بسته
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید.
جستجو
صفحه اصلی بلاگ بامبینو کالا

عفونت ادراری کودک

عفونت ادراری کودک

عفونت ادراری کودک موضوعی است که حتما باید پیگیری شود.
آیا می‌دانید چگونه باید عفونت ادراری در کودکان را تشخیص داد؟
راه تشخیص و درمان آن چیست و در چه صورتی برای سلامت کودک تهدید به حساب نمی‌آید؟
این موضوع می‌تواند به نوعی زنگ خطر باشد و قسمت‌های مختلف بدن کودک یا نوزاد را درگیر کند. معمولا عفونت ادراری در کودکان به دلایل مختلفی بروز پیدا می‌کند. اگر این موضوع جدی گرفته نشود نه تنها خود به خود درمان نخواهد شد، بلکه باعث بروز مشکلاتی همچون نارسایی کلیه و یا فشار خون بالا در کودکان می‌شود.  در این بخش همراه ما باشید تا پاسخ این سوالات را بیابید.

 


عفونت ادراری کودک
چیست؟

عفونت ادراری کودک نوعی بیماری شایع است که معمولا در دختران شایع‌تر و بیشتر است. این بیماری محدود به سن و سال خاصی نیست و می‌تواند یک شیرخوار یا یک بزرگسال را درگیر کند. عفونت ادراری در کودکان معمولا با درد زیادی همراه است و اگر تشدید شود، اندام‌های مختلف بدن را درگیر می‌کند. این بیماری در حقیقت نوعی عفونت باکتریایی به حساب می‌آید که میکروب از مجرای ادراری وارد دستگاه ادراری شده و آسیب‌های متعددی را به بدن کودک وارد می‌کند.

شاید تشخیص عفونت ادراری کودک کمی دشوار باشد؛ زیرا او نمی‌تواند به طور دقیق مشکل یا دردش را به والدینش بگوید. معمولا این والدین هستند که باید از علائم و نشانه‌ها، این بیماری را تشخیص دهند. خوب است تا بدانید عفونت ادراری نباید طولانی شود و به محض تشخیص، باید مراحل درمان آن طی شود. دخترانی که کمتر از 4 سال و پسرانی که کمتر از 1 سال سن دارند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت ادراری قرار می‌گیرند.

علائم عفونت ادراری در کودکان چیست؟

حالا که متوجه شدید عفونت ادراری کودک تا چه حد خطرناک است، باید به عنوان پدر و مادر با علائم آن آشنا شوید. در صورتی که آگاهی خود در این زمینه را بالا ببرید قطعا می‌توانید با تشخیص به موقع، به سلامت کودکتان کمک کنید. قبل از اینکه به بررسی علائم عفونت ادراری در کودکان بپردازیم لازم است تا بگوییم این علائم با علائمی که بزرگسالان تجربه می‌کنند، کمی متفاوت هستند.

بنابراین هرگز کودکتان را با خودتان مقایسه نکنید. علائم عفونت ادراری کودک شامل موارد زیر هستند:

  1. تب
  2.  بی‌حالی شدید
  3.  پایین آمدن دمای بدن کودک
  4. بهانه‌گیری‌های مکرر و بی‌قراری کودک
  5. استفراغ‌های غیرطبیعی
  6. بوی بد ادرار و تغییر رنگ ادرار
  7. تکرر ادرار
  8. احساس درد و سوزش هنگام دفع ادرار
  9. درد شدید در ناحیه شکم

 

آیا راه پیشگیری از عفونت ادراری کودک وجود دارد؟

با توجه به اینکه عفونت ادراری کودک علائم پردرد و آزاردهنده‌ای دارد، شاید بپرسید روشی برای پیشگیری از ابتلا به این عفونت باکتریایی وجود دارد یا خیر؟ خوب است تا بدانید یکی از شایع‌ترین و رایج‌‌ترین دلایل ابتلا به عفونت ادراری در کودکان، نگه داشتن ادرار یا مدفوع است. همچنین در خصوص کودکانی که پوشک می‌شوند، تعویض دیر هنگام پوشک باعث ابتلا به عفونت ادراری می‌شود. بهتر است این دو موضوع را به خوبی مدیریت کنید تا از عفونت ادراری کودک جلوگیری شود. همچنین با اقدامات زیر می‌توانید ریسک ابتلا به عفونت ادراری در کودکتان را تا حد زیادی کاهش دهید.

مطمئن شوید که کودک شما به اندازه کافی آب و مایعات دریافت می‌کند. با این کار سموم بدن به خوبی دفع می‌شوند و کودک از ابتلا به عفونت ادراری در امان می‌ماند.

بهتر است کودکان خردسال را به استخرهای عمومی نبرید.

حتما لباس زیر کودکتان را به موقع تعویض کنید و لباس زیر اور را از جنس نخ انتخاب کنید.

هرگز لباس زیر تنگ و چسبان برای کودکتان نخرید.

اگر کودکتان را از پوشک گرفته‌اید، روش‌های صحیح شستشو و نحوه استفاده از دستمال برای خشک کردن بدنش را به او آموزش دهید.

برای پیشگیری از عفونت ادراری کودک بهتر است تا در استحمام، کمتر از وان برای شستشوی کودک استفاده کنید.

عفونت ادرای کودک چگونه تشخیص داده می‌شود؟

در بخش قبلی به علائم عفونت ادراری کودک اشاره داشتیم. در صورتی که یک یا چند نشانه را در کودکتان مشاهده کردید، بهتر است تا او را برای معاینه نزد پزشک ببرید. پزشک پس از بررسی وضعیت کودک شما، با آزمایش ادرار از وجود این عفونت باکتریایی اطمینان حاصل می‌کند.

 

درمان عفونت ادراری کودک به چه صورت است؟

قبل از درمان عفونت ادراری کودک، لازم است تا آزمایش ادرار انجام شود. باید این را به خاطر داشته باشید عفونت ادراری کودک راه درمان خانگی ندارد و تنها پزشک است که می‌تواند این بیماری را درمان کند. پزشک پس از بررسی نتیجه آزمایش کودک، استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک را برای او تجویز می‌کند. لازم به ذکر است تا بگوییم هرگز بدون مشورت پزشک و خودسرانه مصرف دارو را برای کودک خود شروع نکنید. این کار به درمان او کمکی نمی‌کند. دارو باید با توجه به شدت عفونت، سن کودک، قد و وزن او و سایر شرایط دیگر تجویز شود.

به طور کلی عفونت ادراری کودک انواع مختلفی دارد که دارو و درمان باید با توجه به نوع عفونت تجویز شود.

عفونت ادراری سیستیت: این نوع عفونت ادراری در لوله‌ای که ادرار از مثانه خارج می‌شود، وجود دارد.

عفونت ادراری پیلونفریت: این نوع عفونت ادراری کودک معمولا در قسمت بالایی اتصال کلیه به مثانه شکل می‌گیرد.

همانطور که متوجه شدید عفونت ادراری کودک باید با توجه به نوع و شدت عفونت درمان شود. رایج‌ترین آنتی‌بیوتیک‌هایی که پزشکان برای این بیماری تجویز می‌کنند، آموکسی‌سیلین، سفیکسیم، سفالکسین، سفپروزیل، سفالکسین و سولفامتوکسازول هستند. این داروها همگی باید به صورت خوراکی مورد استفاده قرار گیرند. البته در نظر داشته باشید که استفاده خودسرانه از این داروها می‌تواند برای کودک دردسرساز باشد. از این رو لازم است تا حتما داروها با توجه به سن، وزن و شدت بیماری کودک تجویز شوند.

 

عفونت ادراری کودک می‌تواند مشکلات متعدد و جدی را برای او به وجود بیاورد. لازم است تا والدین با بررسی علائم عفونت ادراری، آن را به موقع تشخیص دهند و مانع پیشرفت بیماری شوند. در این بخش به روش‌های پیشگیری از ابتلای کودک به عفونت ادراری نیز اشاره داشتیم. پس از مشاهده علائم عفونت ادراری در کودک لازم است تا او را برای بررسی و معاینه نزد پزشک ببرید. پزشک بعد از بررسی و معاینه و پس از مشاهده نتیجه آزمایش، داروهای لازم را برای کودک تجویز می‌کند.

 


منبع : بامبینو کالا

نظرات
نوشتن نظر بستن فرم نظر
تنها کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند نظرات خود را وارد نمایند.
Close