بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

ناخن جویدن کودکان

ناخن جویدن کودکان

ناخن جویدن در کودکان یک عادت غلط و الگوی رفتاری نامناسب است که اگر اصلاح نشود، مشکلاتی را برای آنها به وجود می‌آورد.
آیا فرزند شما هم به جویدن ناخن عادت دارد؟
آیا می‌دانید چرا کودکان این کار را انجام می‌دهند؟
برای درمان آن از چه روشی استفاده می‌کنید؟
در این بخش شما به جواب سوالاتتان در این خصوص می‌رسید. تا پایان با ما همراه باشید.

 


علت ناخن جویدن در کودکان چیست؟

ناخن جویدن در کودکان معمولا از سن 6 سالگی تا 18 سالگی که تقریبا پایان دوران نوجوانی است، دیده می‌شود. اصلی‌ترین علت جویدن ناخن در کودکان، استرس و اضطراب است. معمولا کودکانی که مضطرب یا نگران هستند، بیشتر از سایر کودکان ناخن‌هایشان را می‌جوند. همچنین گاهی اوقات ممکن است کودکان به دلیل بی‌حوصلگی و یا کلافگی و حتی خشم و عصبانیت، ناخن‌هایشان را بجوند. این رفتار در کودکان بسیار غلط است و حتما باید در همان روزهای اول، اصلاح شود. در غیر این صورت تشدید شده و تا پایان دوران نوجوانی همراه فرزند شما خواهد بود.

کودکان ناخن‌هایشان را می‌جوند تا:

  • به آرامش برسند
  • از استرس و ترس‌هایشان دور شوند
  • کمبود محبت از سوی والدینشان را جبران کنند
  • فشارهای درسی را کاهش دهند
  • محیط و شرایط جدید زندگی را بپذیرند

علاوه بر موارد بالا، گاهی اوقات جویدن ناخن در کودکان به دلیل سابقه ارثی و ژنتیکی است. بنابراین باید به نوع رفتار کودک خود توجه کنید و ببینید که این کار را در چه زمانی و به چه صورت انجام می‌دهد.

آیا جویدن ناخن در کودکان 2 ساله خطرناک است؟

گاهی اوقات ناخن جویدن در کودکان 2 ساله نیز دیده می‌شود. این موضوع والدین را به شدت مضطرب و نگران می‌کند. باید بدانید که جویدن ناخن در کودکان 2 ساله ریشه عصبی و استرسی ندارد. معمولا کودکان در این برهه سنی به دلیل تقلید از کودکان دیگر این کار را انجام می‌دهند. علاوه بر این مورد، زمینه‌های ارثی و ژنتیکی از دیگر دلایل جویدن ناخن در کودکان 2 ساله است. پس حتما نیاز است که این موضوع را کنترل کنید اما نگرانی بی‌جا نداشته باشید.

ناخن جویدن در کودکان چه عوارضی را به همراه دارد؟

ممکن است بعضی از والدین نسبت به ناخن جویدن در کودکان خود بی‌تفاوت و بی‌اهمیت رفتار کنند. این موضوع بسیار مهم است و حتما باید پیگیری شود. در حقیقت تا قبل از تشدید شدن ناخن جویدن در کودکان باید از راه‌های درمانی استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است این عادت غلط تا سالیان سال همراه کودک شما باشد و حتی بیشتر از قبل شود. جویدن ناخن برای کودکان عوارض و پیامدهای منفی بسیار زیادی دارد.

  • ابتلا به بیماری‌های عفونتی دستگاه گوارش

همانطور که می‌دانید ناخن محل تجمع میکروب‌ها و آلودگی‌ها است. یکی از عوارض جویدن ناخن در کودکان، ابتلا به بیماری‌های عفونی دستگاه گوارش است. زمانی که این کار برای کودک تبدیل به یک عادت غلط شود و مدام تکرار شود، قطعا مشکلات معده و دستگاه گوارش برای او به وجود می‌آید.

  • تب‌خال دهان

یکی دیگر از عوارض جویدن ناخن در کودکان، بروز تب‌خال دهانی است. خصوصا اگر کودک شما نسبت به رعایت نظافت دست‌هایش چندان حساس نیست، این خطر بیشتر او را تهدید می‌کند.

  • ناهنجاری‌های فک و دندان

خوب است تا بدانید کودکانی که ناخن‌هایشان را می‌جوند، به ناهنجاری‌های فک و دندان مبتلا می‌شوند. جویدن ناخن در کودکان تاثیر منفی بر فرم فک و دندان آنها می‌گذارد.

  • بدفرم شکل شکل ناخن‌ها

از دیگر عوارض جویدن ناخن در کودکان، بدفرم شدن شکل ناخن‌ها است. کودکانی که ناخن‌هایشان را می‌جوند، معمولا ناخن‌های ضعیف و شکننده‌تری دارند.

درمان ناخن جویدن کودکان چیست؟

همانطور که در ابتدای این بخش نیز اشاره داشتیم، درمان جویدن ناخن در کودکان باید بلافاصله بعد از مشاهده این کار غلط توسط کودک، شروع شود. در صورتی که این عادت غلط تکرار شود، ترک و درمان آن بسیار سخت خواهد شد. اولین قدم برای درمان جویدن ناخن در کودکان این است که شما علت را پیدا کنید. تا زمانی که علت ناخن جویدن را در فرزند خود پیدا نکنید، نمی‌توانید از راه درمانی مناسب وارد عمل شوید. پس از آن می‌توانید متناسب با سن، روحیات فرزندتان و علت ناخن جویدن، از روش‌های درمانی زیر کمک بگیرید.

  • مرتب ناخن‌های کودک را کوتاه کنید

بلند بودن ناخن کودک باعث می‌شود تا او برای جویدن ناخن‌هایش وسوسه شود. در اولین اقدام باید به نظافت و بهداشت ناخن کودکتان اهمیت دهید و حتما به موقع ناخن‌های او را کوتاه کنید. بدین ترتیب کودک نمی‌تواند ناخنش را بجود.

  • با او صحبت کنید

معمولا جویدن ناخن در سنین بالای 2 سال اتفاق می‌افتد. در این صورت می‌توانید با کودکتان صحبت کنید و از عوارض جویدن ناخن به او بگویید. البته نباید طرز حرف زدن شما به گونه‌ای باشد که به کودک استرس وارد شود. بهتر است تا از جوانب دیگر روی فرزندتان تاثیر بگذارید. مثلا به او بگویید زمانی که ناخن‌هایش را نمی‌جود، دست‌هایش زیباتر به نظر می‌رسند.

  • سرگرمش کنید

ناخن جویدن در کودکان یک عادت غلط است. به محض مشاهده این کار به جای تذکر به او بهتر است تا سرگرمش کنید. به عنوان مثال از او بخواهید تا وسیله‌ای را برای شما بیاورد و یا از اسباب بازی‌ مانند خانه سازی، خمیر بازی و موتور شارژی و ماشین شارژی ... برای سرگرم کردن کودک خود کمک بگیرید. یکی از راه‌های درمان جویدن ناخن در کودکان جلوگیری از تکرار این کار است.

آیا روش درمانی دیگری هم وجود دارد؟

ناخن جویدن در کودکان یک الگوی غلط است و شما باید با استفاده از روش‌هایی که این عادت غلط را اصلاح می‌کنند، فرزند خود را درمان کنید. در صورتی که این الگوی غلط در کودک شما تشدید شده باشد می‌توانید برای درمان از داروی ترک ناخن جویدن استفاده کنید. این دارو با مزه تلخی که دارد باعث دلزده شدن کودک می‌شود. البته نباید در استفاده از آن اغراق کنید و تا حد امکان بهتر است تا از روش‌هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم، کمک بگیرید.

ناخن جویدن در کودکان مشکلات متعددی را برای آنها به وجود می‌آورد. این نوعی ناهنجاری و الگوی رفتاری غلط در کودکان است که اگر به موقع درمان نشود، تا سنین بالاتر نیز با کودک همراه خواهد بود. با توجه به عوارض و پیامدهای منفی که این کار برای کودک دارد، بهتر است تا به محض مشاهده، مانع کودکتان شوید و از روش‌های مناسب درمانی برای اصلاح این الگوی غلط استفاده کنید.


منبع : بامبینو کالا

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close