اوتیسم خفیف در کودکان به چه صورت نمایان میشود؟
امروزه طیف وسیعی از محققانی که در حوزه روانشناسی فعالیت میکنند، در خصوص اوتیسم کودکان تحقیقاتی انجام میدهند. تشخیص اوتیسم خفیف در کودکان موضوع بسیار مهمی است که والدین باید نسبت به آن آگاه باشند. در این صورت والدین میتوانند رسیدگیها و مراقبتهای لازم را داشته باشند و از پیشرفت اوتیسم جلوگیری کنند. در این بخش به طور کامل این موضوع را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
اوتیسم خفیف در کودکان دقیقا چیست؟
اوتیسم خفیف در کودکان که به آن اوتیسم سطح یک هم میگویند شامل یک سری اختلالات فیزیکی و رفتاری میشود. این اختلالات معمولا در روابط اجتماعی کودک با دیگران خودشان را نشان میدهند. در حقیقت باید بگوییم اوتیسم سطح یک در کودکان به قطعیت قابل تشخیص نیست؛ اما با بررسیهای دقیقتر علائم و نشانهها میتوان متوجه آن شد. معمولا این نوع اوتیسم در کودکان علائم کم و خفیفی دارد؛ به همین علت ممکن است در اغلب موارد والدین قادر به تشخیص آن نباشند.
دلیل ابتلا به اوتیسم خفیف در کودکان چیست؟
دلایل مختلفی باعث بروز اختلال اوتیسم خفیف در کودکان میشود. به طور کلی باید بگوییم اوتیسم چندین نوع مختلف دارد و همین موضوع باعث شده تا بررسی آن تنها به یک دلیل ختم نشود. بنابراین گاهی اوقات اوتیسم خفیف در کودکان میتواند چند دلیل مختلف داشته باشد. در ادامه به بررسی این دلایل میپردازیم.
ژنتیک و سابقه ارثی
یکی از دلایل ابتلا به اوتیسم خفیف در کودکان، سابقه ارثی و ژنتیکی است. معمولا کودکانی که یکی از اعضای درجه یک خانوادهشان به این اختلال مبتلا بودهاند، بیشتر در معرض خطر هستند.
جنسیت
شاید برایتان جالب باشد تا بدانید احتمال ابتلا به اوتیسم درجه یک در پسران بیشتر از دختران است. این موضوع طبق مطالعات و بررسیهای انجام شده به اثبات رسیده است.
بیماری مادر در دوران بارداری
گاهی اوقات ممکن است ابتلای مادر به بیماریهای خاص در دوران بارداری، روی جنین تاثیر بگذارد و باعث بروز علائم اوتیسم شود.
زایمان سخت
مادرانی که زایمان سختی را تجربه میکنند باید ریسک ابتلای نوزاد به اوتیسم را در نظر بگیرند. معمولا کمبود اکسیژن رسانی به نوزاد در حین تولد و سایر عوامل دیگر، باعث بروز علائم اوتیسم در کودک میشود.
علائم اوتیسم خفیف در کودکان چیست؟
اوتیسم خفیف در کودکان معمولا با علائم خفیف و کمرنگی دیده میشود. گاهی اوقات ممکن است مادر و پدر با مشاهده این علائم، به اوتیسم مشکوک نشوند و دلایل دیگری را برای آن مطرح کنند. در هر صورت لازم است تا با مشاهده این علائم، توجه و دقت کافی به خرج داده شود و در صورت استمرار، این موضوع پیگیری شود. علائم اوتیسم سطح یک در کودکان عبارتند از:
- عدم برقراری ارتباط چشمی با دیگران
- تاخیر در رشد فیزیکی و تاخیر در به دست آوردن مهارتهای مختلف
- غیر طبیعی بودن حالت چهره
- خیره شدن به افراد دیگر
- حساسیت بیش از اندازه به عواملی مانند نور، سر و صدا، مزه، تار و پود پارچه و...
- عدم برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران
- تمایل نشان دادن به بازی کردن با یک اسباببازی خاص
- ناتوانی در تحمل تغییرات معمولی محیط اطراف
- یکنواخت بودن تن صدا در حین صحبت کردن با دیگران
- عدم تشخیص منظور دیگران
- تکرار بیش از حد یک حرف یا سخن
- اختلال در صحبت کردن
- اختلال در فهمیدن حرف دیگران
- اختلال در برقراری تعاملات اجتماعی
تمامی این علائم و به طور کلی اختلالات جزو مواردی هستند که از اوتیسم خفیف در کودکان خبر میدهند. با وجود اینکه هیچ پدر و مادری برای پذیرش این موضوع آماده نیست اما لازم است تا در صورت مشاهده، پیگیریهای لازم انجام شود. تشخیص اوتیسم خفیف در کودکان و در مراحل اولیه، پروسه درمانی و کنترل راحتتری دارد.
وقتی میگوییم کودکی اوتیسم خفیف دارد، منظورمان چیست؟
با توجه به علائم اوتیسم خفیف در کودکان میتوانید به این سوال پاسخ دهید که وقتی میگوییم کودکی اوتیسم خفیف دارد، یعنی چه؟ به طور کلی کودکی که با اختلال اوتیسم روبرو باشد، در برقراری ارتباط و تعاملات به شدت ضعیف است. معمولا کودکان اوتیسمی مهارتهای اجتماعی و رفتاری خوبی ندارند و این اختلال همیشه در آنها دیده میشود. گاهی اوقات ممکن است کودکان اوتیسمی تواناییهای خاصی داشته باشند که دیگران را شگفتزده کند. این در حالیست که آنها در برابر عواملی مانند نور یا صدا واکنش شدید از خودشان نشان میدهند.
آیا اوتیسم درجه یک درمان دارد؟
با توجه به شدت اوتیسم خفیف در کودکان، از روشهای درمانی متعددی برای آنها استفاده میشود. باید این را به خاطر داشته باشید که کودکانی که اوتیسم خفیف دارند، برای ادامه دادن به زندگی عادی و روزمره به پشتیبانی کمتری نیاز دارند. حال بهتر است تا روشهای درمانی این اختلال را بررسی کنیم.
رفتار درمانی
یکی از روشهای درمانی ساده اما موثر برای درمان اوتیسم خفیف در کودکان، رفتار درمانی است. تحلیل رفتار کودک و همچنین درمان او به عهده درمانگر است. درمانگر با صبر و حوصله و با تکنیکهای خاص، رفتارهای صحیح را به کودک آموزش میدهد و برای تشویق او جایزه هم در نظر میگیرد.
گفتار درمانی
گفتار درمانی از دیگر شیوههای درمان اوتیسم خفیف در کودکان است که در آن درمانگر روی یک سری مهارتهای کودک کار میکند. به طور مثال روی فهم ارتباط غیر کلامی یا ارتباط بدنی کار میکند تا به کودک آموزشهای لازم را بدهد.
کار درمانی
از دیگر تکنیکهای درمانی برای کودکان اوتیسمی، کار درمانی است. درمانگر با توجه به مهارتهای اجتماعی کودک و همچنین تحلیل رفتار او، تکنیکهایی را برای درمان به کار میگیرد.
اوتیسم خفیف در کودکان تنها یک اصطلاح رایجی است که بین مردم باب شده است. در حقیقت همین نشانههای خفیف میتوانند مشکلات بزرگی را برای کودک به وجود بیاورند. از این رو لازم است تا والدین نسبت به رفتارها و روند رشد فیزیکی و شخصیت کودکشان نظارت بیشتری داشته باشند. خوب است تا بدانید اوتیسم درجه یک در مراحل اولیه به سادگی قابل درمان و کنترل است. در صورتی که این عادات و اختلالات استمرار داشته باشند، قطعا تاثیرات منفیتری بر شخصیت کودک میگذارند. در این بخش به علائم اوتیسم در کودکان و همچنین دلایل آن پرداختیم. شما میتوانید با مطالعه کامل این بخش، اطلاعات مفید و به روزی در خصوص اوتیسم خفیف در کودکان به دست آورید.
منبع : بامبینو کالا