بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

مراقبت از دندان‌های شیری نوزاد و کودک نوپا

مراقبت از دندان‌های شیری نوزاد و کودک نوپا

 مراقبت از دندان‌های شیری نوزادان و کودکان نوپا مانند مراقبت از دندان‌های خودتان از اهمیت بالایی برخوردار است.
آیا شما به این موضوع اهمیت می‌دهید؟
آیا می‌دانید چرا باید از دندان‌های شیری مراقبت کرد؟
یا با چگونگی مراقبت از این دندان‌ها آشنایی دارید؟
معمولا پس از 6 ماهگی، دندان‌های شیری یک به یک شروع به روییدن می‌کنند. به همین خاطر شما باید بدانید که چطور از این دندان‌ها مراقبت کنید تا آسیبی به آنها نرسد. اگر شما هم جزو والدینی هستید که می‌گویند: دندان شیری موقتی است و نیازی به مراقبت خاصی ندارد، حتما ادامه این بخش را دنبال کنید. زیرا لازم است تا متقاعد شوید که این طرز فکر اساسا غلط است.

 


چرا مراقبت از دندان‌های شیری اهمیت بسیار زیادی دارد؟

مراقبت از دندان‌های شیری نوزادان و یا کودکان نوپا، یک موضوع مهم است. نوزاد شما با 20 دندان شیری به دنیا می‌آید که پس از متولد شدن و وارد شدن به 6 ماهگی، این دندان‌ها شروع به رویش می‌کنند. به طور کلی تا 3 الی 4 سالگی، دندان‌های شیری کاملا بیرون می‌آیند و فرزند شما می‌تواند به راحتی غذاها و مواد خوراکی مختلف را بجود. حال تصور کنید کودک شما در سن 3 یا 4 سالگی، 20 دندان خراب در دهانش داشته باشد! آیا این خوشایند است؟ قطعا خیر!

همانطور که می‌دانید دندان‌های شیری، دندان‌های موقتی هستند. اما در صورتی که مراقبت از دندان‌های شیری نوزادان و کودکان نوپا به خوبی انجام نشود، قطعا آنها با پوسیدگی و خرابی دندان و به دنبال آن دندان درد مواجه می‌شوند. در این صورت تنها راه چاره، مراجعه به دندانپزشکی است. معمولا کودکان برای ترمیم دندان‌هایشان با دندانپزشک همکاری نمی‌کنند و شاید این موضوع برایشان بسیار وحشتناک باشد! علاوه بر آن صرف هزینه‌های سنگین دندانپزشکی، برای ترمیم دندان شیری آن هم زمانی که صرفا از روی اجبار می‌خواهید این کار را انجام دهید، قطعا برایتان خوشایند نخواهد بود. بنابراین بهتر است تا از دندان‌های شیری فرزندتان به خوبی مراقبت کنید تا زودتر از رویش دندان‌های دائمی خراب یا پوسیده نشوند.

 

چگونه دندان‌های شیری کودک پوسیده و خراب می‌شوند؟

قبل از اینکه به بررسی نحوه مراقبت از دندان‌های شیری کودکان بپردازیم، بهتر است تا ببینیم اصلا چه عواملی باعث پوسیدگی دندان‌های شیری می‌شوند؟ به طور کلی یکی از اصلی‌ترین دلایل پوسیدن دندان‌های شیری، مقدار زیاد شیرین کننده‌هایی است که در آبمیوه‌ها، شیر و یا خوراکی‌های مختلف وجود دارد.تماس هر نوع شیرین کننده با دندان‌های کودک، باعث پوسیدگی دندان او می‌شود. به عنوان مثال زمانی که کودک شما یک فنجان آبمیوه نوشیده است و پس از آن بدون شستن و مسواک زدن دهان، می‌خوابد، این مواد شیرین کننده باعث فساد و خرابی دندان‌های او می‌شوند.

به طور کلی تماس هر نوع شیرین کننده با دندان‌های شیری کودکان، باعث پوسیدگی دندان آنها می‌شود. به همین خاطر مراقبت از دندان‌های شیری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. دلیل اصلی این موضوع هم وجود ماده‌ای به نام قند در این خوراکی‌ها است. زمانی که قند روی دندان‌های شیری کودک بماند، مانند اسید عمل می‌کند و این باعث از بین رفتن مینای دندان کودک می‌شود. در نتیجه پوسیدگی و خرابی دندان اتفاق می‌افتد.

   

نحوه صحیح مراقبت از دندان‌های شیری چگونه است؟

همانطور که متوجه شدید عدم رسیدگی و مراقبت از دندان‌های شیری کودکان نوپا و نوزادان، باعث خراب شدن دندان‌های آنها می‌شود. اما چه کنیم که این اتفاق نیفتد؟ پاسخ این سوال بسیار ساده است! شما می‌توانید با مراقبت‌ از دندان‌های شیری کودک یا نوزادتان، مانع بروز پوسیدگی و خرابی در دندان‌های آنها شوید. اقداماتی که باید برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌های شیری کودکان نوپا و نوزادان انجام دهید را در ادامه عنوان کردیم. این اقدامات عبارتند از:

برای مراقبت از دندان‌های شیری کودکان و نوزادان، بهتر است پس از هر بار شیر خوردن، لثه‌ها و دندان‌های آنها را با یک دستمال مرطوب پاک کنید. این کار باعث می‌شود تا مواد قندی که روی سطح دندان باقی مانده‌اند، به طور کامل پاک شوند. در نتیجه از پوسیدگی و خرابی دندان‌ها جلوگیری می‌شود.

یکی دیگر راه‌های مراقبت از دندان‌های شیری کودکان نوپا این است که پس از 18 ماهگی برای آنها خمیردندان کم فلوراید تهیه کنید و مسواک زدن را به آنها بیاموزید. در این صورت حتی اگر کودک خمیردندان را ببلعد، باز هم مشکلی برایش به وجود نمی‌آید. لازم است تا بدانید شما باید روزی دو مرتبه دندان‌های کودکتان را مسواک بزنید. هر صبح و هر شب قبل از خواب، زمان مناسبی برای مسواک زدن است.مسواک کودک و نوزاد 

استفاده از نخ دندان، یکی دیگر از راه‌های مراقبت از دندان‌‌های شیری کودکان نوپا است. شما پس از 24 ماهگی کودکتان، می‌توانید قبل از مسواک زدن، از نخ دندان استفاده کنید. بدین ترتیب مابین دندان‌های کودک نیز به خوبی تمیز می‌شوند و باقی مانده غذا یا خوراکی‌ها بین دندان‌هایش نمی‌ماند.

نکاتی که باید برای مراقبت از دندان های شیری کودکان نوپا بدانید

برای اینکه به خوبی مراقبت از دندان‌های شیری کودکان نوپا را انجام دهید، لازم است تا به یک سری نکات مراقبتی توجه داشته باشید.

هرگز اجازه ندهید که هنگام خواب، کودکتان شیر و یا سایر نوشیدنی‌های حاوی شیرین کننده را بنوشد و بخوابد. این کار باعث می‌شود تا مقدار زیادی قند روی دندان‌هایش باقی بماند. در نتیجه در طول خواب، فساد دندان‌ها اتفاق بیفتد. بنابراین بهتر است قبل از خوابیدن، شکم کودکتان را به خوبی سیر کنید تا کودکتان هنگام خواب بدون خوردن و آشامیدن، بخوابد.

یکی از نکات مهمی که برای مراقبت از دندان‌های شیری کودک لازم است آن را رعایت کنید، تشویق کودک به نوشیدن آب است. نوشیدن آب هم به سلامت دندان‌های کودک کمک زیادی می‌کند و هم باعث سلامت جسمانی او می‌شود. مراقبت از دندان‌های کودک فقط به مسواک زدن و یا تمیز کردن دندان‌ها ختم نمی‌شود. بلکه شما باید به تغذیه کودکتان اهمیت دهید و مواد غذایی مفید را در تغذیه آنها بگنجانید. مصرف میوه‌جات و سبزیجات و همچنین لبنیات، برای سلامت دندان‌ها کودک بسیار مفید است.

به هیچ عنوان به فرزندتان اجازه ندهید از نوشابه و یا سایر نوشیدنی‌های گازدار استفاده کنند. این نوشیدنی‌ها در سن رشد، بیشترین آسیب را به دندان‌ها و استخوان‌های کودک وارد می‌کنند. بنابراین با رعایت این موارد و تمام مواردی که در این بخش برایتان عنوان کردیم، می‌توانید به سلامت دندان‌های شیری کودکتان کمک کنید.

 

منبع:pregnancybirthbaby

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close