پیشنهاد می‌دهیم اگر قصد سفر با کودک دارید حتما تزریق واکسن را به بعد از سفر موکول کنید. در هر صورت این واکسن عوارضی دارد که ممکن است در شرایط سفر کمی شما را به زحمت و دردسر بیندازد.

 

نحوه تزریق واکسن MMR

تزریق واکسن MMR برای کودکان در مراکز بهداشت و مراکز درمانی انجام می‌شود. والدین باید مطابق با نوبتهای واکسن کودک که در کارت واکسیناسیون اون تعیین شده است، در زمان مناسب برای تزریق واکسن به این مراکز مراجعه کنند. لازم است تا به عنوان پدر و مادر نسبت به این موضوع آگاهی کامل داشته باشید که دریافت به موقع واکسن برای کودکان به شدت حائز اهمیت است. دوز اول واکسن ام ام آر که برای کودکان 12 ماهه تزریق می‌شود باید در ناحیه خارجی ران کودک و دوز دوم در بازوی کودک باشد. در صورتی که برای دوز دوم واکسن امکان تزریق به بازوی کودک وجود نداشته باشد، واکسن در ران پا تزریق خواهد شد.

پس از اینکه کودک شما واکسن MMR را دریافت کرد بهتر است تا حداقل یکربع در مرکز درمانی بمانید. در صورتی که هرگونه حساسیت یا واکنشی برای کودک رخ دهد، در مرکز درمانی اقدامات لازم انجام خواهد شد. علائمی مانند قرمز شدن پوست، کهیر، متورم شدن گلو و لب‌ها، تنگی نفس و... از جمله عوارضی هستند که ممکن است بلافاصله پس از تزریق واکسن برای کودک رخ دهند. بنابراین نسبت به این موضوع هوشیار باشید.

عوارض واکسن ام ام آر چیست؟

پس از تزریق واکسن MMR عوارض و نشانه‌های خفیف و ضعیفی از بیماری در بدن کودک بروز پیدا می‌کند. این نشانه‌ها در حقیقت همان نشانه‌های ابتلا به ویروس هستند. معمولا بروز این نشانه‌ها در کودکان، آنها را بیمار نمی‌کند اما ممکن است تا 2 هفته عوارض این ویروس در بدن کودک باقی بماند.

عوارض واکسن MMR عبارتند از:

تورم در ناحیه غدد بزاقی

احساس درد و ناراحتی در ناحیه تزریق واکسن

بروز واکنش‌های آلرژیک مانند کهیر، تورم، تب و...

تب شدید

سرفه

آبریزش بینی

احساس کسلی، خستگی و خواب‌آلودگی

بثورات پوستی غیرعفونی

 

موارد منع دریافت واکسن ام ام آر

در بعضی از شرایط دریافت واکسن MMR برای کودکان توصیه نمی‌شود. معمولا کودکانی که بدنشان نسبت به ژلاتین که یکی از ترکیبات ژله است، واکنش نشان دهد نباید این واکسن را بزنند. همچنین اگر کودکان پس از دریافت دوز قبلی واکسن با عوارض سنگین و واکنش‌های شدیدی روبرو شده باشند، با مشورت پزشک نباید دوز بعدی واکسن را دریافت کنند. علاوه بر این موارد، تمام کودکان یا بزرگسالانی که شرایط زیر را دارند، نباید واکسن ام ام آر را دریافت کنند:

مصرف استروئید یا هر داروی مشابه آن که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی می‌گذارد.

کودکان یا بزرگسالانی که سرطان دارند.

کودکانی که با اختلالات خونی روبرو هستند و اخیرا خون دریافت کرده‌اند.

کودکانی که بیماری ایدز یا سرطان خون دارند.

کودکانی که نسبت به آنتی‌بیوتیک نئومایسین حساسیت شدید دارند.

مراقبت‌های پس از تزریق واکسن سه‌گانه

پس از تزریق واکسن MMR یا همان واکسن سه‌گانه لازم است تا به این نکات و موارد مهم توجه داشته باشید و از کودکتان مراقبت کنید.

پس از تزریق واکسن حتما با قرار دادن یک حوله سرد و نسبتا مرطوب در ناحیه تزریق، درد و تورم را کاهش دهید. برای انجام این کار حتما از یک حوله کاملا تمیز و بهداشتی استفاده کنید.

طبیعی است که کودک شما پس از دریافت واکسن سه‌گانه کمی تب و کسلی داشته باشد. برای کنترل این حالت می‌توانید در فواصل زمانی منظم به او مسکن بدهید.

در صورتی که فرزندتان تب شدید داشت، حتما لباس او را کم کنید و او را به خوبی پاشویه دهید. پاشویه تاثیر فراوانی در کاهش تب کودک دارد.

در صورتی که کودک شما با واکنش‌های آلرژیک شدیدی روبرو بود، حتما او را نزد پزشک ببرید.

بهتر است پس از تزریق واکسن MMR به مسافرت نروید و تا چند روز در محلی باشید که دسترسی به داروخانه یا مرکز درمانی برای شما آسان باشد.

در صورتی که فرزند شما بیمار است و قبل از تزریق واکسن تب دارد، حتما با مشورت پزشک تزریق واکسن را به تعویق بیندازید. فراموش نکنید واکسن کودک را با عوارض متعددی روبرو می‌کند. از طرفی ممکن است دریافت واکسن در حالی که کودک بیمار است، سلامت او را به خطر بیندازد.

در صورتی که در خانواده سابقه تب و تشنج را داشته باشید باید قبل از دریافت واکسن با پزشک در این خصوص مشورت کنید.

 

واکسن MMR یا واکسن سه‌گانه یکی از مهمترین واکسن‌هایی است که کودکان باید در سن 12 ماهگی و 18 ماهگی در دو دوز آن را دریافت کنند. این واکسن بدن کودک را در برابر ابتلا به سه ویروس سرخک، سرخجه و اوریون ایمن می‌کند. در این بخش اطلاعات کاملی در خصوص نحوه تزریق، عوارض واکسن، نکات مراقبتی و... در اختیارتان قرار دادیم. بهتر است تا قبل از تزریق این واکسن حتما آگاهی خود را بالا ببرید تا بتوانید به خوبی از فرزندتان مراقبت کنید.


منبع : بامبینو کالا

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close