بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

تشخیص و درمان عفونت‌های گوش در کودکان

تشخیص و درمان عفونت‌های گوش در کودکان

عفونت گوش کودکان از مشکلات رایج در دوران کودکی و سنین پیش از مدرسه است. علت این امر آن است که سیستم شنوایی کودک هنوز به طور کامل رشد نکرده و احتمال تجمع عفونت در مجرای گوش بالاست.

عفونت گوش به طور کلی خطرناک نبوده و در بسیاری از موارد بدون نیاز به آنتی بیوتیک‌ها رفع می‌شود. با این حال، بهتر است والدین آگاهی بیشتری در این زمینه داشته باشند تا از بروز مشکلات جدی برای شنوایی کودکان جلوگیری شود. در این مطلب، به علائم عفونت گوش در کودکان، علت‌های عفونت گوش و نکات مهم در زمینهٔ درمان عفونت گوش کودکان خواهیم پرداخت.

عفونت گوش در کودکان چه علائمی دارد؟

سرفه، تب، و آبریزش بینی در کودکان به مدت ۳ الی ۵ روز یا بیشتر، می‌تواند با عفونت گوش نیز همراه باشد. علائم اصلی عفونت گوش عبارتند از:

  • گرفتن گوش با دست‌ها و شکایت کردن از درد گوش
  • مشکل در حفظ تعادل
  • بی‌قراری، بدخلقی و بیدار شدن به طور مکرر در شب
  • سرفه
  • مشکلات گوارشی و اسهال
  • نشان ندادن عکس‌العمل به صداهای آرام

به طور کلی عفونت گوش در کودکان، به خصوص در فصل زمستان بسیار رایج است.

دلایل بروز عفونت گوش در کودکان چیست؟

سرماخوردگی و التهاب گوش میانی می‌تواند یکی از دلایل رایج عفونت گوش در کودکان محسوب شود. التهاب گوش میانی باعث می‌شود مایعات در داخل گوش حبس شده و فضایی گرم و مرطوب برای رشد انواع باکتری‌ها و ویروس‌ها فراهم سازند.

ایجاد عفونت در گوش، به چرک کردن گوش‌ها و فشار به پردهٔ صماخ منجر می‌شود. فشار وارد شده به پردهٔ گوش می‌تواند به تورم پردهٔ گوش منجر شود. این موضوع موجب ایجاد درد و ناراحتی در کودکان می‌شود. از آنجایی که سیستم ایمنی بدن سعی می‌کند با عفونت ایجاد شده مبارزه کند، کودک همچنین می‌تواند دچار تب شود. این عفونت، التهاب گوش میانی (otitis media) نامیده می‌شود.

دلیل دیگر عفونت گوش کودکان افقی و کوتاه بودن لوله استاش در گوش میانی است. لوله استاش یا شیپور استاش، گوش میانی را به پشت بینی متصل کرده و نقش آن متعادل کردن فشار هوا در دو سمت پردهٔ گوش است. در یک فرد بالغ، طول این لوله ۳۵ میلی‌متر و زاویهٔ آن ۴۵ درجه است. در کودکان در حال رشد، طول لوله استاش تنها ۱۲ میلی‌متر و زاویهٔ آن ۱۵ درجه است. به همین دلیل، احتمال جمع کردن باکتری و عفونت گوش در کودکان نسبت به بزرگسالان بالاتر است.

عفونت گوش در کودکان چگونه درمان می‌شود؟

با مشاهدهٔ علائم عفونت گوش در کودکان، در اولین فرصت به پزشک اطفال مراجعه کنید. بسیاری از عفونت‌های گوش، بدون نیاز به درمان دارویی از بین می روند. با این حال، ممکن است پزشک با توجه به شدت عفونت، آنتی بیوتیک‌هایی برای از بین بردن عفونت تجویز کند. چه با مصرف آنتی بیوتیک و چه بدون آن، بعد از ۳ الی ۴ روز، از علائم عفونت کاسته می‌شود.

شما می‌توانید از مسکن‌های مخصوص خردسالان و ایبوپروفن برای تخفیف درد و تب در کودک در این دوره استفاده کنید. دز مناسب مصرفی را از روی بستهٔ داروها مطالعه کرده و یا از پزشک داروساز و پزشک کودک در این زمینه راهنمایی بگیرید.

علت ترشحات چرکی گوش کودکان چیست؟

چرک یا ترشحاتی که گاه مقداری خون‌آلود هستند به این معنی است که یک سوراخ کوچک در پردهٔ صماخ کودک به وجود اماده است. این سوراخ می‌تواند فشار وارد به پردهٔ گوش و گوش میانی را کاهش داده و درد گوش را تا حدی تخفیف دهد. این مشکل پس از گذشت حدود دو هفته خود به خود برطرف می‌شود. در صورتی که مشکل به مدت بیشتری طول کشید یا شدت ترشحات غیرعادی بود، کودک را برای معاینه به مطب پزشک ببرید.

در صورتی تداوم عفونت گوش کودک چه کنیم؟

بعد از گذشت ۴ روز، اگر علایم عفونت کاهش نیافت از دکتر برای معاینهٔ گوش درخواست کنید. ممکن است کودک به عفونت‌های شدیدتری مبتلا باشد که کل استخوان‌های پیرامونی گوش را فرا گرفته و به درمان جدی‌تری نیاز داشته باشد.

اگر کودک شما به طور مرتب به عفوت گوش مبتلا می‌شود، این موضوع می‌تواند به محبوس شدن مایعات در گوش میانی و بروز اختلال شنوایی و پارگی پردهٔ گوش منجر شود. بنابراین، برای پیشگیری از مشکلات آتی، لازم است درمان کامل عفونت گوش مورد توجه قرار گیرد.

 

 

منبع:babycenter

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close