بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

کابوس و ترس‌های شبانه در کودکان

کابوس و ترس‌های شبانه در کودکان

کابوس شبانه در کودکان چیست؟
کودکان در چه سنی کابوس می‌بینند و آن را درک می‌کنند؟
آیا این موضوع دلایل خاصی دارد؟
چگونه به کودکی که کابوس می‌بیند، کمک کنیم؟
قطعا همه شما به خوبی می‌دانید که کابوس دیدن چیست و چه حسی را به انسان در خواب القا می‌کند. با توجه به درکی که از این موضوع دارید، باید بدانید که گاهی اوقات درک این کابوس‌ها برای کودک بسیار سخت است. به همین علت ممکن است موجب ترس او در واقعیت شود. در ادامه این مقاله، تصمیم داریم شما را با هر آنچه که لازم است در خصوص کابوس دیدن کودک بدانید، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

منظور از کابوس شبانه در کودکان چیست؟

کابوس شبانه در کودکان همان خواب یا رویاهایی هستند که موجب ترس و وحشت‌زدگی کودک می‌شوند. معمولا اغلب کودکان در بامداد و نزدیک طلوع خورشید کابوس می‌بینند. این موضوع به شدت آنها را می‌رنجاند و باعث ترس و ناراحتی آنها می‌شود. معمولا کودکانی که در سن 3 تا 6 سال هستند، بیشتر از سایر کودکان کابوس می‌بینند. همچنین لازم است تا بدانید گاهی اوقات ممکن است کابوس دیدن در کودکان 3 تا 6 سالگی به دفعات متعددی تکرار شود.


به چه علت کودکان کابوس می‌بینند؟

کابوس شبانه در کودکان هیچ‌گاه علت خاصی ندارد. همانطور که می‌دانید به طور کلی خواب و رویا دیدن، نوعی توهم مغزی است که همه انسان‌ها به آن دچار می‌شوند. حتی اگر توجه کرده باشید، نوزادانی که هنوز هیچ درکی از این دنیا ندارند، گاهی اوقات کابوس می‌بینند و با گریه و ناراحتی از خواب بیدار می‌شوند. بنابراین طبیعی است اگر کودک، نوزاد و یا هر انسان بالغی کابوس ببیند. اما در حالت کلی کابوس‌های شبانه در کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان اتفاق می‌افتد. اما ممکن است کودکان به دلایل مختلفی تحریک شوند و کابوس شبانه ببینند.

معمولا کابوس شبانه در کودکان زمانی رخ می‌دهد که آنها در بیداری، با یک پدیده ترسناک تحریک شده باشند. شاید صحنه‌ای که کودک شما دیده است، یک صحنه بی‌خطر یا عادی برای شما باشد. اما ممکن است باعث آزار یا وحشت کودکتان شود. از این رو کابوس‌های شبانه سراغ کودک می‌آید. گاهی اوقات نیز تماشای فیلم‌های خشن و یا اکشن، باعث بروز این ترس و وحشت در کودکان می‌شود. در نهایت این موضوع کودکان را با کابوس‌های شبانه آزار می‌دهد.

حتی گاهی اوقات ممکن است بیماری، الگوی خواب نامناسب، فضای نامناسب اتاق خواب کودک، تغذیه نامناسب، با شکم پر خوابیدن و... همگی باعث کابوس شبانه در کودکان شود. به خاطر داشته باشید هیچ دو کودکی با یکدیگر یکسان نیستند. به همین خاطر ممکن است بعضی از کودکان در برابر این عوامل و شرایط آسیب پذیرتر باشند.

راه‌های کنترل کابوس شبانه در کودکان

تقریبا بیاد بگوییم موضوع کابوس شبانه، یک موضوع غیر قابل کنترل و یا خارج از کنترل شماست. پس برای اینکه کودکتان آسیب کمتری ببیند یا غیر واقعی بودن این کابوس‌ها را درک کند، نیاز است تا شما به کمکش بروید. اگر فرزندتان مدام کابوس می‌بیند، سعی کنید او را آرام کنید. بهتر است با لحنی آرام و تاثیرگذار به او بگویید این تنها یک رویاست و در واقعیت چنین چیزی رخ نمی‌دهد. همچنین همدلی و حمایت خودتان را به کودکتان برسانید تا متوجه شود که در کنارش هستید.

کابوس شبانه در کودکان، اگر به دفعات متعدد تکرار شود، قطعا یک منشا بیرونی دارد. گاهی اوقات ممکن است یک مجسمه دکوری، یک انیمیشن، یک اسباب‌بازی و... موجب آزار و اذیت کودکتان شود. در نتیجه او دائما کابوس شبانه ببیند. بسیاری از کابوس‌های شبانه در کودکان، از ترس و اضطراب آنها نشات می‌گیرد. بنابراین اگر دلیل این ترس‌ها یا بهتر است بگوییم کابوس‌ها را پیدا کردید، بهتر است تا ابتدا آن را برطرف کنید. تمامی اقدامات شما برای کنترل کودکتان در خصوص تماشای فیلم‌های مختلف و همچنین جلوگیری از حضور کودک در فضاهای متشنج می‌تواند به برطرف شدن کابوس شبانه در کودکان کمک کند.

ترس‌های شبانه در کودکان چیست و چطور آن را برطرف کنیم؟

گاهی اوقات ممکن است تمام دلایلی که در بالا برایتان عنوان کردیم، خودشان را به شکل کابوس شبانه در کودکان نشان ندهند. بلکه به صورت وحشت شبانه بروز پیدا کنند. وحشت شبانه در کودکان معمولا در چند ساعت اول خواب شبانه رخ می‌دهد. این وحشت‌ها بدین صورت است که کودک یک یا دو ساعت پس از اینکه به خواب رفت، با وحشت از خواب بیدار شود. گاهی اوقات ممکن است جیغ بزند یا شما را صدا کند. در چنین شرایطی بهتر است تا او را بیدار کنید! شاید تعجب کنید اما باید بگوییم کودکانی که دچار وحشت‌زدگی در خواب می‌شوند، ظاهرا چشم‌هایشان باز است و به یک نقطه خیره می‌شوند. اما در حقیقت ذهن آنها هنوز بیدار نشده است.

در صورتی که با ترس‌های شبانه در کودکان روبرو شدید، ابتدا آنها را کامل بیدار کنید. سپس در مرد دلیل وحشتش از او سوال بپرسید. زمانی که کودک مشکلش را با شما در میان گذاشت، راهکار مناسبی را به او ارائه دهید. او را در آغوش بکشید و با حرف‌های حمایت‌کننده‌تان به او این اطمینان را بدهید که هیچ خطری تهدیدش نمی‌کند. نکته‌ای که لازم است بدانید این است که کودک شما هرگز صبح روز بعد، ترس و وحشت شبانه‌اش را به یاد نمی‌آورد. پس بهتر است تا این موضوع را به او یادآوری نکنید.

برای کنترل ترس‌های شبانه در کودکان لازم است تا کنار او بمانید. به یاد داشته باشید یکی از دلایل کابوس شبانه در کودکان، همین ترس‌ها و وحشت‌هاست. پس تا زمانی که از آرام شدن فرزندتان مطمئن نشدید، هرگز اتاقش را ترک نکنید. کنار فرزندتان بمانید و به او امنیتی که در کنار شما دارد را یادآور شوید.

در این بخش اطلاعاتی در خصوص ترس و کابوس شبانه در کودکان در اختیار شما قرار دادیم. این دو موضوع شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. پس حتما سعی کنید تفاوت این دو مورد را درک کنید. در این صورت است که می‌توانید برخورد معقولانه‌ای با این مشکل داشته باشید. در نهایت باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که ترس و کابوس شبانه در کودکان، با بزرگتر شدن آنها از بین می‌رود. پس سعی کنید در این مدت کوتاه، فرزندتان را درک کنید و حامی او باشید.

 

منبع:pregnancybirthbaby

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close