بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

چگونه وابستگی کودک به تلویزیون را کم کنیم

چگونه وابستگی کودک به تلویزیون را کم کنیم

وابستگی کودک به تلویزیون آن هم در دنیای امروزی شاید یک امر عادی و معمولی به نظر برسد، اما باید به فکر عواقب آن هم باشید. به طور کلی تماشای طولانی مدت تلویزیون برای کودک آسیب‌های زیادی به همراه دارد. به همین علت بهتر است تا از همین حالا که دلبندتان کوچک است، پیشگیری کنید، بدون آنکه کلافه شوید! شاید بپرسید مگر امکان دارد؟ البته که امکان دارد.
در این بخش تصمیم داریم راهکارهای مناسبی را در این خصوص به شما ارائه دهیم. پس برای تربیت یک فرزند شاد و سالم با ما همراه باشید.

 

وابستگی کودک به تلویزیون چگونه به وجود می‌آید؟

وابستگی کودک به تلویزیون گاهی اوقات به دلیل مشغله‌های فراوان والدین به وجود می‌آید. قطعا زمانی که کار دارید و یا می‌خواهید استراحت کنید، هیچ چیزی به اندازه تلویزیون نمی‌تواند کودک شما را آرام و ساکت نگه دارد. تصاویر متحرک و جذاب، آهنگ‌های مختلف، حرکات بامزه و جالب شخصیت‌های کارتونی و... همه و همه باعث می‌شوند تا کودک شما بدون آنکه متوجه اتفاقات اطرافش شود، ساکت و خیره به تلویزیون بنشیند. اما آیا با عوارض جبران‌ناپذیر تماشای طولانی مدت تلویزیون آشنایی دارید؟ آیا می‌دانید چگونه کودک شما از این موضوع آسیب می‌بیند؟ اگر کودک شما هنوز به تلویزیون وابسته نشده، ی‌توانید با راهکارهایی که در ادامه برایتان عنوان می‌کنیم از این اتفاق پیشگیری کنید. اما اگر او در حال حاضر وابسته است، برای کاهش وابستگی کودک به تلویزیون حتما از راهکارهای زیر استفاده کنید.

مستقل شدن یکی از راه‌های کاهش وابستگی کودک به تلویزیون!

یکی از راهکارهای موثر برای کاهش و جلوگیری از وابستگی کودک به تلویزیون این است که او را مستقل بار بیاورید. آیا می‌دانید منظور ما دقیقا چیست؟ در حقیقت شما می‌توانید چند وسیله بازی مختلف در اختیار کودکتان قرار دهید تا او بتواند مستقلانه بازی کند. در این بازی کودک شما خودش هم طراح بازی است و هم اجرا کننده آن. بدین ترتیب می‌تواند بدون هیچ مشکلی بازی کند.

برای پیاده سازی این روش حتما باید وسایل جدید و جذابی را در اختیار او قرار دهید. متاسفانه کودکانی که به تماشای تلویزیون اعتیاد دارند، شانس مستقل شدن در بازی کردن را از دست می‌دهند. در بازی‌هایی که خارج از قوانین و اصول طراحی می‌شوند، کودک فضای مناسبی در اختیار دارد تا کشف کند، ببیند و مهارت‌هایش را خرج کند. زمانی که کودکتان با این سبک بازی کردن خو بگیرد، قطعا شما می‌توانید برای سرگرم کردنش به سمت تلویزیون نروید. البته این به غریزه کودکتان نیز بستگی دارد که چقدر در بازی‌های تک نفره خلاقیت داشته باشد و از آن استفاده کند. بعضی از کودکان از چنین بازی‌هایی سیر نمی‌شوند و مدام می‌خواهند آن را تکرار کنند.

 برای زمان روشن بودن تلویزیون برنامه ریزی کنید

یکی دیگر از راهکارهای موثر برای کاهش و جلوگیری از وابستگی کودک به تلویزیون این است که برای زمان روشن بودن تلویزیون برنامه ریزی کنید و مدام تلویزیون را روشن نگذارید. بعضی از کودکان عادت دارند که تلویزیون را همیشه روشن ببینند؛ حتی اگر مشغول بازی باشند! برای همین شما باید با توجه به سن فرزندتان برای روشن بودن تلویزیون مدت تعیین کنید. به عنوان مثال کودکانی که بین 18 تا 24 ماه سن دارند، روزانه باید کمتر از یک ساعت تلویزیون ببینند. این مدت برای کودکان کمتر از یک سال باید به نیم ساعت در روز و یا کمتر برسد.

وابستگی کودک به تلویزیون برای او خطرساز است. به همین علت شما می‌توانید از روش‌های دیگری برای سرگرم کردن کودکتان استفاده کنید. در صورتی که کودک شما با محدودیت زمان روشن بودن تلویزیون روبرو باشد، قطعا برای تماشای بیش از حد برنامه‌های تلویزیونی اصراری نمی‌کند.

کاهش وابستگی کودک به تلویزیون با ایجاد فضای امن و جذاب در خانه

حالا که قرار است فرزندتان را در خانه سرگرم کنید، باید مانع وابستگی کودک به تلویزیون شوید. برای این کار نیاز است تا کمی زمان بگذارید و فضای امن و جذابی را برای دلبندتان تهیه کنید. قبل از هر چیزی مهم است که کودکتان در یک فضای کاملا ایمن بازی کند و خطری سلامتش را تهدید نکند. این موضوع در خصوص کودکان زیر 3 سال اهمیت بیشتری دارد. به غیر از امنیت خوب است تا فضای جذاب و دوست داشتنی را برای کودک خود فراهم کنید. به عنوان مثال استفاده از رنگ‌های شاد و جذاب و یا ایجاد یک محیط مناسب برای بازی می‌تواند او را برای زمان طولانی سرگرم کند.

خوب است تا بدانید برای ایجاد جذابیت در منزل حتما نیازی نیست تا دائما اسباب بازی‌های مختلف خریداری کنید. بلکه می‌توانید بعضی از اسباب بازی‌ها را برای مدتی مخفی کنید و سپس آنها را در اختیار کودکتان قرار دهید. قطعا وابستگی کودک به تلویزیون با دیدن اسباب بازی‌های قدیمی‌اش کم می‌شود و البته به شدت سرگرم خواهد شد. حتما می‌توانید برای ایجاد فضای بازی برای کودک، فضای متنوعی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال برای مدتی میز و صندلی کوچکی تهیه کنید و آنجا را به فضای بازی اختصاص دهید. پس از مدت دیگر می‌توانید میز و صندلی را بردارید و چادر بازی به جایش بگذارید. به همین ترتیب تنوع در فضای خانه جاری می‌شود. این موضوع در کاهش وابستگی کودک به تلویزیون موثر است.

خرید چه اسباب بازی‌هایی در کاهش وابستگی کودک به تلویزیون موثر است؟

آیا می‌دانید خرید چه اسباب‌بازی‌هایی در کاهش وابستگی کودک به تلویزیون موثر است؟ در حقیقت شما باید در انتخاب اسباب بازی برای کودک هوشمندانه عمل کنید. یعنی صرفا به دلیل زیبایی و یا مناسب بودن برای فضای دکوراسیون اتاق کودک، اسباب بازی نخرید. بلکه به جنبه‌های سرگرمی و آموزشی اسباب بازی‌ها توجه داشته باشید. به عنوان مثال اسباب بازی‌هایی که چیدنی هستند، به خوبی هوش و مهارت کودک را تقویت می‌کنند. همچنین می‌توانید اسباب بازی‌هایی که دارای یکی از آلات موسیقی هستند را برای کودکتان تهیه کنید تا هوش و خلاقیت آنها را به خوبی پرورش دهید.

 وابستگی کودک به تلویزیون یکی از عادات غلطی است که بسیاری از والدین آن را برای کودکشان بنا می‌کنند. در این بخش به یک سری راهکارهای موثر اشاره کردیم. با بکارگیری این راهکارها می‌توانید تفریحات و سرگرمی‌های بهتری برای کودکتان فراهم کنید. در این صورت قطعا مضرات تماشای بیش از حد تلویزیون شامل حال فرزندتان نخواهد شد.

 

منبع:mamanatural

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close