بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

آکنه نوزادی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟

آکنه نوزادی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟

ممکن است شما دانه‌های ریز و قرمز رنگی را روی پوست نوزادتان ببینید و نگران و مضطرب شوید. اما اصلا جای نگرانی وجود ندارد. آکنه نوزادی تقریبا شامل حال 30 درصد نوزادان می‌شود و تقریبا می‌توان گفت بی‌خطر است. یعنی حداقل برای نوزاد مشکلات جدی و آزاردهنده به وجود نمی‌آورد. این دانه‌های ریز روی گونه‌ها، پیشانی، چانه و روی پلک‌ها دیده می‌شوند. اما گاهی ممکن است شما این برجستگی‌های قرمز رنگ را روی سینه و گردن نوزادتان نیز ببینید.

آیا می‌دانید چه زمانی آکنه روی پوست نوزاد ظاهر می‌شود؟ دقیقا دو الی چهار هفته پس از تولد، این آکنه‌های پوستی روی بدن نوزادان ظاهر می‌شوند. البته اصلا جای نگرانی نیست. زیرا آنها به مرور زمان و با بالا رفتن سن نوزاد درمان می‌شوند. به همین خاطر نیازی نیست تا بی‌مورد نگران باشید. شما فقط می‌توانید در این مرحله آکنه نوزاد را کنترل کنید و اجازه گسترش آن را ندهید.

 


چه عواملی باعث بروز آکنه در نوزادان می‌شود؟

حتما این سوال برایتان به وجود آمده است که چه عواملی باعث به وجود آمدن آکنه نوزادی می‌شود؟ یا اصلا چرا نوزاد با این سن کمش به این عارضه پوستی دچار می‌شود؟ به طور کلی باید بگوییم در حال حاضر هیچ دلیل علمی و دقیقی برای به وجود آمدن آکنه پوستی در نوزادان وجود ندارد. اما طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده، بروز این آکنه‌ها کاملا طبیعی است. فرقی ندارد که نوزاد شما با شیر مادر تغذیه می‌شود یا شیرخشک؛ در هر صورت احتمال دارد که با آکنه پوستی مواجه شود. با این حال قصد داریم تا یک سری از رایج‌ترین دلایل بروز آکنه صورت نوزاد را برایتان عنوان کنیم.

  • هورمون‌های مادرزادی

یکی از تحقیقات و کشفیات جدید محققان در خصوص آکنه نوزاد، هورمون‌هایی می‌باشد که از بدو تولد در خون نوزاد جریان داشته است. این هورمون‌ها در بدن نوزادان یک سری اختلالات به وجود می‌آورند که یکی از آنها آکنه پوستی است. البته این اصلا چیز خطرناکی نیست و ممکن است برای خیلی از نوزادان به وجود بیاید.

  • نامتعادل بودن فلور روده

یکی دیگر از دلایل بروز آکنه نوزاد، نامتعادل بودن فلور روده است. به خاطر داشته باشید سلامت روده‌های مادر در سلامت روده‌های نوزاد نیز تاثیر می‌گذارد. روده‌های نوزاد در رحم مادر شروع به رشد کردن می‌کنند. اما پس از متولد شدن نیز این رشد ادامه دارد. به همین علت ممکن است آکنه پوستی به دلیل رشد روده‌های نوزاد باشد.

  • حساسیت پوستی

گاهی اوقات نیز حساسیت پوستی باعث آکنه نوزادی می‌شود. تماس پوستی مکرر با نوزاد تازه متولد شده، به خصوص تماس پوستی آقایانی که ریش و سبیل تیزی دارند، برای نوزاد حساسیت پوستی ایجاد می‌کند و در نهایت ممکن است باعث بروز آکنه پوستی شود.

چطور از شر آکنه نوزاد خلاص شویم؟

همانطور که دلایل آکنه نوزاد به طور دقیق و علمی مشخص نشده است، درمان آن نیز تا حدودی پشت پرده ابهام می‌باشد. بنابراین در حالت کلی شما چاره‌ای به جز صبر کردن ندارید. از آنجایی که این آکنه‌ها مشکل خاصی برای نوزاد به وجود نمی‌آورند، شما می‌توانید منتظر بزرگتر شدن نوزادتان بمانید تا این مشکل برطرف شود.

مامان عزیز اصلا جای نگرانی وجود ندارد. چون این آکنه‌ها برای نوزاد دلبند شما درد یا تحریکی به همراه ندارد. به همین خاطر شما می‌توانید از آرامش خاطر بیشتری برخوردار شوید. این را بدانید که این آکنه‌ها در عرض کمتر از سه ماه به طور کامل از بین می‌روند پس نیازی نیست تا حساسیت زیادی برای آن به خرج دهید.

تنها راهی که شما را در این مدت به آرامش خاطر می‌رساند این است که سعی کنید آکنه نوزاد را کنترل کنید و اجازه ندهید تا تشدید شود. بهترین راه این است که پوست نوزادتان را همیشه تمیز دارید. به خاطر داشته باشید که پوست نوزاد به نوعی قدرت بلع دارد! یعنی هر چیزی که روی آن قرار بگیرد، جذب می‌شود. پس تمیز بودن پوست نوزاد دلبندتان اهمیت بسیار زیادی دارد. سعی کنید با استفاده از یک دستمال مرطوب پوست صورتش را تمیز نگه دارید تا آکنه نوزاد تشدید نشود.

طبیعی‌ترین راه‌های درمان آکنه نوزاد

حال که متوجه شدیم هیچ درمان قطعی برای برطرف کردن آکنه نوزاد وجود ندارد، بهتر است تا یک سری راهکارهای طبیعی را برایتان عنوان کنیم تا با استفاده از این راهکارها بتوانید ظاهر پوست نوزادتان را درمان کنید. اما به یاد داشته باشید که اصلا نیازی نیست تا تمرکزتان را بر روی آکنه نوزاد بگذارید. زیرا این موضوع کاملا طبیعی است و در بین بسیاری از نوزادان وجود دارد.

  • پوشاندن لباس زیاد برای نوزاد ممنوع!

اگر جزو آن دسته مادرانی هستید که چند لایه لباس به تن نوزاد می‌کنید، باید بگوییم این کار فقط آکنه نوزاد را تشدید می‌کند. پوست دلبند تازه متولد شده شما بسیار حساس و لطیف است و با برخورد لباس و ساییده شدن لباس به پوستش، گرما تولید می‌شود. این گرما باعث تعریق و تشدید آکنه می‌شود. خوب است تا بدانید پوشاندن یک یا دو لایه لباس مناسب فصل برای نوزاد شما کافی است و نیازی به پوشاندن چند لایه لباس نیست.

  • از شستشوی زیاد پوست نوزاد خودداری کنید

یکی دیگر از کارهایی که می‌توانید برای درمان و جلوگیری از تشدید آکنه نوزاد انجام دهید این است که از شستشوی زیاد پوست نوزاد خودداری کنید. پوست نوزاد بسیار حساس است و در صورتی که به طور مکرر شسته شود، چربی طبیعی‌اش را از دست می‌دهد. به همین علت شما باید اعتدال را در شستشوی پوست نوزادتان رعایت کنید. بسیاری از مشکلات پوستی و التهابات پوستی نوزاد به دلیل همین شستشوی زیاد به وجود می‌آید.

  • تغذیه‌تان را اصلاح کنید

اگر نوزادتان از شیر مادر تغذیه می‌کند حتما در تغذیه‌تان اصلاحاتی به وجود آورید. بهترین راه این است که شما رژیم غذایی خود را غنی از پروبیوتیک‌ها نگه دارید. پروبیوتیک‌ها به رشد روده‌های نوزاد کمک زیادی می‌کنند و از بروز حساسیت‌هایی همچون حساسیت‌های پوستی در بدن نوزاد جلوگیری می‌کنند. خوب است تا بدانید پروبیوتیک‌ها به صورت پودری در داروخانه‌ها موجود هستند. شما می‌توانید آنها را تهیه کنید و با مشورت پزشک به شیرخشک نوزادتان اضافه کنید تا آکنه نوزاد تا حد زیادی کاهش یابد.

در صورتی که احساس کردید آکنه نوزاد برطرف نمی‌شود و با استفاده از تمام روش‌های بالا نه تنها درمان بلکه تشدید شده است، باید نوزادتان را برای معاینه نزد پزشک اطفال ببرید. زیرا ممکن است شما یک بیماری پوستی را با آکنه اشتباه گرفته باشید و پوست نوزادتان نیاز به درمان داشته باشد.

 

 

منبع:mamanatural

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close