گریه نوزاد دلایل مختلفی دارد. گریه کردن نوزاد نوعی راه برقراری ارتباط او با والدین و اطرافیانش است. نوزاد از طریق گریه کردن با شما ارتباط برقرار میکند و به شما میفهماند که نیاز و خواستهای دارد. برای اینکه بدانید نوزاد شما دقیقا چه نیاز و خواستهای دارد، لازم است تا با علت گریههای نوزاد آشنا شوید. در این صورت میتوانید از راه درست نیاز نوزادتان را برطرف کنید. در این بخش همراه شما خواهیم بود تا بتوانید با هر آنچه که به گریههای نوزاد مربوط است، آشنا شوید.
علت گریههای نوزاد چیست؟
قبل از اینکه بخواهید نوزادتان را با در آغوش رفتن آرام کنید، لازم است تا بدانید علت گریههای او چیست؟ بسیاری از مادران به محض اینکه نوزاد شروع به گریه کردن میکند، به او شیر میدهند. باید این را بدانید که شیر دادن بیش از حد، یکی از دلایل گریه نوزاد است. بنابراین بلافاصله پس از گریه کردن، نوزاد به تغذیه نیاز ندارد. دلایل و علتهای مختلفی برای گریههای نوزاد وجود دارد که اگر نسبت به آنها آگاهی کامل داشته باشید، میتوانید به راحتی نوزادتان را آرام کنید.
والدین عزیز! شاید با گریه نوزاد کلافه و عصبی شوید؛ اما لازم است تا بدانید بخشی از پروسه رشد و تکامل نوزاد شما به گریه کردن او بستگی دارد. نوزادان علاوه بر اینکه از طریق گریه کردن با اطرافیانشان ارتباط برقرار میکنند و نیازهایشان را اعلام میکنند، در حال سپری کردن مسیر رشد و تکاملشان هستند. بنابراین باید این فرصت را به نوزادتان بدهید تا رشد کند و مهارتهای دیگری به غیر از گریه کردن برای برآورده شدن نیازهایش پیدا کند.
گرسنگی اصلیترین دلیل گریه نوزاد
یکی از اصلیترین دلایل گریه نوزاد، گرسنگی است. باید این را بدانید که گرسنگی خیلی سریع برای نوزاد شما اتفاق میافتد و از آنجایی که او معده کوچکی دارد، باید تعداد دفعات شیردهی بیشتری را برایش در نظر بگیرید. رها کردن سینه مادر و یا سرشیشه به معنی سیر شدن نوزاد تلقی میشود. به طور میانگین باید بگوییم نوزادان هر 2 ساعت یکبار به تغذیه با شیر مادر یا شیر خشک نیاز دارند.
در این میان ممکن است نوزاد به دلایل مختلفی از جمله کولیک، رفلاکس و سایر دلایل دیگر، در هر بار شیردهی به طور کامل سیر نشود. گاهی اوقت نوزاد علیرغم اینکه سیر نشده و تغذیه درستی نداشته، از شیر خوردن دست میکشد. از طرفی نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میکنند، باید حتما تغذیهشان را به پایان برسانند. بخش اول شیر مادر به تامین آب بدن نوزاد و بخش بعدی آن به تامین تغذیه نوزاد کمک میکند. در حقیقت زمانی که نوزاد شما کمی شیر میخورد و دیگر ادامه نمیدهد، هنوز سیر نشده و نیاز به تکرار تغذیه دارد. در هر صورت باید در کنار این موضوع، در نظر داشته باشید که شیر دادن بیش از حد به نوزاد، عامل دلدرد و گاهی گریه اوست.
کولیک، رفلاکس و مشکلات گوارشی علت بعدی گریه کردن نوزاد
اکثر نوزادانی که تازه متولد میشوند، کولیک، رفلاکس و سایر مشکلات گوارشی را تجربه میکنند. نوزادانی که بیوقفه گریه میکنند، قطعا با درد کولیک یا رفلاکس دست و پنجه نرم میکنند. در این حالت نوزاد مشت خود را گره کرده و به قسمت کمرش قوس میدهد. با مشاهده این حالت باید بدانید که نوزادتان از شدت درد این کار را کرده و باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
کولیک و رفلاکس نوزاد در سه ماهه اول پس از تولد یک امر طبیعی و شایع است که اکثر نوزادان با آن درگیر هستند. برای برطرف کردن این مشکل نیاز است تا نوزاد توسط متخصص اطفال معاینه شود. در صورت لزوم داروهایی برای او تجویز میشود. همچنین نیاز است شیر خشک نوزاد عوض شود. برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند نیاز است تا مادر تحت رژیم غذایی خاصی قرار بگیرد.
خستگی و خوابآلودگی نوزاد
خستگی و نیاز به خواب یکی از پررنگترین نیازهای نوزاد در ماههای اول تولد است. بنابراین نوزادانی که بیش از حد خسته میشوند، نیاز دارند تا با گریه کردن به دیگران بفهمانند که خوابشان میآید. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید در بعضی از شرایط ممکن است نوزادان در برابر خواب مقاومت کنند؛ در حالی که به شدت به آن نیاز دارند. از این رو لازم است تا شرایط لازم برای خواب و استراحت نوزادتان را فراهم کنید و با نوازش، موسیقی بیکلام، لالایی خواندن و... کودکتان را برای خوابیدن آماده کنید.
نیاز به ارتباط پوست به پوست با مادر
یکی از نیازهایی که باعث گریه نوزاد میشود، نیاز به برقراری ارتباط پوستی با مادر است. بسیاری از نوزادان زمانی که از مادرشان دور میشوند، احساس ناامنی دارند. به همین علت گریه میکنند تا در آغوش مادر آرام شوند. بسیاری از اطرافیان به این حالت بغلی شدن نوزاد میگویند. در هر صورت لازم است تا بدانید نوزاد به ارتباط پوست به پوست با مادر نیاز دارد. او با حس کردن گرمای آغوش مادر و همچنین عطر و بوی مادر آرام میگیرد.
تعویض پوشک دلیل بعدی گریه نوزاد
آلودگی و حساسیت پوستی که در پوشک برای نوزاد به وجود میآید، او را وادار به گریه میکند. نوزادانی که پوستشان به دلیل ادرار سوختگی تحریک شده باشد، به سرعت گریه میکنند و از این طریق به والدینشان میفهمانند که نیاز دارند پوشکشان تعویض شود. بهتر است زمان تعویض پوشک را به تعویق نیندازید.
بیماری یکی از دلایل گریه نوزاد
زمانی که کودک شما بیمار شده باشد و حال عمومیاش خوب نباشد، گریه میکند. درد جسمانی یکی از اصلیترین دلایل گریه نوزاد است که معمولا به سادگی آرام نمیشود. اسهال و استفراغ، تب و لرز، ویروس، سرماخوردگی، یبوست و... از جمله مشکلاتی هستند که کودک را با گریه های بیامان روبرو میکنند. بنابراین باید به پزشک مراجعه کنید تا کودک خود را درمان کنید.
دندان در آوردن نوزاد یکی از علتهای گریه نوزاد
رویش اولین مرواریدهای کودک، درد زیادی را به جان او میدهد. معمولا چند ماه قبل از رویش دندان نوزاد، لثهها متورم میشوند و درد زیادی به نوزاد تحمیل میشود. از این رو ممکن است یکی از دلایل گریه نوزاد به رویش دندانهای او مربوط باشد. استفاده از دندانگیر و ژل مخصوص درد لثه میتواند گزینه خوبی برای آرام کردن نوزاد باشد.
تغییر دمای محیط کودک را به گریه وا میدارد
شاید برایتان جالب باشد تا بدانید سرد بودن یا گرم بودن بیش از حد محیط اطراف، باعث گریه کردن نوزاد میشود. بهترین و مناسبترین دمای محیط برای نوزاد 27 درجه است. بهتر است تا متناسب با فصلی که در آن هستید، لباس کافی تن نوزادتان کنید. گرما و سرما هر دو به یک اندازه برای نوزادتان آزاردهنده است.
منبع : بامبینو کالا