بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

اصول صحیح آموزش بالا و پایین رفتن از پله به کودک

اصول صحیح آموزش بالا و پایین رفتن از پله به کودک

آیا میدانید بالا و پایین رفتن کودک از پله از چه سنی آغاز می‌شود؟ آیا میدانید شما چگونه می‌توانید به کودکتان در یادگیری بالا و پایین رفتن از پله کمک کنید؟ به طور کلی ممکن است شما با بالا رفتن کودکتان از پله کمی مضطرب شوید و یا لزومی ندانید که کودک شما این کار را انجام دهد. اما خوب است تا بدانید این کار بخشی از مرحله رشد و تکامل اوست. بنابراین شما باید او را برای انجام این کار تشویق کنید، نه اینکه مانع او شوید. در ادامه این بخش تصمیم داریم شما را با هر آنچه که باید در مورد بالا رفتن و پایین آمدن کودک از پله بدانید، آشنا کنیم. با ما در ادامه این بخش همراه باشید.

بالا و پایین رفتن کودک از پله از چه سنی آغاز می‌شود؟

به طور کلی کودک شما تقریبا از 12 الی 18 ماهگی برای بالا و پایین رفتن از پله تقلا می‌کند. شاید کمی نگران و مضطرب شوید اما قبول کنید که کودک شما باید این مرحله را پشت سر بگذارد. این در واقع یکی از مهارت‌هایی است که کودک باید در 12 الی 18 ماهگی آن را کسب کند. البته شما می‌توانید با آموزش‌هایی که در این دوران برای کودکتان در نظر می‌گیرید، مراحل بالا و پایین رفتن از پله را برای او ساده‌تر کنید.


اقداماتی که برای آموزش بالا و پایین رفتن کودک از پله باید در نظر بگیریم

یک سری نکات مهم برای آموزش مهارت بالا و پایین رفتن از پله برای کودکتان در نظر بگیرید تا خطر سقوط او را تهدید نکند. سعی نکنید هیچ‌گاه استرس‌ها و اضطراب‌های خودتان را به روی کودکتان بیاورید؛ زیرا اعتماد به نفس او را با این کار از بین می‌برید. با در نظر گرفتن این موضوع بهتر است به سراغ بررسی نکات مهم برای آموزش بالا و پایین رفتن کودک از پله برویم.

  • شرایط ایمن را برای او فراهم کنید

بهتر است به جای دلواپسی شرایط ایمنی را برای او فراهم کنید. منظور از فراهم کردن شرایط ایمن برای کودک این است که به عنوان مثال پله‌ها را موکت کنید تا سطح سر و لغزنده‌ای نداشته باشند. این کار باعث می‌شود تا کودک شما با ثبات بیشتری قدم بردارد و اعتماد به نفس بیشتری دریافت کند. همچنین در صورتی که پله‌ها محافظ یا نرده ندارند، هرگز کودکتان را در شرایط بالا رفتن از پله قرار ندهید. زیرا این کودک شما به تنهایی و بدو نگه داشتن نرده قادر به بالا رفتن از پله‌ها نیست و همچنین امنیت او در خطر است. بنابراین سعی کنید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنید که آسیب خطرناک و جدی سلامت کودکتان را تهدید نکند.

  • در هنگام بالا و پایین رفتن کودک از پله به او اسباب‌بازی ندهید

یکی دیگر از اقداماتی که شما باید برای آموزش بالا و پایین رفتن از پله به کودک خود آموزش دهید این است که هرگز در حین انجام این کار به او اسباب‌بازی ندهید. زیرا ممکن است به دلیل توجه به اسباب‌بازی تمرکزش را از دست بدهد و یا بدون تعادل بالا رفتن از پله را تمرین کند.

  • خودتان از پله بالا بروید

اگر می‌خواهید کودکتان اصول و موارد مهم بالا رفتن از پله را یاد بگیرد، خودتان از پله بالا بروید تا او از شما تقلید کند. همانطور که میدانید بهترین و بزرگترین الگوی کودکان، والدین هستند. بنابراین شما می‌توانید بسیار آهسته و اصولی از پله بالا بروید و سعی کنید ایرادات کودکتان را برطرف کنید. اگر پوزیشن او اشتباه است، می‌توانید او را به حالت درستی قرار دهید.

  • نکات ایمنی را به او تذکر دهید

شاید گمان کنید کودک یک و نیم ساله شما درک درستی از توصیه‌های ایمنی نداشته باشد؛ اما دقیقا برعکس. کودک شما هر آنچه که به او آموزش دهید را به خوبی درک می‌کند. بنابراین بهتر است تا موارد احتیاطی را به او تذکر دهید. برای این کار می‌توانید از لحن و لفظی که همیشه با آن با کودکتان حرف می‌زنید استفاده کنید.

  • پایین آمدن از پله نیز ملزم آموزش است

شاید برایتان جالب باشد تا بدانید در بالا و پایین رفتن کودک از پله، بالا رفتن آسان‌تر از پایین آمدن است. آیا می‌دانید چرا؟ زیرا برای پایین آمدن جاذبه زمین باعث تندتر شدن سرعت می‌شود. در نتیجه کودک شما با سرعت بیشتری به سمت پایین خواهد آمد و ممکن است در این حین تعادلش را از دست بدهد. برای این کار بهتر است او را حمایت کنید تا به خوبی قوانین را یاد بگیرد. بهتر است روشی ایمن را انتخاب کنید و خودتان نیز آن روش را انجام دهید. سپس از کودکتان بخواهید که از شما تقلید کند. این کار باعث یادگیری بهتر او خواهد شد.

چه موقع کودک را برای بالا و پایین رفتن از پله تنها بگذارم؟

قطعا در هنگام بالا و پایین رفتن کودک از پله، شما نمی‌توانید تمام وقتتان را برای او بگذارید. زیرا ممکن است کار دیگری داشته باشید و یا خسته شوید. اما کودک شما می‌خواهد در یک زمان تقریبا طولانی پله‌نوردی کند. زیرا این بازی برایش جذاب است. اما آیا می‌دانید چه موقع باید در هنگام پله‌نوردی کودکتان را تنها بگذارید؟

به طور کلی بالا و پایین رفتن از پله تقریبا از 12 ماهگی آغاز می‌شود. بسیاری از کودکان در این سن به صورت چهاردست و پا از پله بالا و پایین می‌روند. البته باید در نظر داشته باشید که هر کودکی استعدادهای منحصر به فرد خودش را دارد. به همین علت الگوی بالا و پایین رفتن از پله در هر کودک متفاوت است.

بهتر است به این تفاوت‌ها احترام بگذارید و اجازه دهید کودکتان با شیوه خودش این مهارت را کشف کند. از 15 تا 18 ماهگی کودک شما علاوه بر بالا رفتن از پله، می‌تواند از وسایلی که ارتفاع کوتاهی دارند نیز بالا برود؛ به عنوان مثال مبل، صندلی و... 18 تا 21 ماهگی می‌تواند با کمک بزرگترها یا با کمک دست‌هایش از پله بالا و پایین برود.

در 24 ماهگی خودش به تنهایی قادر به انجام این کار است و در 36 ماهگی با حرکات متناوب این کار را انجام خواهد داد.

همانطور که متوجه شدید کودک شما در هر مرحله به رشد و تکامل بیشتری می‌رسد. بنابراین شما باید در تمام این مراحل او را همراهی کنید و در سن 30 تا 36 ماهگی به او این اجازه را دهید که از پله به تنهایی بالا و پایین برود. البته در بالا و پایین رفتن کودک از پله فراهم کردن شرایط ایمنی را فراموش نکنید. زیرا در هر سنی ضرورت دارد.

 

منبع:babycenter

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close